StoryEditor

Škrtel dokázal „rozbiť“ NHL. Svojím platom

08.03.2015, 23:00
Futbalista Liverpoolu predstihol v rebríčku športovcov hokejové esá Mariána Gáboríka aj Zdena Cháru.

Vedúce pozície v čele rebríčka najlepšie zarábajúcich športovcov Slovenska obstarávali výlučne naši elitní hokejisti z NHL. V posledných piatich rokoch si prvé dve miesta vymieňali medzi sebou Marián Hossa a Zdeno Chára. No teraz prišlo k zmene. Podľa portálu tsmplug. com je týždenný príjem kapitána slovenskej futbalovej reprezentácie v anglickom FC Liverpool 90-tisíc libier týždenne. Zdroj z hráčovho okolia, ktorý si neželá byť menovaný, pre HN prezradil, že táto suma je dokonca ešte o niečo vyššia. Znamená to, že pri prepočte na doláre Škrtel zarobí minimálne 7,1 milióna ročne. To z neho robí druhého najlepšie plateného Slováka v športe, keď v rebríčku predstihne esá z NHL ako je Chára či Marián Gáborík.

Viac dostane iba Gerrard

Kým vo všetkých zámorských top súťažiach vrátane NHL sú platy hráčov zverejňované, vo futbale je táto téma stále tabu. „Nemôžem konkretizovať sumu, ktorú týždenne dostáva Martin Škrtel od FC Liverpool,“ uviedol pre HN jeho manažér Karol Csontó. No faktom je, že náš hviezdny obranca pôsobí v najbohatšej súťaži sveta už ôsmu sezónu. A od samého začiatku sa zaradil medzi kľúčové postavy obranných radov slávneho tímu. Bolo preto iba otázkou času, keď sa jeho stabilná výkonnosť a dôležitosť pre klub prejaví aj na jeho výplatnej páske. „Je málo takých stopérov, ktorí pod takým tempom dokážu odohrať bez zranení a so stabilným výkonom 40 zápasov ročne. Je lídrom nie len obrany, ale celého mužstva,“ konštatuje Csontó.

Počas pôsobenia v anglickom veľkoklube sa Škrtel dvakrát dohodol na predĺžení existujúcej zmluvy. Okrem posunutia roku ukončenia kontraktu sa mu tak zlepšili aj platové podmienky. Podľa portálu tsmplug. com je v súčasnosti druhým najlepšie plateným futbalistom Liverpoolu hneď za ikonou klubu Stevenom Gerrardom. No ako prezradil jeho manažér zo spoločnosti Stars & Friends, nie je vylúčené, že táto sezóna bude pre Škrtela v Liverpoole poslednou. „Má zmluvu do polovice roku 2016. Uvidíme, čo prinesie toto leto. Nevylučujem, že po ôsmich rokoch zmeníme dres aj krajinu,“ dodal Csontó.

Hokejisti podnikajú, Škrtel nie

V najlepšej päťke top platených slovenských športovcov sú štyria hokejisti a jediný futbalista. Zaujímavosťou je, že Škrtel sa ako jediný z nich nevenuje žiadnym podnikateľským aktivitám. U hokejistov je to presne naopak. Hossa, Chára, Gáborík aj Višňovský majú v obchodnom registri svoje mená uvedené pri viacerých spoločnostiach. Od varenia jedál, cez stanicu technickej kontroly až po pneuservis. Kto je z našej hokejovej smotánky najaktívnejší v biznise? Je ním práve ten najlepšie zarábajúci – čiže Marián Hossa. Je spolumajiteľom spoločnosti HO & PE Family, ktorá sa zaoberá výrobou tradičných slovenských jedál. Cez firmu Hoss Corp zase prevádzkuje v Trenčíne športový komplex Hoss Sport Center a je ešte v dozorných radách spoločností Riverside a Herbaria Trenčín.

 

01 - Modified: 2007-04-04 22:00:00 - Feat.: 0 - Title: Úroky v bankách majú naďalej klesať
01 - Modified: 2024-04-16 16:51:58 - Feat.: - Title: Slovan hľadá novú jednotku. Belasí potrebujú brankára aspoň na tri sezóny. Borjana však fanúšikovia „žrali“ 02 - Modified: 2024-04-15 18:50:05 - Feat.: - Title: Expert na Bundesligu pre HN: Leverkusen trafil pri posilách jackpot. Kľúčom k titulu bol aj kouč či mentalita 03 - Modified: 2024-04-13 16:27:25 - Feat.: - Title: Slovan Bratislava získal rekordný štrnásty titul majstra Slovenska 04 - Modified: 2024-04-13 13:47:12 - Feat.: - Title: Slovenský brankár Dúbravka s piatym čistým kontom, Newcastle nedal šancu Tottenhamu 05 - Modified: 2024-04-13 07:47:39 - Feat.: - Title: VIDEO Fanúšik v Saudskej Arábii zbičoval futbalistu. Po prehratom zápase mu spôsobil poriadne rany na chrbte
menuLevel = 1, menuRoute = sport, menuAlias = sport, menuRouteLevel0 = sport, homepage = false
26. apríl 2024 17:55