StoryEditor

Tréner Bokroš po zápase s Českom: Musím sa smiať

03.01.2015, 12:46
Slovensko znova prežíva hokejovú eufóriu. Hráči sa ešte uspokojiť nechcú.


Najproduktívnejší hráč Martin Réway a teší z gólu pri brankárovi Denisovi Godlovi. Snímka: SITA/AP

Na Slovensku opäť zavládlo hokejovej šialenstvo. Juniori pod vedením trénera Ernesta Bokroša vo štvrťfinále majstrovstiev sveta hráčov do 20 rokov vyradili favorizovaný český tím po výhre 3:0 a Slováci si teraz trúfajú aj na silný domáci celok. "Chceme si od Kanady vziať späť, čo sme im požičali," vyhlásil sebavedome brankár Denis Godla. 

Práve devätnásťročný talent v bránke, ktorý figuruje na súpiske Slovana Bratislava pre KHL, zatiaľ na juniorskom šampionáte predvádza skvelé výkony a postup medzi najlepšiu štvorku je predovšetkým jeho zásluha.

Oh my God(la)!
Po výhre 2:1 nad obhajcami titulu z Fínska v základnej skupine titulky našich webov velebili Godlu slovnou hračkou "Oh my God(la)!" A božsky zachytal mladý Slovák aj vo federálnom derby proti Česku.

"Chytal úžasne," chválil ho kapitán Martin Réway. "V obrane sme hrali dobre. Aj keď sme tam spravili chyby, tak brankár Godla zachytal fantasticky," pridal sa strelec víťazného gólu Michal Kabáč.

"Nulu proti Čechom si veľmi vážim. Hrali dobrý hokej, mohli dať góly, ale netrafili ani prázdnu bránku," povedal brankársky hrdina, ktorý si pripísal 34 úspešných zákrokov. Jedným z nich v druhej tretine zobral veľkú šancu Jakubovi Vránovi, keď mu skočil pod nohy a vypichol puk.

 


Čítajte aj: 

Slováci vyhrali zaslúžene, odkazujú české médiá

Dôvody, prečo poslali Slováci veľkého rivala domov

Mladí Slováci spôsobili senzáciu. Po triumfe s Čechmi sme v hre o medailu


Eufória Slovákov
"Snažil som sa zachovať chladnú hlavu, vedel som, že je v nevýhodnej pozícii, preto som išiel po puku,"
vysvetlil Godla.

"Je to úžasný pocit, od začiatku sme verili, že vyhráme a podarilo sa to," rozplýval sa slovenský gólman.

Podobne euforické slová zneli aj z úst ďalších mladých Slovákov. "Porazili sme jeden z najlepších tímov na turnaji, pre tak malú krajinu ako Slovensko je to veľký úspech. Nikto to od nás nečakal," povedal reportérom v zámorí Sparťan Réway, s bilanciou 4+2 najproduktívnejší hráč svojho tímu. "Teraz je možné všetko."

Ešte im nestačí
Bokrošov výber len tretíkrát v histórii postúpil do semifinále juniorských majstrovstiev sveta, vôbec prvýkrát po siedmich predchádzajúcich nezdaroch uspel proti českej reprezentácii. Ale Slováci ešte nemajú dosť.

"Musím sa tomu smiať," povedal Bokroš, bývalý tréner Zlína, pre server Sme.sk. "Išli sme do Montrealu, aby sme sa zachránili v elitnej skupine a zahrali si play-off. Semifinále je vysoko nad plán, ale teraz sa neuspokojíme. Chceme ísť ešte ďalej."

Slovenský kouč zopakoval, že víťazstvu 3:0 predchádzala dôkladná príprava na súpera. Bokroš tiež vyzdvihol možnosť hrať v sezóne proti extraligovým tímom. Možno zafungovalo aj to, keď hokejisti dostali pred štvrťfinále za odmenu mobily a tablety, ktoré im inak Bokroš zabavil, aby sa nerozptyľovali.

Nebude to ľahký zápas, varuje kanadský kapitán
Teraz však narazí Réway a spol. na oveľa ťažšieho súpera. V otváracom dueli juniorského šampionátu dostali od Kanady debakel 8:0. Domáci sú nažhavení, pretože zlato nezískali šesť rokov. K rekordným 15 titulom chcú pred skvelým publikom v Toronte pridať ďalší.

"Určite to nebude tak ľahký zápas ako naposledy," povedal kapitán Curtis Lazar. "Nikto by sa nemal nechať oklamať tým minulým zápasom. A rovnako tak sa tým nenecháme ovplyvniť ani my. Oni sa neustále zlepšujú a aj vtedy, keby premenili v úvode niektorý zo svojich brejkov, mohol to byť úplne iný zápas. Ani náznakom ich neberieme na ľahkú váhu," uistil Sam Reinhart.

Kanaďanov navyše poženie zaplnená Air Canada Center. Ale možno to bude výhoda pre Slovákov. "Nemôže to byť horšie, ako keď sme sa s nimi stretli prvýkrát. Pre niektorých chlapcov to bola premiéra na takejto scéne, nervozita im zväzovala ruky. Teraz sme úplne iný tím. Semifinále s Kanadou bude náročné, ale keď zopakujeme výkon z duelu proti Česku, môžeme sa súperovi vyrovnať," verí Réway.

Zápas sa hrá v pondelok o 2.00 SEČ. Stane sa "trojkráľový" zázrak? Fanúšikovia sa môžu modliť - God(la), ochraňuj Slovákov.

Zdroj: iDnes.cz

01 - Modified: 2007-02-06 22:00:00 - Feat.: 0 - Title: DEVÍZY
01 - Modified: 2024-01-06 11:27:54 - Feat.: - Title: MS20: Slovenskí hokejisti spoznali svojich súperov na budúcoročnom turnaji 02 - Modified: 2024-01-05 17:20:10 - Feat.: - Title: Česko – Fínsko 8:5. Juniori oslavujú bronz, Česi v závere zavŕšili obrat 03 - Modified: 2024-01-02 16:10:28 - Feat.: - Title: Česi oslavujú senzačný postup, Kanadu potopili 11 sekúnd pred koncom 04 - Modified: 2023-12-26 15:12:12 - Feat.: - Title: Reakcie českých médií: Nečakaná demolácia a hanba. Od Slovákov sme schytali debakel, súper hral výrazne lepšie 05 - Modified: 2023-12-26 15:38:00 - Feat.: - Title: MS20: Federálne derby bolo v jednoznačnej réžii Slovákov. Obhajcovia striebra z Česka prehrali o štyri góly
menuLevel = 1, menuRoute = sport, menuAlias = sport, menuRouteLevel0 = sport, homepage = false
19. apríl 2024 20:37