StoryEditor

Jágr, štěstí, náhoda. Hviezdny Čech prekvapil v NHL rýchlosťou (video)

11.01.2016, 12:02

Ešte pred nedeľňajším zápasom hokejista Jaromír Jágr tvrdil, že k hre nepotrebuje rýchlosť. V stretnutí s Edmontonom však utiekol ako zamlada všetkým súperom a s veľkým prispením šťastia svoj únik zakončil gólom.

Takmer 44-ročný Čech pomohol k dvanástej výhre Floridy za sebou. Jeho umenie obdivovali aj fanúšikovia v parochniach.

Na predzápasovom rozkorčuľovaní tímu Panthers vyšiel z tunela na ľad veterán Jágr ako posledný, na tribúne Rexall Place sedelo osem mužov, ktorí začali tlieskať a vyvolávali meno hokejovej legendy, ktorá je ich idolom a v módnej oblasti aj vzorom.

Tiež mám jednu parochňu, tvrdí česká legenda

Tá partička sa volá Traveling Jagrs a už štyri roky na zápasy nosia dlhé čierne parochne, pripomínajúce preslávené „háro“, ktoré Jágr nosil v 90. rokoch a teraz sa k nemu pomaly vracia. Skupinka Jágrových fanúšikov tiež oblieka dresy všetkých klubov, kde číslo „68“ pôsobilo.

Vždy keď nás vidí, začne sa usmievať,“ povedal pre portál globalnews.ca jeden z členov Trevor Freeman. „Nie je zložité sa obliecť ako ja – stačí si dať parochňu. Tiež tu jednu mám,“ vtipkoval Jágr a ukázal na vešiak, kde skutočne náhradné vlasy viseli.

Jágr bol pred súbojom s Edmontonom v dobrej nálade, v rozhovore s reportérom Edmonton Journal pri zmienke o talentovaných mladíkoch, ktorí sa narodili v dobe, keď už Jágr žiaril v NHL, povedal: „Nechcem týchto chalanov naháňať po ľade.“

A dodal, že k svojej hre nepotrebuje rýchlosť. „Keby bol hokej len o rýchlosti, tak som pred pätnástimi rokmi skončil,“ usmial sa. Vzhľadom na to, ako Jágr proti Edmontonu skóroval, to naozaj znie ako vtip.

Český útočník obral na modrej čiare obrancu Darnella Nurseho a „uháňal“ na bránu, pri kľučke mu puk preskočil hokejku a ten „doskackal“ pomedzi betóny brankára Talbota.

Takú chybu jednoducho Darnell nesmie urobiť. Podobné individuálne kiksy musíme z našej hry vykoreniť,“ hneval sa Todd McLellan, tréner Oilers.

Šťastný gól zase posunul famóznu floridskú sériu. Ešte žiadny tím v histórii NHL nevyhral toľko zápasov za sebou po sezóne, v ktorej chýbal v play-off. A mimochodom – keby sa rovnaká šnúra podarila Jágrovi a spol. vo vyraďovacích bojoch, už by boli vo finále Stanley Cupu.

Jágr o starších hráčoch: Cítime sa, ako by sme mali 25 rokov
Jágr k 12 víťazstvám výrazne prispel – získal desať bodov (6 + 4), dva góly boli rozhodujúce a v štatistike +/– nazbieral jedenásť kladných bodov. V historickej tabuľke strelcov stráca so 737 presnými zásahmi na tretieho Bretta Hulla už len štyri góly.

Zaujímavý je aj pohľad na prehľad bodov hráčov po štyridsiatke. S 268 bodmi dominuje Gordie Howe, Teemu Selänne zaznamenal 197 gólov a Jágr v pondelok pridal svoj 194. gól či nahrávku po štyridsiatych narodeninách. V súčasnej forme by mohol do tých 44. narodenín (oslavuje 15. februára) fínskeho hráča aj hranicu dvoch stoviek prekonať.

Florida hlavne vďaka Jágrovi mení klubovú históriu, Panthers doteraz nikdy nevyhrali šesť zápasov vonku za sebou. Tréner Gerard Gallant napriek tomu nebol s výkonmi v posledných zápasoch spokojný. A kapitán Willie Mitchell dokonca vyhlásil po zápase v Edmontone: „Vyhrali sme, ale bol to najhorší výkon sezóny.“

Ale tímu z Floridy sa drží šťastie, vekový mix funguje, nad všetkými čnie najstarší hráč súťaže – Jaromír Jágr. „Chceme si to užívať, naše myslenie je nastavené tak, ako by sme mali 25 rokov. A väčšina z nás sa tak aj na ľade správa, takže tam nie je veľký rozdiel,“ povedal slávny Čech o starších kolegoch.

Podarí sa niekomu nadšený tím „mladíkov“ z Floridy zastaviť? Ďalšiu príležitosť bude mať v pondelok Vancouver. A Jágra by zase mali podporovať na tribúne jeho dvojníci.


 

01 - Modified: 2008-01-03 22:50:36 - Feat.: 0 - Title: Aerolinky odložili rast v Bratislave
01 - Modified: 2024-04-24 19:18:50 - Feat.: - Title: Nitra je novým majstrom hokejovej Tipos extraligy. Porazila Spišskú Novú ves a získala titul 02 - Modified: 2024-04-24 12:24:10 - Feat.: - Title: Šatan: Všetci slovenskí hrači z AHL sú pre nás zaujímaví. Z Česka chcem päť hokejistov 03 - Modified: 2024-04-23 14:26:40 - Feat.: - Title: MS v hokeji: Čo čakať od výrazných posíl z NHL? Na veľký tlak sú títo borci pripravení, tvrdí expert 04 - Modified: 2024-04-23 07:38:49 - Feat.: - Title: Napraví si chuť vďaka duelom na MS? Osvedčené meno Ramsayho tímu môže ukázať, že si zaslúži viac šancí v NHL 05 - Modified: 2024-04-21 16:18:04 - Feat.: - Title: Hokejisti do 20 rokov skončili na domácom turnaji štvrtí. Mnohí ešte také náročné zápasy nehrali, tvrdí Štrbák
menuLevel = 1, menuRoute = sport, menuAlias = sport, menuRouteLevel0 = sport, homepage = false
25. apríl 2024 05:32