StoryEditor

Vůjtek chváli hokejistov: Bol to náš najlepší zápas

10.05.2015, 23:52
Autor:
TASRTASR


Slovenskí hokejoví reprezentanti prehrali vo svojom šiestom zápase na 79. majstrovstvách sveta v Ostrave s obhajcami titulu Ruskom 2:3 po predĺžení. Do tabuľky B-skupiny si tak zapísali bod, celkovo ich majú osem a stále živia nádej na štvrťfinále.

Osud však nemajú vo vlastných rukách - ak chcú postúpiť, potrebujú v záverečnom vystúpení v skupine nutne vyhrať nad USA (v utorok o 16.15 h) a zároveň dúfať, že štvrtí Bielorusi (zatiaľ 10 bodov) v zostávajúcich dvoch zápasoch zaváhajú a Slovákov nepredbehnú. V prípadne rovnosti bodov majú slovenskí hokejisti lepší vzájomný zápas (2:1 pp). Rusi i Fíni sú definitívne vo štvrťfinále.


Čítajte aj:

Slováci po predĺžení prehrali. Naša šanca však stále žije


Vladimír Vůjtek, tréner SR: "Dnes sme odohrali náš najlepší zápas na šampionáte. Od začiatku sme sa bili o body, samozrejme, ruský tím je veľmi silný, chvíľami sa mu podarilo nás zatlačiť do obranného pásma. Dnes sme však boli schopní aj kontrovať a vytvoriť si dobré príležitosti. Posledná tretina už bola úplne vyrovnaná a šance na víťazstvá mali obe strany. Ruskému tímu sa podarilo dať v predĺžení rozhodujúci gól, k čomu im musím pogratulovať."

Peter Oremus, asistent trénera SR: "Odohrali sme kvalitné stretnutie s favoritom, škoda, že iba s jedným bodom. Každý z chlapcov odviedol kus roboty. Máme radosť z dnešného výkonu, pobili sme sa o to, ale bodov je stále málo. Rusi majú veľmi kvalitný tím, my sme odohrali dobre prvú i tretiu tretinu. Ešte nie je koniec, stále žijeme."

Július Hudáček, brankár SR: "Škoda toho, posledných päť minút sme mali viac šancí ako Rusi a za tri body by to bolo krajšie. Takmer vôbec som nebol nervózny a užíval som si to. Od začiatku som mal veľa roboty, snažil som sa chlapcom pomôcť, oni zasa pomáhali mne. V predĺžení to trafil presne, keď som sa premiestňoval, to je veľkosť ruských hráčov. Ale aj tak dobrý zápas."

Tomáš Tatar, útočník SR: "Dotiahli sme to do predĺženia, škoda, že sme nevyhrali. Mohol som pred koncom rozhodnúť, ale netrafil som to dobre. Nemám na hokejke takú pohodu ako by som chcel. Hudy chytal dnes fantasticky, opäť sme odohrali dobrý zápas, no je z toho iba bod. Proti USA chceme vyhrať."

Tomáš Kopecký, kapitán SR: "Klobúk dole, odohrali sme dnes perfektný zápas. Trochu nám chýbalo šťastie, dali sme tam nejaké žŕdky, ale ideme ďalej. Máme ešte jeden zápas a musíme bodovať. Dokázali sme, že keď hráme disciplinovane a dodržiavame náš systém, tak vieme hrať vyrovnane aj s najlepšími. Julo nám dal v bránke šancu bodovať, odchytal neskutočný zápas a bol jednoznačne našim najlepším hráčom."

Marián Gáborík, útočník SR: "Naše výkony ma šampionáte gradujú, dnes to bol asi náš najlepší zápas. Máme bod a stále žijeme. Prehra vždy mrzí, ale aspoň sme to dotiahli do predĺženia. Hudy nás v bránke podržal v kľúčovych okamihoch. Proti USA musíme zabodovať naplno."

Michal Sersen, obranca SR: "Je to veľká škoda. Hrali sme naozaj dobrý hokej, boli sme Rusom minimálne vyrovnaným súperom. Napokon je z toho ale iba bod. Do posledného zápasu ideme naplno s cieľom vyhrať."

Oleg Znarok, tréner Ruska: "Vyhrali sme gólom v predĺžení, ale nehrali sme náš najlepší zápas na turnaji."

01 - Modified: 2007-05-29 15:05:00 - Feat.: 0 - Title: SRK nesúhlasí so zdanením pozemkov a nehnuteľností VŠ
01 - Modified: 2016-02-04 12:33:23 - Feat.: - Title: Jiří Ovčáček nejcitovanějším tiskovým mluvčím za rok 2015 02 - Modified: 2016-02-03 10:27:08 - Feat.: - Title: MTG, majitel Primy: v roce 2015 rekordní tržby, přesto pokles zisku 03 - Modified: 2016-02-01 15:51:53 - Feat.: - Title: Economia za rok 2015 v zisku 10 milionů 04 - Modified: 2016-01-26 17:44:12 - Feat.: - Title: Ako Rusko ničí teroristov. Pozrite si osem zásadných vyhlásení Lavrova 05 - Modified: 2016-01-22 09:02:43 - Feat.: - Title: Google v roce 2015 zablokoval 780 milionů reklam
menuLevel = 1, menuRoute = sport, menuAlias = sport, menuRouteLevel0 = sport, homepage = false
26. apríl 2024 16:45