StoryEditor

VIDEO: Hlinka predviedol parádu v štýle Demitru, Lintner nešetril chválou

25.01.2016, 15:00
Autor:
TASRTASR

Tradičný nitriansky "synťák", výborná atmosféra a zaujímavý hrací formát. Prvý All Star víkend hokejovej Tipsport Ligy pripravil zaplnenému štadiónu pod Zoborom veľa zábavy, ale aj množstvo gólových chuťoviek na čele s parádou Michala Hlinku na spôsob Pavla Demitru. Šéf domácej súťaže Richard Lintner bol s priebehom dvojdňovej akcie spokojný a dodal, že formát troch proti trom v predĺžení by sa po zvážení mohol objaviť aj na domácich klziskách.

Tímy kapitánov Róberta Petrovického, Ľuboša Bartečka, Jozefa Stümpela a Michala Handzuša zviedli na ľade pekné exhibičné divadlo. Hráči sa bavili, fanúšikovia fandili. Nitrianske podujatie preto splnilo očakávania, ktoré doň Lintner vložil. "Som veľmi spokojný, že všetci zúčastnení priložili ruku k dielu, aby sa akcia podarila. Boli sme odvážni. Nepočkali sme na Zápas hviezd NHL, ale nový formát sme vyskúšali už teraz. Myslím si, že to bolo zaujímavé. Fanúšikovia videli, ako to vyzeralo na ľade počas súboja troch proti trom a my teraz môžeme pouvažovať, či prinesieme túto novinku do našej ligy. Celá akcia mala veľa rozmerov, v konečnom dôsledku som veľmi spokojný. Zdá sa, že ľudia aj hráči odchádzali s úsmevom na tvári," konštatoval bývalý úspešný obranca.

S redukciou hráčov počas predĺženia prišli v zámorskej NHL vlani v lete. Slovenskí organizátori All Star víkendu sa však stali priekopníkmi nového formátu, ktorý dal starším korčuliarom vcelku zabrať. "Chalani mi po prvom zápase vraveli, že to bola fuška. Napokon to vydržali až do konca, čo ma teší. Ich spoluhráči, ktorí sa na exhibícii nezúčastnili, mali dva dni voľna. Prítomní chalani si tu zatrénovali, uvidíme teda v piatok v nasledujúcom kole, koľko gólov vďaka tomuto víkendu nastrieľajú," dodal Lintner s tradičným úsmevom na tvári.

Zápasová exhibícia sa na Slovensku dlho nekonala. Šéf najvyššej domácej súťaže od svojho nástupu do funkcie deklaroval, že chce Tipsport Ligu posunúť na vyššiu úroveň a jeho zámer už v lete počítal s usporiadaním zápasu hviezd. "Dali sme si záväzok na začiatku sezóny, že jednu takúto väčšiu akciu určite spravíme. Sľub sme splnili. Bolo to veľké podujatie, nastavili sme mu nejakú úroveň a túto budeme chcieť v budúcnosti prekonať. Dávame si takéto výzvy a verím, že ich budeme úspešne napĺňať," ozrejmil Lintner.

Voľba dejiska prvého All Star víkendu padla na Nitru a uplynulý víkend ukázal, že právom. Pod Zoborom už dlhé roky dotvára atmosféru syntetizátor, ktorý v symbióze s tribúnami vytvorí miestami až elektrizujúci zážitok. Inak tomu nebolo ani teraz. "Nitra mala tradične fantastické publikum. Ľudia sú tu zohratí, vedia zaspievať nádherné chorály a samozrejme, nemohli chýbať 'varhany'. Atmosféra bola jednoducho veľmi dobrá. Chceli sme ju spojiť s touto akciou a vidíme, že to bol dobrý ťah," dodal Lintner.

Azda najkrajším gólom spestril divákom víkendový zážitok talentovaný Michal Hlinka. Dvadsaťdvaročný útočník si svojimi výkonmi v prebiehajúcom ročníku vypýtal miesto nielen v elitnej formácii Dukly Trenčín, ale zaujal aj reprezentačného kormidelníka Zdena Cígera. Absolvoval oba tohtosezónne prípravné turnaje v Nemecku aj Švajčiarsku, navyše svoje individuálne danosti prezentoval v nedeľu aj nitrianskemu publiku. To ho vytlieskalo najmä po úspešnej realizácii kľučky, ktorou sa doma preslávil Pavol Demitra ešte v roku 2004. Puk s hokejkou si zamiešal pomedzi korčule a svoj nájazd efektne premenil. "Bolo to spontánne, napadlo mi to a vyšlo. Už som to skúšal na tréningu. Nečakal som, že to vyjde práve v Nitre, ale podarilo sa. Viac ma však potešilo, že sa tu stretla super partia, ktorá sa celý víkend dobre bavila," dodal Hlinka.

01 - Modified: 2008-01-17 22:00:00 - Feat.: 0 - Title: Čaplovič: Úžerníkom treba ísť po krku
01 - Modified: 2024-04-23 14:26:40 - Feat.: - Title: MS v hokeji: Čo čakať od výrazných posíl z NHL? Na veľký tlak sú títo borci pripravení, tvrdí expert 02 - Modified: 2024-04-23 07:38:49 - Feat.: - Title: Napraví si chuť vďaka duelom na MS? Osvedčené meno Ramsayho tímu môže ukázať, že si zaslúži viac šancí v NHL 03 - Modified: 2024-04-21 16:18:04 - Feat.: - Title: Hokejisti do 20 rokov skončili na domácom turnaji štvrtí. Mnohí ešte také náročné zápasy nehrali, tvrdí Štrbák 04 - Modified: 2024-04-21 12:35:40 - Feat.: - Title: Až 11 gólov proti Nemcom? Niekedy je dobré aj prehrať. Aspoň hráči vidia, že to nepôjde samo, vraví odborník 05 - Modified: 2024-04-20 17:50:59 - Feat.: - Title: Slováci odvetu zvládli, v príprave si poradili s Nemeckom
menuLevel = 1, menuRoute = sport, menuAlias = sport, menuRouteLevel0 = sport, homepage = false
24. apríl 2024 01:12