StoryEditor

Obväz z kolena zmizol. Som pripravený, hlási Neymar

03.07.2014, 13:43
Autor:
iDnesiDnes

S obviazaným kolenom dopadal na pravú nohu, dával si pozor, aby príliš nezaťažoval boľavé ľavé stehno. Po dvoch dňoch však brazílsky futbalista a líder domáceho tímu Neymar vyhlásil: "Som fit, na štvrťfinále som pripravený." Na tie slová celá Brazília netrpezlivo čakala. Neymar je najmarkantnejším hráčom pre národné mužstvo, ktoré v piatok vo štvrťfinále majstrovstiev sveta nastúpi proti Kolumbii, doterajšiemu suverénovi turnaja.

Strelec štyroch gólov, čiže polovice všetkých brazílskych, si zdravotnými ťažkosťami odniesol osemfinálovú bitku proti Čile. Odohral 120 náročných minút a potom premenil rozhodujúcu penaltu v rozstrele. Keď v nasledujúcich dňoch netrénoval, panovali obavy, či vo štvrťfinále bude hrať. "Najhoršie je koleno. To je to, čo ho bolí najviac," povedal hovorca tímu Rodrigo Paiva.

Neymar sa so zimnou čiapkou na hlave len prechádzal po ihrisku v tréningovom centre v Teresopolise, v utorok už zľahka trénoval. Smial sa, žartoval so spoluhráčmi. Ale keď mali väčšiu záťaž, držal sa v ústraní. Teraz už je v poriadku a chystá sa na Kolumbiu. V rozhovore s reportérmi po tréningu upozornil, aby fanúšikovia neočakávali, že Brazília svojho juhoamerického rivala ľahko porazí.

Kolumbia vyhrala všetky stretnutia v základnej skupine a v osemfinále zdolala Uruguaj 2:0. Štyri výhry v základnej hracej dobe má na šampionáte už len Holandsko, ale v zápasoch nebolo tak suverénne ako Kolumbia.

Nemožno si myslieť, že dáme štyri päť gólov. Zakaždým to nie je party alebo show. Futbal je dnes veľmi vyrovnaný, tu na šampionáte môže každý poraziť každého," poznamenal Neymar. „Ak bude potrebné brániť a vyhrať o jeden gól, tak to tak urobíme. Sme tu od toho, aby sme uspeli."

Brazília zatiaľ na turnaji herni nepresvedčila, naopak Kolumbijčania počuje len slová chvály. Pridal sa aj Neymar, zvlášť ocenil ofenzívneho stredopoliara Jamesa Rodrigueza, s piatimi gólmi najlepšieho strelca. „So všetkým rešpektom k nemu, dúfam že jeho chvíľa proti nám skončí."

Brazílčania sú od začiatku turnaj pod veľkým tlakom. Osemfinálová dráma proti Čile im nepridala, zvlášť keď v závere predĺženia útočník Pinilla trafil brvno. Aj preto kouč Luiz Felipe Scolari pozval do tréningovej centra psychológa, aby náporu na hlavu uľavil. "Tlak? Nikto s tým nemá problém, všetko je v poriadku. Sme pripravení čeliť Kolumbii," uistil Neymar.

zdroj: idnes.cz

01 - Modified: 2006-07-20 22:00:00 - Feat.: 0 - Title: Etiópia čaká nové more
01 - Modified: 2024-04-15 18:50:05 - Feat.: - Title: Expert na Bundesligu pre HN: Leverkusen trafil pri posilách jackpot. Kľúčom k titulu bol aj kouč či mentalita 02 - Modified: 2024-04-13 16:27:25 - Feat.: - Title: Slovan Bratislava získal rekordný štrnásty titul majstra Slovenska 03 - Modified: 2024-04-13 13:47:12 - Feat.: - Title: Slovenský brankár Dúbravka s piatym čistým kontom, Newcastle nedal šancu Tottenhamu 04 - Modified: 2024-04-13 07:47:39 - Feat.: - Title: VIDEO Fanúšik v Saudskej Arábii zbičoval futbalistu. Po prehratom zápase mu spôsobil poriadne rany na chrbte 05 - Modified: 2024-04-06 15:42:24 - Feat.: - Title: Pred rímskym derby zasahovala polícia, pobilo sa tristo fanúšikov
menuLevel = 1, menuRoute = sport, menuAlias = sport, menuRouteLevel0 = sport, homepage = false
16. apríl 2024 09:41