StoryEditor

Bojkot hokejistov sa končí. Nemeček prijme ich nový návrh

27.12.2015, 12:07
Podľa lídra Michala Handzuša má ísť o ústretový krok zo strany slovenských hokejistov.

Bojkot slovenských hokejistov by sa mohol čoskoro skončiť. Hráči totiž predložili nový návrh na stránke chcemehrat.sk, na základe ktorého by mala byť uzavretá dohoda s prezidentom slovenského hokeja Igorom Nemečkom.

Podľa lídra Michala Handzuša má ísť o ústretový krok zo strany špičkových slovenských hokejistov. „My – hráči, chceme hrať, no nemôžeme súhlasiť s neurčitými prísľubmi do neurčitej budúcnosti. Preto predkladáme prezidentovi SZĽH Igorovi Nemečkovi ústretovú ponuku,“ píše sa vo vyhlásení iniciatívy bojkotujúcich hráčov.

Vieme, že reprezentovať Slovensko je jeden z najkrajších momentov hokejovej kariéry a vždy sme to robili naplno a so cťou,“ hovorí Michal Handzuš.

Dodal, že pre hráčov bolo zložité vyhlásiť reprezentačný bojkot. Zopakoval však, že inú možnosť nemali, ak chceli, aby sa vo vedení slovenského hokeja udiali zmeny.

Záleží nám na budúcnosti slovenského hokeja, záleží nám na takom fungovaní hokejového zväzu, ktorý sa riadi základnými pravidlami fair-play a neúnavne pracuje na zlepšení stavu hokeja na Slovensku,“ dodal majster sveta z Göteborgu.

Naša ponuka otvára cestu k tomu, aby sme sa dohodli. Vyzývame prezidenta SZĽH, aby sa autoritou svojej funkcie a svojím verejným záväzkom zaviazal presadiť základné demokratické pravidlá fair-play do hokejového zväzu. Vyzývame ho, aby prejavil dobrú vôľu a skutočný záujem o dobro slovenského hokeja a radosť slovenských fanúšikov. Stačí pridať podpis pod verejný záväzok,“ tvrdia bojkotujúci hráči.

Nemeček v priebehu nedele bojkotujúcim hráčom prostredníctvom oficiálneho vyhlásenia na webstránke SZĽH odkázal: "Som rád, že po zbytočne turbulentných mesiacoch, ktoré zažívame od júna, sa hráči rozhodli posunúť vpred. Záväzok, ktorý som dostal od hráčov a je v súlade s našim návrhom Memoranda, len potvrdzuje moje slová, ktoré som povedal v septembri tohto roku. Už vtedy som sa totiž verejne zaviazal, že pokiaľ nebude mimoriadny kongres do konca júna 2016, 30. júna abdikujem. Verím, že sa podpisom tohto záväzku situácia upokojí a budeme môcť spoločne pracovať na tom, aby slovenský hokej napredoval."


Vyhlásenie bojkotujúcich hokejistov:
Prezident SZĽH sa zaväzuje, že svojou autoritou presadí konanie mimoriadneho kongresu do konca júna 2016 tak, aby sa na tomto kongrese konali nové voľby funkcionárov SZĽH podľa nových demokratických stanov. Prezident SZĽH sa osobitne zaväzuje presadiť, aby právo voliť funkcionárov SZĽH patrilo len voleným delegátom hokejových klubov a združení. V prípade, že sa takýto mimoriadny kongres a voľby podľa nových demokratických stanov neuskutočnia do konca júna 2016, prezident SZĽH sa zaväzuje, že 30. júna 2016 odstúpi z funkcie. Hráči vítajú tento verejný záväzok prezidenta SZĽH a vyhlasujú, že sú k dispozícii reprezentačnému trénerovi.“

Ktorí hráči sú podpísaní pod novým návrhom:

Ivan Baranka, Ľuboš Bartečko, Martin Bartek, Milan Bartovič, Mário Bližňák, Peter Budaj, Zdeno Chára, Martin Cibák, Marek Čilliak, Marián Gáborík, Dominik Graňák, Jaroslav Halák, Peter Hamerlík, Michal Handzuš, Marián Hossa, Marcel Hossa, Marek Hrivík, Július Hudáček, Libor Hudáček, Jaroslav Janus, Tomáš Jurčo, Branislav Konrád, Tomáš Kopecký, Ján Laco, Ján Lašák, Martin Marinčin, Andrej Meszároš, Juraj Mikuš, Ladislav Nagy, Peter Ölvecký, Richard Pánik, Peter Podhradský, Branko Radivojevič, Štefan Ružička, Andrej Sekera, Karol Sloboda, Rastislav Staňa, Tomáš Starosta, Jozef Stümpel, Radoslav Suchý, Tomáš Surový, Tomáš Tatar, Marek Viedenský, Ľubomír Višňovský, René Vydarený, Tomáš Záborský, Marek Zagrapan, Richard Zedník


 

01 - Modified: 2007-12-18 06:23:56 - Feat.: 0 - Title: TÚ predloží plán prechodu na DVB-T už v decembri
01 - Modified: 2024-04-23 14:26:40 - Feat.: - Title: MS v hokeji: Čo čakať od výrazných posíl z NHL? Na veľký tlak sú títo borci pripravení, tvrdí expert 02 - Modified: 2024-04-23 07:38:49 - Feat.: - Title: Napraví si chuť vďaka duelom na MS? Osvedčené meno Ramsayho tímu môže ukázať, že si zaslúži viac šancí v NHL 03 - Modified: 2024-04-21 16:18:04 - Feat.: - Title: Hokejisti do 20 rokov skončili na domácom turnaji štvrtí. Mnohí ešte také náročné zápasy nehrali, tvrdí Štrbák 04 - Modified: 2024-04-21 12:35:40 - Feat.: - Title: Až 11 gólov proti Nemcom? Niekedy je dobré aj prehrať. Aspoň hráči vidia, že to nepôjde samo, vraví odborník 05 - Modified: 2024-04-20 17:50:59 - Feat.: - Title: Slováci odvetu zvládli, v príprave si poradili s Nemeckom
menuLevel = 1, menuRoute = sport, menuAlias = sport, menuRouteLevel0 = sport, homepage = false
24. apríl 2024 06:38