StoryEditor

Slovan v Astane prehral o päť gólov. Po zranení sa vrátil Nagy

07.11.2014, 15:41
Autor:
TASRTASR

Hokejisti Slovana Bratislava nezvíťazili ani vo svojom druhom vystúpení na dvojzápasovom tripe, keď v piatkovom súboji KHL prehrali na ľade kazašského tímu Barysu Astana vysoko 1:6. Jediný gól hostí strelil v 26. minúte za stavu 0:3 český center Václav Nedorost.

V prvej tretine sa hral pomerne vyrovnaný hokej, domáci sa dostali do vedenia už v 4. minúte zásluhou Romana Savčenka. Kľúčový moment prišiel na začiatku druhého dejstva, keď hráči Barysu za minútu strelili hosťom dva góly a vyhnali z bránky Jaroslava Janusa, ktorého nahradil Švéd Johan Backlund. Slovan síce znížil zásluhou piateho tohtosezónneho gólu Nedorosta, ale domáci ešte v tej istej tretine odpovedali, keď im v 37. minúte vrátil trojgólový náskok Konstantin Rudenko. V záverečnej časti ešte zvýraznili výhru domácich Roman Starčenko a Konstantin Romanov.

Do zostavy "belasých" sa po zranení vrátil ich najproduktívnejší hráč Ladislav Nagy, bodovo sa však nepresadil. V bránke Barysu podal spoľahlivý výkon slovenský reprezentačný brankár Ján Laco, ktorý pochytal 27 striel hráčov Slovana.

Zverenci trénera Petra Matikainena tak prehrali aj druhý zápas na tripe, v stredu podľahli Sibiru Novosibirsk 0:1 po nájazdoch. Teraz majú v súťaži štyri dni voľno, najbližší duel odohrajú až v stredu 12. novembra o 19.00 doma proti Medveščaku Záhreb. Potom ich čaká výjazd na klziskách súperov, keď sa postupne predstavia na ľadoch Jokeritu Helsinki, Atlantu Mytišči a Dinama Riga.

Barys Astana - Slovan Bratislava 6:1 (1:0, 3:1, 2:0)

Góly: 4. Savčenko (Rudenko, Bartulis), 23. Puškariov, 24. Dallman (Bochenski, Boyd), 37. Rudenko (Savčenko, Starčenko), 51. Starčenko (Rudenko, Savčenko), 54. Romanov (Puškariov) - 26. Nedorost (Bartovič, Surový). Rozhodcovia: Dejev, Cyplakov - Kučava, Novikov, vylúčení: 4:5 na 2 min, navyše Romanov (Barys) 10 min za urážku rozhodcov a nešportové správanie, presilovky: 3:0, oslabenia: 0:0, 4011 divákov.

Barys Astana: Laco - Dallman, Lundin, Savčenko, Bartulis, Cerenok, Blochin, Ibrajbekov - Bochenski, Boyd, Dawes - Rudenko, Starčenko, Upper - Žajlauov, Gavrilin, Puškariov - Romanov, Popovič, Rachmanov

Slovan Bratislava: Janus (16.-17., a od 24. Backlund) – Brejčák, Sigalet, Baranka, Sersen, Mihálik, Štajnoch - Rachůnek, Surový, Bartovič – Netík, Nedorost, Vondrka – Jeglič, Tičar, Nagy - Šťastný, Bližňák, White

V prvej tretine videli diváci pomerne vyrovnaný hokej, Slovan však nezachytil jej úvod a veľmi skoro inkasoval. Už v 3. minúte putoval na trestnú lavicu za nedovolené bránenie Jeglič a Barys presilovku premenil zásluhou Savčenka, ktorý od modrej čiary prepálil Janusa - 1:0. Hostia rovnakú výhodu počas trestu Rudenka nevyužili, keď Laco vyrazil strelu Netíka a Surového pokus chytil. V 10. minúte to pred Janusom poriadne "horelo", brankár Slovana najprv zlikvidoval strelu Cerenoka a následne Starčenko chcel upratať puk do prázdnej bránky, ale minul. Hostia odpovedali sólom Nagya, ktorý obišiel dvoch obrancov, no v ťažkej pozícii už jeho zakončenie nemalo gólové parametre. V 16. minúte Janusovi zvonilo v ušiach po strele Rudenka, ktorú vytesnil na žŕdku. Brankár "belasých" bol v plnej permanencii, v 17. min po chybe Sigaleta napálil do neho v tutovke Boyd, vzápätí Bochenski z metra minul prázdnu bránku. Janus si následne poradil aj s prienikom a strelou Žajlauova.

V druhej časti domáci tím zvýšil herné úsilie i svoj náskok, kľúčová pasáž prišla medzi 22.-24. minútou. Najprv nepremenil šancu Jeglič, čo ho mohlo mrzieť, pretože hneď z brejku Puškariov strelou nad brankárovu lapačku poslal svoj tím do dvojgólového vedenia. A to nebolo všetko, o minútu neskôr sa Dallman najlepšie zorientoval pred bránkou hostí, zasunul puk za ležiaceho Janusa a vyhnal ho tak z bránky. Medzi žrďami ho nahradil Backlund. Až potom sa dostali k slovu aj Matikainenovi zverenci, v 26. minúte po prihrávke Bartoviča prepálil Laca z prvej Nedorost - 3:1. V 32. min mohol znížiť na rozdiel jedného gólu Vondrka, ale zblízka nedotlačil puk do odkrytej bránky. Potom sa prvýkrát výraznejšie zapotil nový muž v bránke bratislavského tímu, domáci sa dostali do prečíslenia 2 na 1, Boyd hľadal pred bránou Dawesa a Backlund jeho pokus vyrazil. Vzápätí sa Švéd bleskurýchlo presunul a zneškodnil šancu Popoviča. V 37. minúte už ale ani on nestačil na Rudenka, ktorý ho prekonal v presilovke pri vylúčení Štajnocha.

V tretej časti sa slovanisti snažili dostať späť do zápasu, ale proti nim stále dobre zorganizovaná defenzíva domácich, ktorí sa už nikam neponáhľali a vyčkávali na obrannej modrej. A ak sa hostia priblížili k bránke, stál v nej spoľahlivý Laco, ktorý kryl pokusy Vondrku, Bližňáka i Nagya. Boli to však hráči kazašského celku, ktorí ďalej diktovali tempo hry. V 51. minúte zvýšil Starčenko náskok už na 5:1, keď v presilovke dorazil do siete pokus Savčenka. Šiesty gól domácich pridal Romanov, ktorý prekonal Backlunda z úniku po prihrávke Puškariova. Slovan skúšal v závere aspoň skorigovať prehru, nepodarilo sa mu to však ani pri vylúčení Ibrajbekova.

01 - Modified: 2006-12-13 22:00:00 - Feat.: 0 - Title: Lietam dosť často a rád
01 - Modified: 2024-04-12 11:49:23 - Feat.: - Title: Hráči z KHL nepôjdu na hokejový šampionát do Česka. Zväz tvrdí, že nie sú k dispozícii 02 - Modified: 2024-04-03 14:32:04 - Feat.: - Title: Valábik pre HN: Nemyslím si, že by pre hráčov z KHL prišla pozvánka do prípravy 03 - Modified: 2024-03-30 19:00:38 - Feat.: - Title: Slovan zdolal Podbrezovú v skupine o titul. Tri body zariadil v prvej minúte nadstavenia Marcelli 04 - Modified: 2024-02-26 17:37:56 - Feat.: - Title: V Kirgizsku zahynuli traja českí lyžiari, súčasťou výpravy boli aj Slováci 05 - Modified: 2024-02-23 12:05:57 - Feat.: - Title: Polícia riešila pri štvrtkovom zápase Slovana viaceré prípady porušenia zákona
menuLevel = 1, menuRoute = sport, menuAlias = sport, menuRouteLevel0 = sport, homepage = false
20. apríl 2024 07:58