Mafra/František Vlček
StoryEditor

Drahá posila zo Slovenska je pod paľbou kritiky. Dokáže van Kessel vôbec brániť, pýtajú sa Česi

30.08.2016, 19:05
"Kto sa vracia, neverí brankárovi." Toto heslo zjavne ctí najdrahšiu tohtoročnú posilu českej futbalovej ligy, Gina van Kessela. Lenže je tento hráč, ktorý prišiel za 35 miliónov z Trenčína, vôbec schopný brániť?

Slavia Praha má k pohode ďaleko. Problémy majú "zošívaní" vo všetkých smeroch, ale najkrikľavejším príkladom je herná činnosť najdrahšej posily tohtoročného leta - Holanďana Van Kessela.

Do Slavie prichádzal holandský útočník s vizitkou najlepšieho strelca slovenskej ligy. Za Trenčín nastrieľal 17 gólov, v pražskom tíme ale nežiari.

Rýchlosť je jeho hlavnou prednosťou. Ale návraty do obrany?

V poslednom zápase proti Plzni niesol vinu na druhom plzenskom góle, kedy sa "vykašľal" na bránenie Kopica. Po centre plzenského stredopoliara poslal Plzeň do vedenia Hejda. A ani v predošlých zápasoch nebola jeho obranná činnosť dokonalá.

Je otázkou, čo je v prípade van Kessela problémom. Či jazyková bariéra, taktická nevyspelosť alebo prostá nechuť brániť.

Vzhľadom na to, že pred prestupom do Slavie pôsobil v Trenčíne, tak jazyková bariéra odpadá.

"Bol som na Slovensku dva a pol roka, takže po slovensky celkom rozumiem, čo mi tu môže pomôcť," povedal na tému jazykovej pripravenosti pri svojom príchode.

A tak si s ním spoluhráči vysvetľujú viacero vecí priamo na ihrisku. V zápase proti Plzni to boli tí najskúsenejší - Dušan Švento a Milan Škoda.

"Chcem byť dôležitý pre tím. Takže ak budem musieť vypomáhať v obrane, urobím to," vyhlásil hneď po prestupe do Slavie. Na ihrisku to ale vyzerá úplne inak.

Od Van Kessela sa čakali góly, za tie by mu boli ochotní fanúšikovia "zošívaných" odpustiť aj vypúšťanie obrannej činnosti. Defenzívny štýl ala Lionel Messi ale neprináša úspechy, ak útočník nedáva góly.

A tri góly za deväť zápasov sú na takú rolu skutočne málo. A samotnej Slavii sa nedarí. Vypadla z Európskej ligy a za štyri zápasy v lige uhrali len päť bodov.

Impulzom k zmene má byť odvolanie trénera Dušana Uhrina mladšieho a športového riaditeľa Jinocha. Ale len tréneri za mizériu Slavie nemôžu.

"Sme mimoriadne nespokojní s prístupom niektorých hráčov. Za klub ako Slavia sa hrá so srdcom a nasadením, čo sa v rade zápasov nestalo. S hráčmi navyše chceme o tom, ako si predstavujeme hru za Slaviu, dôrazne hovoriť," povedal po odvolaní trénera Uhrina predseda predstavenstva Jaroslav Tvrdík.

Patrili tieto slová van Kesselovi?

01 - Modified: 2024-04-16 16:51:58 - Feat.: - Title: Slovan hľadá novú jednotku. Belasí potrebujú brankára aspoň na tri sezóny. Borjana však fanúšikovia „žrali“ 02 - Modified: 2024-04-15 18:50:05 - Feat.: - Title: Expert na Bundesligu pre HN: Leverkusen trafil pri posilách jackpot. Kľúčom k titulu bol aj kouč či mentalita 03 - Modified: 2024-04-13 16:27:25 - Feat.: - Title: Slovan Bratislava získal rekordný štrnásty titul majstra Slovenska 04 - Modified: 2024-04-13 13:47:12 - Feat.: - Title: Slovenský brankár Dúbravka s piatym čistým kontom, Newcastle nedal šancu Tottenhamu 05 - Modified: 2024-04-13 07:47:39 - Feat.: - Title: VIDEO Fanúšik v Saudskej Arábii zbičoval futbalistu. Po prehratom zápase mu spôsobil poriadne rany na chrbte
menuLevel = 1, menuRoute = sport, menuAlias = sport, menuRouteLevel0 = sport, homepage = false
24. apríl 2024 01:36