Michael SchumacherReuters
StoryEditor

Stav Schumachera sa zhoršuje. K návratu do života pomôže iba zázrak

20.09.2016, 19:50

Už takmer tri roky ubehli od nešťastnej nehody motoristickej legendy Michaela Schumachera pri lyžovaní v Alpách, s ktorej následkami bojuje doteraz. A podľa všetkého sú prognózy týkajúce sa uzdravenie rekordmana Formuly 1 stále čiernejšie.

Tých správ prebehlo médiami za posledné dva roky, kedy sa dostal teraz štyridsaťsedemročný Schumacher do domáceho liečenia, obrovské množstvo. Často sa snažili jeho dlhoroční známi na čele s bývalým šéfom Ferrari a teraz prezidentom FIA (Medzinárodná automobilová federácia) Jeanom Todtom prinášať do sveta pozitívne správy, lenže tie vždy vzápätí prehlušili tie negatívne.

Pesimistickým odhadom navyše verí oveľa viac ľudí, než tým optimistickým. Všetko totiž skutočne nahráva tomu, že stav sedemnásobného majstra sveta Formuly 1 je stále kritický a návrat do plnohodnotného života aspoň v tom ohľade, že by komunikoval s okolím, je de facto v ríši snov.

Tieto tézy v posledných niekoľkých dňoch potvrdili dva rôzne zdroje nemeckých a švajčiarskych denníkov. "Jeho zdravotný stav sa nelepší. Nemôže chodiť ani komunikovať. Svoje okolie síce vníma, ale prakticky na neho nemôže reagovať. Jeho uzdravenie je prakticky vylúčené. Musel by sa stať zázrak. A tie sa bohužiaľ nedejú," povedal niekdajší marketingový šéf automobilky Mercedes Gerd Krämer.

Na neho v pondelok nadviazal známy taliansky kňaz Sergio Mantovani. "Michaelovi a jeho najbližším už zostáva len jediné - viera v Boha. Mám informácie, ale nemôžem povedať nič viac. Jednoducho to nejde," povedal dnes už takmer deväťdesiatročný muž, ktorý mal k Schumacherovi blízko vďaka pôsobeniu v talianskej stajni Ferrari.

"Pravdou ale je, že momentálne už nemám tie najlepšie informácie, nie som s jeho rodinou v bližšom kontakte. Michael je ale pre nás Talianov stále veľkým hrdinom, miloval Ferrari a my ho za to milujeme snáď ešte viac. A viem jedno - je to obrovský bojovník," dodal muž, ktorý mal vždy blízko k automobilke z Maranella a predovšetkým k jej zakladateľovi Enzo Ferrarimu.

Skepsu navyše podčiarkuje fakt, že cez víkend po necelom roku prvýkrát prehovorila aj hovorkyňa legendárneho pilota, Sabine Kehmová. "Že Michael začína chodiť a uzdravuje sa? Takéto správy sú nezodpovedné a len zľahčujú závažnosť jeho zranenia. A čo je na tom najhoršie? Dávajú plané nádeje jeho fanúšikom a ľuďom z najbližšieho okolia," oznámila pre britský Daily Mail.

01 - Modified: 2024-02-03 19:08:50 - Feat.: - Title: Splnil som si detský sen, povedal Hamilton po prestupe do Ferrari 02 - Modified: 2024-02-02 09:48:19 - Feat.: - Title: Akcie Ferrari narástli na historické maximum. Dôvodom je prestup Hamiltona 03 - Modified: 2024-02-01 15:07:04 - Feat.: - Title: Hamiltonov prestup do Ferrari? Jedna z naj „peciek“ v celej histórii F1. Láka ho ôsmy titul, tvrdí expert 04 - Modified: 2023-10-22 21:15:45 - Feat.: - Title: Verstappen vyhral Veľkú cenu USA s jubilejným 50. triumfom v kariére 05 - Modified: 2023-10-12 10:43:21 - Feat.: - Title: Bernie Ecclestone otočil. Bývalý šéf F1 sa priznal k daňovým podvodom, mal zatajiť majetok za 650 miliónov
menuLevel = 1, menuRoute = sport, menuAlias = sport, menuRouteLevel0 = sport, homepage = false
30. apríl 2024 11:47