StoryEditor

Cibulková dosiahla najväčší úspech kariéry: Nemám slov, je to ako sen

30.10.2016, 11:30
Dominika Cibulková ovládla turnaj majsteriek. Vo finále zdolala Angelique Kerberovú 2:0 na sety.

Slovenská tenistka Dominika Cibulková sa stala víťazkou MS WTA Tour v Singapure.

Vo finále dvojhry si ako nasadená sedmička poradila so svetovou jednotkou Nemkou Angelique Kerberovou 6:3, 6:4 a hneď pri premiére na Turnaji majsteriek dosiahla životný úspech.

Nemám slov. Som tu prvýkrát v živote a vyhrala som najväčší turnaj kariéry. Je to najšťastnejší moment môjho života," povedala Cibulková v prvom rozhovore priamo na kurte.

Dvojmiliónová prémia

Cibulková prerušila päťzápasovú šnúru prehier s rodáčkou z Brém a vyrovnala vzájomnú bilanciu na 5:5. Súperke zároveň odplatila prehru zo singapurskej červenej skupiny spred týždňa.

Cibulková si pripísala na konto celkovo ôsmy titul na okruhu WTA, štvrtý v tomto roku a doposiaľ najcennejší v kariére.

Stala sa druhou slovenskou šampiónkou na šampionáte WTA po Janette Husárovej, ktorá v roku 2002 zvíťazila v Los Angeles vo štvorhre po boku Rusky Jeleny Dementievovej.

Zo Singapuru si Cibulková odnáša celkovú prémiu 2,054 milióna dolárov a 1250 bodov do svetového rebríčka WTA. V jeho novom vydaní sa posunie z ôsmeho na piate miesto - najvyššie v kariére.

Vyrovaná tak slovenské ženské singlové maximum Daniely Hantuchovej, ktorú už prekonala v počte získaných titulov na WTA Tour.

V rebríčku tohtoročných zárobkov sa po úspešnom ťažení v Singapure prehupla cez tri milióny dolárov. Počas celej kariéry zarobila na prize money už viac ako desať miliónov.

Drámu v druhom sete zakončila "prasiatkom"

Cibulková získala po tretí raz v kariére skalp aktuálnej svetovej jednotky. V roku 2011 vo Wimbledone zdolala Dánku Caroline Wozniacku, v roku 2012 na Roland Garros vyradila Bielorusku Victoriu Azarenkovú. V Singapure zároveň zopakovala vlaňajší kúsok Poľky Agnieszky Radwaňskej, ktorá s jedným víťazstvom v skupine postúpila do semifinále a neskôr triumfovala na celom turnaji.  

Cibulková vstúpila do zápasu s Kerberovou ako uragán, v druhom geme prelomila súperkino podanie a po potvrdení brejku si vybudovala náskok 3:0. Slovenka hrala rýchlo a agresívne, ničila súperku z forhendu a nerobila žiadne nevynútené chyby. Kerberová síce znížila na 2:3, no Cibulková jej v šiestom geme opäť zobrala servis a prvý set sa stal jej korisťou.

Nemke nevychádzalo podľa predstáv prvé podanie a priveľa kazila z bekhendu.

Aj v druhom sete to bol tenis svetovej úrovne s množstvom dlhých razantých výmen od základnej čiary. Za stavu 3:3 Cibulková Kerberovú opäť brejkla a zápas už dotiahla do úspešného konca.

Za stavu 5:4 premenila finalistka Australian Open z roku 2014 aj s pomocou pásky v poradí štvrtý mečbal, v desiatom geme musela odvracať aj dva brejkbaly.

"Nemám slov, je to ako sen"

Cibulková sa po premenenom mečbale vyobjímala so svojím trénerom Matejom Liptákom i oboma rodičmi - mamou Katarínou a otcom Milanom.

"Nemám slov. Štatovať prvýkrát na Turnaji majsteriek a vyhrať celý turnaj - to je ako sen. Bezprostredne po zápase si z neho pamätám akurát mečbal. Je to najšťastnejší moment v mojom živote. Nebolo ľahké pozviechať sa po úvodných dvoch prehrách. Ani v týchto zápasoch som nehrala zle, len mi chýbal kúsok štastia. Dnes sa štastena v závere priklonila na moju stranu, bola som mentálne silná," povedala v prvom pozápasovom rozhovore slovenská jednotka, ktorá zahrala 28 winnerov, dvakrát viac ako Kerberová - šampiónka Australian Open i US Open.   

Obnoviť

01 - Modified: 2024-04-13 11:22:07 - Feat.: - Title: Slovenské tenistky postúpili na finálový turnaj v Seville, o rozhodujúci tretí bod sa zaslúžila Jamrichová 02 - Modified: 2024-03-29 08:48:41 - Feat.: - Title: Djokovič si kouča ešte nevybral. Nemám predstavu, či vôbec nejaký bude, povedal srbský tenista 03 - Modified: 2024-03-21 08:40:01 - Feat.: - Title: Cibulková vystrojila ďalšiu okázalú párty. Stoly plné kalórií a tortu, akú ste zrejme ešte nevideli 04 - Modified: 2024-03-01 18:56:23 - Feat.: - Title: Rozhodcovi kričal do tváre. Ruského tenistu Rubľova diskvalifikovali za nadávky 05 - Modified: 2024-02-06 16:19:34 - Feat.: - Title: Molčan pre HN: Hrať finálovú skupinu doma by bolo úžasné. Djokovič? V Srbsku mi na kurte veru nechýbal
menuLevel = 1, menuRoute = sport, menuAlias = sport, menuRouteLevel0 = sport, homepage = false
20. apríl 2024 04:34