Robert Mak a Ján KozákTASR/L. Grinaj
StoryEditor

Makov agent reaguje na kritiku Kozáka: Takéto slová mu nepridávajú na pohode

02.11.2016, 15:06
Autor:
TASRTASR

Hráčsky agent Juraj Vengloš vyjadril nespokojnosť so slovami trénera slovenskej futbalovej reprezentácie Jána Kozáka, ktoré odzneli na margo jeho klienta Róberta Maka pri pondelňajšom oznámení nominácie na novembrový asociačný termín.

Dvadsaťpäťročný krídelník pôsobí od leta v tíme päťnásobného ruského majstra Zenit Petrohrad. 

"Nerád, musím však zareagovať na slová pána trénera Jána Kozáka, ktorý neustále spochybňuje správnosť prestupu Róberta Maka do Zenitu, jedného z najvýznamnejších ruských a európskych klubov. Musím brániť rozhodnutie Róberta, ako aj moju robotu. Dovolím si povedať, že to bol dobrý a správny transfer. Róbert si v lete z viacerých ponúk vybral Petrohrad aj napriek veľkej konkurencii. Vládne tam omnoho väčšia, aká bola v PAOK Solún, alebo by bola v iných kluboch, kam mohol po ME prestúpiť. Nerozhodol sa ísť ľahšou cestou, ale vybral si náročnejšiu, prestup do Zenitu bol preňho výzvou," povedal Vengloš na internetovej stránke svojej agentúry CSM-Agency.

Agent poukázal na výkonnosť Maka vo farbách nového zamestnávateľa:

"Vo veľkej konkurencii a pri pravidle o maximálne šiestich cudzincoch na ihrisku sa Róbert presadil. Pravidelne nastupuje v základnej zostave, dáva a prihráva na góly. Určite si svoju pozíciu v klube nevybojoval vďaka zraneniam ostatných. Je prirodzené, že pri veľkom počte zápasov tréner obmieňa ofenzívnych hráčov a nechá ich aj odpočívať. Tak, ako sa to robí vo všetkých veľkých kluboch." 

Vengloš pripomenul dvojgólové vystúpenie Maka vo víťaznom októbrovom kvalifikačnom stretnutí so Škótskom (3:0):

"Róbert si svoju vynikajúcu formu preniesol aj do slovenskej reprezentácie. Proti Škótsku bol jedným z najlepších hráčov na ihrisku. Nie je to však iba o tomto zápase, v každom stretnutí v drese Slovenska vydá zo seba maximum. Neustále verejné spochybňovanie hráčovho prestupu do Zenitu mu určite nepridá na pohode. Myslím si, že táto komunikácia by mala fungovať medzi trénerom a hráčom a nie na verejnosti. Bolo by skôr namieste podporiť Róberta, ktorý je momentálne vo výbornej forme."

01 - Modified: 2020-09-07 09:27:53 - Feat.: - Title: Slovan potvrdil nového trénera. Tím povedie Slovinec 02 - Modified: 2020-09-06 21:26:13 - Feat.: - Title: Za Kozáka má Slovan vziať Slovinca 03 - Modified: 2019-08-30 09:35:51 - Feat.: - Title: Kozák presvedčil vedenie Slovana. Stal sa hlavným trénerom 04 - Modified: 2018-10-22 12:08:31 - Feat.: - Title: Novým trénerom slovenských futbalistov bude Pavel Hapal 05 - Modified: 2018-10-19 07:06:26 - Feat.: - Title: Ty aj v AC Miláno rozhoduješ, si sa zbláznil? Ako Kozák neudržal emócie a naložil hráčom
menuLevel = 1, menuRoute = sport, menuAlias = sport, menuRouteLevel0 = sport, homepage = false
19. apríl 2024 06:56