Česká tenistka Petra KvitováTASR/AP
StoryEditor

Útočník prepadol a porezal nožom wimbledonskú víťazku Kvitovú v jej byte

20.12.2016, 10:14
Autor:
nemnem

Česká tenistka Petra Kvitová sa stala terčom kriminálneho útoku. V jej byte v Prostějove ju v utorok ráno prepadol neznámy útočník, ktorý sa vydával za revízneho technika kotla.

Podľa Rádiožurnálu, ktorý o správe informoval ako prvý, bola zranená, ale je mimo ohrozenia života.

Skončila v nemocnici

Dvojnásobná wimbledonská šampiónka mala v utorok dopoludnia v Brne vystúpiť na detskej charitatívnej akcii, namiesto toho však zažila chvíle hrôzy.

Kvitovú v jej byte niekto porezal a musela ísť do brnenskej nemocnice. Podľa informácií iDnes.cz išlo o pomerne vážnu záležitosť. Kvitovú útočník poranil na ľavej ruke.

"Išlo o náhodný kriminálny čin, podľa všetkého nie o vopred pripravenú akciu. Išlo o to získať majetkový prospech. Petra je v starostlivosti lekárov. Nie je to zranenie, ktoré by ju ohrozovalo na živote," povedal pre Radiožurnál hovorca tenistky Karel Tejkal.

"V tejto chvíli spolupracujeme s políciou, rovnako ako jej rodina."

Kvitová sa od finále Fed Cupu zotavuje z únavovej zlomeniny záčlenkových kostičiek, kvôli ktorým sa odhlásila aj z Hopman Cupu - kvôli tomu, že sa poranená noha hojí pomalšie, než sa čakalo.

Útoku sa bránila

Prostějovský Večerník priniesol informáciu, že Kvitová sa útoku bránila, za čo zaplatila reznými ranami na ľavej ruke.

"Má porezané všetky prsty a teraz sa rieši, v akom vážnom stave sú šľachy. Večer ju budú s najväčšou pravdepodobnosťou operovať. V každom prípade je to určite na dlhšiu dobu," cituje denník zdroj blízky tenistke.

Ale podľa olomouckej záchrannej služby došlo u Kvitovej k "nevážnému poraneniu v oblasti hornej končatiny". Takže by to tak vážne byť nemuselo.

"Následne bola žena transportovaná k nadväzujúcej starostlivosti do nemocnice v Prostějove," uviedol tlačový hovorca ZZS Olomouckého kraja Zdeněk Hošák.

Tam bola na traumatologickej ambulancii ošetrená a potom prepustená.

01 - Modified: 2017-05-28 12:07:53 - Feat.: - Title: Češka Kvitová sa vrátila po útoku. Súperke nedala šancu 02 - Modified: 2016-12-21 10:45:43 - Feat.: - Title: Kvitová je už po operácii ľavej ruky, čaká ju viacmesačná pauza 03 - Modified: 2015-09-05 17:19:48 - Feat.: - Title: Češka Kvitová hrala agresívne, Schmiedlovej nedala žiadnu šancu 04 - Modified: 2015-07-04 17:19:57 - Feat.: - Title: Obhajkyňa titulu vo Wimbledone dohrala. Kvitovú vyradila Srbka 05 - Modified: 2014-12-23 08:01:00 - Feat.: - Title: Kráľovnou športu v Česku je tenistka Kvitová
menuLevel = 1, menuRoute = sport, menuAlias = sport, menuRouteLevel0 = sport, homepage = false
18. apríl 2024 15:34