StoryEditor

Cíger oznámil nomináciu Slovenska. Títo hráči budú bojovať na šampionáte

02.05.2017, 18:50

Reprezentačný tréner Zdeno Cíger dnes na tlačovej konferencii prezradil mená hokejistov, ktorí budú Slovensko reprezentovať na svetovom šampionáte, ktorý sa začína v piatok.

Na majstrovstvách sveta v Kolíne sa predstaví až deväť nováčikov.

"Veľa možností sme nemali, keby sme mali viac hráčov na výber môžeme vyberať. nemali sme inú možnosť, tak sme zvolili túto zostavu," povedal Cíger na margo nových hráčov.

Posledným sitom po utorňajšom tréningu neprešli obranca Lukáš Kozák (MHC Martin) a útočníci Martin Bakoš (Červená hviezda Kchun-lun, Čína/KHL) s Patrikom Lušňákom (HKM Zvolen).

"Chcem sa ospravedlniť, že to tak dlho trvalo, ale nechceli sme sa unáhliť. Malo to svoj dôvod, mali sme ešte pár otáznikov, navyše v Bratislave dvoch hráčov so zdravotnými problémami. Švarný nakoniec dopadol tak, že berie antibiotiká a nemôže ísť. Libor Hudáček našťastie môže," povedal Cíger.

Väčšina z hráčov na zraze žila v napätí, do poslednej chvíle totiž nevedeli, či v stredu ráno odletia s mužstvom do Kolína nad Rýnom. Cíger totiž oznámil konečnú nomináciu až po utorkovom večernom tréningu. Rozhodnutie oddialil, keďže ešte zvažoval niektoré mená. V záverečných prípravných stretnutiach s Nórskom mu niekoľkí hráči v dobrom slova zmysle zamotali hlavu a najmä potreboval vedieť, aký je zdravotný stav Švarného a Libora Hudáčka. Štart útočníka švédskeho Örebrö na MS bol po škaredom páde hlavou na mantinel v súboji s Fínskom (3:2) otázny, no zo zranenia sa už zotavil.

Slováci odohrali v záverečnej príprave osem stretnutí, z ktorých päť vyhrali a v troch ťahali za kratší koniec. Zdolali Dánov aj Nórov v oboch zápasoch, získali aj cenný skalp Fínov. V seriáli Euro Hockey Challenge obsadili štvrté miesto.

Do dejiska MS zoberie Cíger dokopy (25) hráčov, nie všetkých ale musí napísať hneď na šampionátovú súpisku. Reglement mu nariaďuje pred prvým zápasom na turnaji zapísať na ňu minimálne dvoch brankárov a pätnásť korčuliarov. Najviac môže uviesť na súpisku 25 hráčov, z toho troch brankárov.

Nominácia Slovenska na majstrovstvá sveta:

brankári: Július Hudáček (Örebrö HK, Švéd.), Ján Laco (Piráti Chomutov, ČR), Jaroslav Janus (HC Verva Litvínov, ČR)

obrancovia: Michal Sersen (Slovan Bratislava Rus./KHL), Juraj Mikuš (HC Sparta Praha, ČR), Martin Gernát (HC Sparta Praha, ČR), Michal Čajkovský (Avtomobilist Jekaterinburg, Rus./KHL), Eduard Šedivý (HC Košice), Peter Čerešňák (HC Škoda Plzeň, ČR), Adam Jánošík (Bíli Tygři Liberec, ČR), Peter Trška (Kometa Brno, ČR) 

útočníci: Vladimír Dravecký (HC Oceláři Třinec, ČR), Libor Hudáček (Örebrö HK, Švéd.), Michel Miklík (JYP Jyväskylä, Fín.), Marcel Haščák (HC Kometa Brno, ČR), Mário Bližňák (HC Bílí Tygři Liberec, ČR), Dávid Skokan (Piráti Chomutov, ČR), Andrej Šťastný (HC Slovan Bratislava/HK Dukla Trenčín), Pavol Skalický (Slovan Bratislava, Rus./KHL), Lukáš Cingel (HC Sparta Praha, ČR), Andrej Kudrna (HC Sparta Praha, ČR), Jakub Suja (HC Košice), Tomáš Hrnka (HC Škoda Plzeň, ČR), Tomáš Zigo (HC Slovan Bratislava, Rus./KHL), Tomáš Matoušek (HC'05 Banská Bystrica)

01 - Modified: 2024-04-18 13:23:44 - Feat.: - Title: Obranca Marinčin prišiel o šampionát. Má prasknutý stavec, sezóna sa preňho skončila 02 - Modified: 2024-04-17 13:42:32 - Feat.: - Title: Kto príde z NHL na šampionát? Šatan počíta s Regendom, prvé posily majú doraziť už o týždeň 03 - Modified: 2024-04-12 11:49:23 - Feat.: - Title: Hráči z KHL nepôjdu na hokejový šampionát do Česka. Zväz tvrdí, že nie sú k dispozícii 04 - Modified: 2024-04-11 07:19:11 - Feat.: - Title: NOMINUJTE svoju sestru 05 - Modified: 2023-10-22 09:13:08 - Feat.: - Title: Slováci dúfajú pred MS v historickú medailu. Bez vysokých ambícií tam ani nemusíme cestovať, burcuje kapitán
menuLevel = 1, menuRoute = sport, menuAlias = sport, menuRouteLevel0 = sport, homepage = false
20. apríl 2024 06:42