TASR
StoryEditor

Pnutie v slovenskom hokeji. Pálffy si po fiasku na MS otvoril ústa, píšu Česi

29.05.2017, 14:56
Pozrite sa, ako zareagoval na víkendovú slovnú prestrelku medzi Žigmundom Pálffym a Richardom Lintnerom český portál iDnes.cz.

Slovenský hokej po biednom výkone na tohtoročných majstrovstvách sveta pokračuje v páde na absolútne dno. Pnutie v spoločnosti vyostrili cez víkend slová hokejovej legendy. Bývalý skvelý útočník Žigmund Pálffy si po fiasku reprezentácie otvoril ústa a pustil sa do ostrej kritiky.

"Všetko sa začalo v roku 2015, kedy Rišo Lintner za podpory verejnosti a médií prehral voľby na šéfa zväzu s Igorom Nemečkom," povedal Pálffy v rozhovore pre denník Nový čas.

Pálffy: Bola to pomsta

Aby ste rozumeli: Pálffy bol pred dvoma rokmi jednou z mála známych hokejových osobností, ktoré sa odmietli podieľať na bojkote reprezentácie. Jedným z hlavných iniciátorov akcie bol práve Lintner, ktorý sa stal pre slovenskú verejnosť symbolom revolúcie.

Revolúcia, ktorá mala zmeniť zavedené pravidlá a vyviesť slovenský hokej z dlhodobej krízy.

Lenže ani odchod kontroverzného Nemečka situáciu nezmenil. Slováci tento rok pred šampionátom nedokázali zostaviť konkurencieschopný tím, pretože sa im ospravedlnila drvivá väčšina všetkých opôr, a hrozilo, že zostúpia z elitnej skupiny. Pálffy teraz tvrdí, že na tom nesie vinu práve Lintner.

"Hráči, ktorí stáli za bojkotom, sa teraz pomstili reprezentačnému trénerovi Cígerovi a generálnemu manažérovi Švehlovi za to, že prijali ponuku na túto prácu od vtedajšieho šéfa zväzu Nemečka," tvrdí Pálffy.

A dodal: "Lintner bol totiž sklamaný, že sa nedostal na zväz, ale riadi iba ligu. Veď sa nedostal ani do výkonného výboru, kam kandidoval. Kluby ho nepodporili."

Lintner reaguje

Mediálna prestrelka tým zďaleka neskončila, pretože Lintner svojmu spoluhráčovi zo zlatého šampionátu v roku 2002 vrátil úder prostredníctvom otvoreného listu na Facebooku.

"Milý Žigo, ak si myslíš, že som naštvaný, že som nevyhral voľby, tak tí musím prezradiť, že som nad tým dva roky nestihol premýšľať, pretože som každý deň makal. Požiadal som ťa vtedy o podporu môjho volebného plánu, ale odpovedal si mi, že keď ti nedám peniaze na tvoj klub, tak to pre teba nemá cenu. Pripomínam, že som ponúkal jasný systém a tvrdú prácu, ktorá musí priniesť skôr, alebo neskôr výsledky. "

Pálffy v spomínanom rozhovore skritizoval aj súčasného šéfa zväzu Martina Kohúta, ktorého zároveň vyzval, aby odstúpil.

Vyhlásil o ňom: "Objavil sa z ničoho nič, z jasného neba ako veľký odborník na hokej. Mal podporu hráčov, pretože za všetkým stál Lintner. Mal by sám odísť. Keď to neurobí, tak jeho odvolanie navrhneme. Na zväze musia jednoducho pracovať ľudia, ktorí hokeju rozumejú a majú ho radi."

Hokejová legenda nerozumie Kohútovi

Pálffyho najviac zo všetkého zaráža, že práve Kohút pred šampionátom dohováral hráčom z NHL, aby nejazdili, pokiaľ nie sú zdraví, nemajú formu alebo nie sú ochotní akceptovať zloženie realizačného tímu.

Slováci nakoniec na turnaji skutočne nemali ani jednu posilu zo zámoria, čo sa stalo prvýkrát v histórii. Aj preto národný tím skončil na štrnástom mieste, čo je najhorší výsledok od vstupu medzi elitu v roku 1996.

"Smejem sa tomu. Keď hráč nemá formu, tak ako môže hrať v NHL? To je hlúposť. Vari ruský útočník Panarin nebol unavený? Alebo ďalší hráči, ktorí prišli reprezentovať iné krajiny? Buď chcem, alebo nechcem. Je nenormálne, aby šéf zväzu volal hráčom do zámoria a hovoril, že keď nemajú formu, aby nejazdili," hovorí Pálffy.

Takto reagoval po prílete z MS v Kolíne reprezentačný kouč Zdeno Cíger:

01 - Modified: 2023-05-10 12:53:39 - Feat.: - Title: Cíger pre HN: Na šampionáte už ide o všetko, šanca na reparáty tu príliš nie je. Obrana musí byť pevnejšia 02 - Modified: 2022-05-25 14:09:59 - Feat.: - Title: Slovenskí hokejisti dorazili do Tampere. Musíme hrať svoju hru, tvrdí Tatar pred súbojom s Fínmi 03 - Modified: 2022-05-26 11:59:04 - Feat.: - Title: FOTO Predstavujeme našich hokejových chlapcov. Jeden randí s Američankou, ďalší už má dieťa 04 - Modified: 2022-05-24 12:05:17 - Feat.: - Title: Proti Dánom nastúpime s ôsmimi obrancami. V bráne bude Húska 05 - Modified: 2022-05-23 07:32:34 - Feat.: - Title: MS vo Fínsku: Slováci hrajú o postup proti Dánom, na posledných dvoch majstrovstvách ich zdolali
menuLevel = 1, menuRoute = sport, menuAlias = sport, menuRouteLevel0 = sport, homepage = false
20. apríl 2024 07:26