Reuters
StoryEditor

Rybáriková na Wimbledone skončila. Muguruzová jej nedala žiadnu šancu

13.07.2017, 14:00
Slovenská tenistka Magdaléna Rybáriková prehrala v semifinále Wimbledonu proti Španielke Garbine Muguruzaovej hladko 0:2 na sety.

Slovenská tenistka Magdaléna Rybáriková neuspela v semifinále dvojhry na grandslamovom turnaji vo Wimbledone. Nasadenej štrnástke Španielke Garbine Muguruzovej Blancovej podľahla hladko 1:6, 1:6.

Napriek prehre dosiahla na tráve All England Clubu životný úspech. Ako prvá Slovenka v histórii postúpila vo Wimbledone medzi elitné kvarteto a napodobnila Miloslava Mečířa, ktorý bol v semifinále v roku 1988 ešte za éry ČSSR.

Rybáriková si z prestížneho turnaja odnáša prémiu 550.000 libier pred zdanením a 780 bodov do svetového rebríčka WTA. V jeho pondelňajšom vydaní sa posunie na 33. miesto. Jej kariérnym maximom je zatiaľ 31. priečka.

Muguruzová Blancová sa po skvelom výkone prebojovala do svojho druhého wimbledonského finále. V roku 2015 prehrala v rozhodujúcom súboji s Američankou Serenou Williamsovou. V sobotu nastúpi vlaňajšia šampiónka Roland Garros proti víťazke duulu medzi staršou zo sestier Williamsových Venus a Britkou Johannou Kontovou.

Muguruzová odštartovala proti Rybárikovej ako z partesu, keď dvakrát prelomila jej podanie a vybudovala si náskok 5:0. Španielka predvádzala agresívny tenis, snažila sa hrať súperke do bekhendu a po každom kratšom údere z rakety Rybárikovej prechádzala na sieť.

Slovenka pôsobila na dvorci nervóznym dojmom, nevychádzalo jej prvé podanie, čo bola voda na mlyn výborne returnujúcej Muguruzovej. Aj druhé dejstvo bolo jasne v réžii rodáčky z Venezuely, ktorá diktovala tempo a po dvoch brejkoch odskočila Rybárikovej na 4:0. Za stavu 5:1 premenila v poradí druhý mečbal a upravila vzájomnú bilanciu so slovenskou dvojkou na 3:2, pričom jej odplatila prehru z trávy z Birminghamu z roku 2015.

Rybáriková zakončila trávnatú sezónu so singlovou bilanciou 18:2. Najcennejší skalp získala v 2. kole Wimbledonu, v ktorom vyradila nasadenú trojku a novú svetovú jednotku Češku Karolínu Plíškovú. V júni triumfovala na turnajoch ITF v Ilkley aj v Surbitone.

Na podujatí WTA v Nottinghame postúpila až do semifinále, kde podľahla Britke Johanne Kontovej. Ešte v marci bola Rybáriková pritom až na 453. priečke počítačového poradia a za sebou mala operácie pravého kolena i ľavej ruky.

Muguruzová bola po jasnom triumfe nad Rybárikovou spokojná. "Bol to môj doposiaľ najrýchlejší postup do grandslamového finále. Hrala som veľmi dobre a sebavedomo, všetko mi vychádzalo. Magdaléna je veľmi talentovaná, odohrala tu skvelý turnaj. Dnes som mala oproti nej výhodu v tom, že som už vedela, aké je to hrať grandslamové semifinále. Zúročila som skúsenosti z náročných zápasov. Dúfam, že vo finále nadviažem na dnešný výkon. Verím, že Conchita Martinezová mi da nejaký tip, ako vyhrať Wimbledon a že sa mi ju podarí napodobniť je triumf. Veľmi mi pomáha svojimi radami," povedala Španielka v prvom pozápasovom interview.

ženy - dvojhra - semifinále:
Garbine Muguruzová Blancová (14-Šp.) - Magdaléna RYBÁRIKOVÁ (SR) 6:1, 6:1

Obnoviť

01 - Modified: 2024-04-13 11:22:07 - Feat.: - Title: Slovenské tenistky postúpili na finálový turnaj v Seville, o rozhodujúci tretí bod sa zaslúžila Jamrichová 02 - Modified: 2024-03-29 08:48:41 - Feat.: - Title: Djokovič si kouča ešte nevybral. Nemám predstavu, či vôbec nejaký bude, povedal srbský tenista 03 - Modified: 2024-03-01 18:56:23 - Feat.: - Title: Rozhodcovi kričal do tváre. Ruského tenistu Rubľova diskvalifikovali za nadávky 04 - Modified: 2024-02-06 16:19:34 - Feat.: - Title: Molčan pre HN: Hrať finálovú skupinu doma by bolo úžasné. Djokovič? V Srbsku mi na kurte veru nechýbal 05 - Modified: 2024-02-03 20:57:19 - Feat.: - Title: Daviscupová paráda. Výkony Molčana i Kleina boli na úrovni hráčov 40. miesta svetového rebríčka, vraví expert
menuLevel = 1, menuRoute = sport, menuAlias = sport, menuRouteLevel0 = sport, homepage = false
18. apríl 2024 20:13