Denis Vavro v súboji s Loisom Opendom, ktorý sa lopty dotkol rukou. FOTO: REUTERS
StoryEditor

Hráč, ktorý zachránil Slovensku tri body: Bol som si stopercentne istý, ale nechcel som hrať na červenú kartu

18.06.2024, 08:59
Autor:
TASRTASR

Slovenský stopér Denis Vavro inicioval preskúmanie gólu Belgičanov, ktorý rozhodca nakoniec neuznal.

Bol to Denis Vavro, kto vyzval kapitána slovenských futbalistov Milana Škriniara, aby inicioval preskúmanie situácie ohľadom ruky Loïsa Opendu. Belgičanov tím šokujúco prehral v prvom zápase ME 0:1 so Slovenskom, za ktoré skóroval Ivan Schranz.

Vavro a Openda zviedli na krídle súboj - útočník si pomohol rukou, tú odhalil VAR a neuznal tak následný gól Romelua Lukakua. 

Videoasistent rozhodcu zrušil hneď dva góly Belgičanov a oba vsietil Lukaku. Najprv z ofsajdu a v 86. minúte po vystavenej prihrávke od Opendu pred Dúbravkovu bránu.  

image

Slováci sa postarali o najväčšie prekvapenie turnaja. Po obetavom výkone porazili Belgicko

"Išiel som loptu odkopnúť do outu a on si ju posunul rukou. Nechcel som však prestať hrať, vieme že je tu VAR a tak som nechcel hrať na červenú kartu. To by som riskoval v postupovom zápase a v tomto by nám stačil aj ten bod. Povedal som Miňovi, aby to išiel riešiť, nakoniec to skontrolovali. Bol som istý, že zahral s tou rukou," povedal Vavro po zápase v mixzóne.

Na týchto ME majú zákaz komunikácie s rozhodcom všetci hráči okrem kapitána. Vavro si bol previnením súpera istý: "Chalani sa ma pýtali a hovoril som im, že si ju posunul rukou. Nemal som obavy, ale VAR niekedy rozhodne v prospech nás a niekedy nie. Teraz sme mohli byť aj nešťastní, že to neuznal."

VIDEO: Rozhodca neuznal Belgicku druhý gól, VAR identifikoval dotyk s loptou

Jediný gól zápasu padol už v siedmej minúte po zlej prihrávke Jeremyho Dokua pred vlastnú bránu. Ako prvý strieľal na bránu Juraj Kucka, loptu, ktorú vyrazil brankár Koen Casteels, poslal Schranz do site z uhla.

Najtesnejší rozdiel mohli Slováci podľa Vavra ešte zveľadiť: "Myslím si, že sme mali výborný prvý polčas, ‘Šulo‘ (Haraslín) mal krásnu strelu a mohol dať ďalší gól, ten duel by bol iný. Berieme však 1:0 a do ďalšieho zápasu ideme s nulou, čo ma teší ako obrancu." 

V úvodný hrací deň skupiny prekvapili aj Rumuni, ktorí zdolali Ukrajinu jednoznačne 3:0. Zdolaný tím, ktorý je adept na postup zo skupiny, tak čaká v piatok proti Slovensku v podstate zápas o všetko.

"Musíme hlavne dobre zregenerovať a pripraviť sa na Ukrajinu. Bude to dôležitý duel pre obe strany, pre nich o všetko," doplnil Vavro. Jeho tím je momentálne v tabuľke druhý, o skóre za Rumunmi. Tretie Belgicko a štvrtá Ukrajina majú na konte nulu.

Účinkovanie v skupine zakončí tím trénera Francesca Calzonu 26. júna duelom proti Rumunsku (Frankfurt, 18.00). Slováci sú na štvrtom veľkom turnaji a dvakrát postúpili zo základnej skupiny - naposledy na ME 2016 vo Francúzsku.

01 - Modified: 2024-06-26 15:27:33 - Feat.: - Title: Anglický futbalista Phil Foden odcestoval z Nemecka pre rodinnú záležitosť 02 - Modified: 2024-06-26 15:00:00 - Feat.: - Title: EURO 2024: Zápas Slovensko - Rumunsko sledujeme online 03 - Modified: 2024-06-26 13:39:33 - Feat.: - Title: Zápas, v ktorom ide Slovákom o všetko. Okrem vytúženého postupu hrajú aj o milióny eur 04 - Modified: 2024-06-26 08:05:56 - Feat.: - Title: Rumun, ktorý vyradil Anglicko: Slováci ma zatiaľ príjemne prekvapili. Remíza by ma potešila 05 - Modified: 2024-06-25 21:44:20 - Feat.: - Title: EURO 2024: Dáni postúpili z druhého miesta C-skupiny, bezgólovou remízou so Srbskom predbehli Slovinsko
menuLevel = 2, menuRoute = sport/euro-2024, menuAlias = euro-2024, menuRouteLevel0 = sport, homepage = false
26. jún 2024 18:28