StoryEditor

Predstavenie nových iPhonov

09.09.2024, 17:56
Predstavenie nových iPhonov
20:37

CEO spoločnosti Apple začína pomaly ukončovať dnešné predstavenie nových produktov. Pripomína nové funkcie, ktoré produkty získali. 

20:36

Nový iPhone 16 Pro stojí 999 dolárov a iPhone 16 Pro Max stojí 1199 dolárov. 

20:35

Nová nabíjačka MagSafe bude dostupná v jedno a dvojmetrovej verzii. 

20:31

Aplikácia Voice Memos dostáva aktuálizáciu, ktorá umožňuje nahrávať zvuk na už vytvorenú nahrávka. Dá sa tak napríklad vytvárať hudba. 

20:28

Pri nahrávaní videa je možné využiť 4K mód, ktorý nahráva 120 snímkov za sekundu. Nahrávať sa dá aj na externé zariadenie, čo je ideálne pre profesionálov. iPhone 16 Pro má štyri mikrofóny, ktoré umožňujú lepšiu kvalitu zvuku. S tým súvisí aj funkcia Adio MIx riadená umelou inteligenciou. Tá dokáže izolovať zvuky a odstrániť napríklad ruch alebo rozprávanie ľudí za kamerou. 

20:25

Nový Pro modely ponúkajú viacero módov fotografie, ktoré je možné po prvýkrát v histórii zmeniť aj po vyhotovení snímku. Aj po vyhotovení videa je možné ho dodatočne spomaliť. 

20:23

Nové modely iPhone 16 Pro má 48 megapilexovú Fusion kameru, ktorá má takmer nulovú dĺžku expozície, aby dokázala zachytiť fotografie aj v pohybe. Nový model má dohromady tri kamery. 

20:20

Nový procesor Apple A18 Pro má väčšiu cache pamät ako jeho kolega A18. Využíva šesť jadier a má dva krát rýchlejší ray tracing (generovanie obsahu v hrách) ako A17 Pro. Dokáže podať rovnaký výkon ako minulá generácia pri spotrebovaní o 20 percent menej energie. 

20:16

Nový model iPhone 16 Pro je vysoký 16 centimetrov a iPhone 16 Pro Max je vysoký 17,5 centimetra. Má tri kamery novú technológiu na chladenie procesora. Má väčšiu batériu, ktorá spolu s Apple Silicon A18 Pro zabezpečuje najdlhšiu životnosť batérie. 

20:12

iPhone 16 bud stáť 799 dolárov a iPhone 16 Plus bude stáť 899 dolárov. 

20:09

Nový operačný systém iOS18 prináša na iPhone 16 dlhšiu životnosť batérie, keďže dokže efektívne využívať energiu z batérie. Po novom je možné posielať správy aj cez satelit. Bude teda možné určiť svoju polohu či komunikovať so svetom aj mimo obývaných oblastí.

20:06

Nový procesor A18 má inovovaný dizajn, ktorý dokáže jednoduchšie chladiť jadro čipu. Je tak podľa Apple ideálny pre hráčov a až o 30 percent výkonnejší ako predošlý model. A ponúka až päť krát toľko snímkov za sekundu ako predošlé procesory. 

20:04

Hlavná kamera iPhonu 16 má 48 pixelov a ponúka nové možnosti ovládania iba jedným tlačidlom. Druhá kamera má 12 megapixelov a ponúka možnosť jednoduchého priblíženia v rovnakej kvalite. Nová kamera má aj funkciu Ultra Wide, ktorá dokáže zaznamenať 2,6 krát viac ako kamera iPhonu 15. Nová kamera ponúka možnosť vyhotiviť pohyblivé fotografie a zameriava sa aj na video a audio, kde telefón automaticky odstráni rušivé zvuky. 

19:57

Novou funkciou iPhonu 16 je aj Visual Intelligence. Po novom stačí namieriť kameru napríklad na reštauráciu a telefón automaticky vyhľadá informácie o nej. Funguje aj pri umeleckých dielach či iných predmetoch v bežnom živote. Dokáže dokonca aj určiť rasu psa. Táto funkcia je podobná funkcii, ktorú už má Google s názvom Google Lens. 

19:55

Aktualizáciu dostáva aj Siri. Po novom už dokáže chápať kontextuálne pokyny, nestratí sa ani keď sa počas diktovania rozhodnete zmeniť tému. 

19:53

Apple Intelligence dokáže po novom upravovať auomaticky text, aby vyzeral lepšie alebo ho dokonca dokáže editovať a opraviť. Systém po novom taktiež dokáže vytvoriť vlastné emoji. Umelá inteligencia upraví aj aplikáciu fotky. Po novom už stačí iba napísať, čo sa na nej nachádza a Apple už ju nájde. Bude možné vytvoriť aj vlastné video iba nadiktovaním toho, ako chcete, aby vyzeralo. Zosumarizované budú po novom aj notifikácie, aby ušetrili čas používateľa pri čítaní. 

19:50

Umelá inteligencia Apple Intelligence dokáže vytvoriť obrázky, ale aj nové funkcie, ktoré sa prispôsobia používateľovi. Systém automaticky vyhodnotí v akej situácii sa používateľ nachádza a čo potrebuje. Nové iPhony budú využívať funkciu Private Cloud Compute. Pomocou nej umelá inteligencia využíva servery spoločnosti Apple, ktoré však neukladajú žiadne údaje o používateľoch. 

19:46

Kľúčovým prvkom novej generácie iPhonov je Apple Intelligence. Nový iPhone 16 má dve kamery, je vyrobený z 85 percent z recyklovaného materiálu a je odolný voči vode aj prachu. Nový materiál je podľa Apple dva krát silnejší ako v iných telefónoch. iPhone 16 je vysoký 5,4 centimetra. Verzia Pro je vysoká 17 centimetrov. Vo vnútri telefónu je procesor Apple Silicon A18, ten je prispôsobený pre umelú inteligenciu. Využíva trojnanometrovú technológiu a šesť jadier. Tento procesor je o tridsať percent rýchlejší ako pri modele iPhone 15. 

19:37

Nové Airpods Pro 2 sú zamerané aj na ľudí s poruchou sluchu. Ich súčasťou je aj prevencia poškodenia sluchu. Umelá inteligencia v čipe H2 dokáže vyhodnotiť hlučné prostredia a potlačiť tieto zvuky. 

19:34

Airpods 4 budú stáť 129 dolárov v bežnej verzií a 179 dolárov vo verzii s potláčaním okolitých zvukov. 

19:32

Nové Airpody využívajú umelú inteligenciu, aby rozoznali, kedy sa ich používateľ zapojí do konverzácie. Automaticky potom stíšia hudbu až dokým nedohovoríte. 

19:30

Nové Apple Airpods 4 vznikli na základe modelov miliónov ľudí, aby dosiahli pohodlnejší tvar. Ich systém dokáže potlačiť ruchy v pozadí, aby ich neboo počuť pri telefonátoch. Ich batéria vydrží 30 hodín, pričom je ich možné nabíjať cez USB-C.

19:26

Nové Apple Watch Ultra 2 stoja 799 dolárov. 

19:25

Nové Apple Watch Ultra 2 sú dizajnované na to, aby vydržali aj náročné podmienky. Náramok nových hodniek je vyrobený z titánia a má byť užitočný pri športe. 

19:23

Apple Watch Ultra prinášajú výhody najmä pre športovcov či turistov. Dokážu sledovať kolá pri plávaní, ale obsahujú aj offline mapy, aby vás mohli navigovať aj v prírode. 

19:21

Ceny nových Apple Watch 10 začína na 399 dolároch za GPS verziu a 499 dolároch za verziu so SIM kartou a GPS.

19:20

Nový systém watch OS dokáže určiť aj to, v akej hĺbke sa pri potápaní  nachádzate. Sleduje okrem hĺbky aj smer či čas, ktorý ste pod vodou strávili. Nové Apple watch pomôžu aj kajakárom, ktorý môžu svoju trasu naplánovať a hodinky ich následne budú navigovať na správny kurz.  

19:17

Nový operačný systém WatchOS dokáže sledovať spánok používateľa. Nieležne ho upozorní, keď má podzrenie na chorobu spojenú so spánkom, ale dokáže odhaliť aj to, kedy začína používateľke ovulácia. Systém sleduje aj dych počas spánku a upozorní vás, ak odhalí chorobu. V pozadí je strojové učenie aj konzultácie s lekármi. Spoločnosť sa momentálne snaží o uznanie aplikácie, ktorá sleduje poruchu spánkové apnoe, americkými úradmi. 

19:14

Nový procesor Apple Silicon poháňa celé hodinky Apple Watch. Vďaka umelej inteligencii vo WatchOS 11 dokážu hodinky rozoznať nebezpečný pád či pridávať widgety podľa toho, čo aktuálne potrebujete. 

19:13

Apple ako tradične dáva pozor aj na ekológiu. Nové Apple Watch sú uhlíkovo neutrálne a spoločnosť uprednosťňuje inú dopravu ako leteckú. 

19:12

Nové Apple Watch sa dokážu nabiť na 80 percent batérie už za štyri minúty. Sú zároveň o desať percent ľahšie ako predošlá generácia. Na vyrobenie tela bolo použité titánium, ktoré nahradilo v niektorých modelo nehrdzavejúcu oceľ. 

19:11

Apple predstavilo nové Apple Watch, už desiatu sériu známeho produktu. Prvý krát bol využitý OLED displej, ktorý je o 40 percent jasnejší aj pri pohľade zboku. Obrazovka sa aktualizuje každú sekundu, aj keď máte ruku dole. Je teda vidno aj sekundovú ručičku. Predošlé modely obrazovku aktualizovali len raz za minútu. Nové hodinky sú predstavené v troch farbách: čierna, ružovo-zlatá a šedá. Nové Apple Watch sú zároveň tými najtenšími z celej série, zároveň však majú najväčší displej. 

19:07

Nový iPhone 16 bude prvým z telefónov spoločnosti Apple, ktorý bude už plne prispôsobený na používanie nástroja umelej inteligencie Apple Intelligence. 

19:05

Spoločnosť Apple začala vysielanie videom, ktoré zobrazilo prípady, kedy produkty spoločnosti zachránili ľudom život. "Apple watch zaznamenali nehodu a okamžite zavolali na 911 (tieňová linka v USA)," zaznelo vo videu. 

19:01

Živé vysielanie z podujatia spoločnosti Apple sa začalo. Očakáva sa najmä predstavenie nového iPhonu 16.

17:56

Apple dnes predstavuje nové produkty, medzi ktorými by hlavnú úlohu mal hrať iPhone 16. Online prenos z akcie začína o 19:00.

menuLevel = 1, menuRoute = static, menuAlias = static, menuRouteLevel0 = static, homepage = false
17. september 2024 08:12