StoryEditor

Dokonalý dizajnový byt zariadila na diaľku. Cez internet

16.09.2015, 00:00
Autor:
HNstyle.skHNstyle.sk
Časovo vyťaženej žene sa podarilo s pomocou "online" dizajnérky podarilo vytvoriť štýlové bývanie.

Keď môže fungovať diaľkové ovládanie, prečo si nezariadiť byt na diaľku? Pre pracovne vyťaženú Petru, ktorá veľa času strávi v zahraničí, to bolo ideálne riešenie. Svoj nový byt vyriešila s pomocou dizajnérky Ivany Šustrovej z projektu Hezkey.cz. Stačila im komunikácia cez internet, píše portál iDnes.cz.

Netradičné riešenie, teda konzultácie cez internet, ktoré je pre projekt Hezkey.cz typické, sa v prípade Petry ukázalo ako ideálne riešenie. Nápad spojiť dizajnérov a architektov s ľuďmi, ktorí si chcú vybaviť interiér či kanceláriu napríklad len s pomocou online komunikácie, jej ušetril veľa času i nervov.

Vzhľadom k svojim častým pracovným cestám do zahraničia ocenila Petra flexibilitu, ktorú nový projekt poskytuje. Návrh tak mohla preberať večer napríklad z hotela v Berlíne alebo z Číny. Počas jej neprítomnosti v Prahe prebrala dohľad nad realizáciou dizajnérka.„Bez dizajnérky by som bola stratená, predovšetkým pokiaľ ide o stavebné úpravy nového developerského bytu. Netušila som, že aj v novom byte budem hýbať s priečkami a riešiť trebárs presekanie elektriky či umiestnenie odpadu, " spomína Petra.

Pôvodný dispozícia bytu s dvoma lodžiami, z ktorých jedna je orientovaná na východ a druhá na severozápad, bola 4 + kk, lenže to znamenalo, že sa Petra bude musieť zmieriť s tromi pomerne malými a nepríjemne úzkymi izbe, navyše chýbal úložný priestor. Ivana Šustrová sa po dohode s majiteľkou rozhodla zbúrať priečku medzi dvoma izbami, aby vznikla spálňa s dostatkom skríň, teda novo iba 3 + kk.

„Aj keď si veľa ľudí, ktorí si kúpia nový developerský byt, myslí, že sa môžu ihneď nasťahovať, často je nutné vykonať stavebné úpravy. Tie potom pomôžu k lepšiemu využitiu priestoru. Vždy je lepšie riešiť stavebné úpravy pred zariaďovaním interiéru a nasťahovaním, " odporúča Ivana Šustrová.

Počas úprav bola doplnená chýbajúca dubová podlaha a zamurovali sa nadbytočné dvere. Tiež sa presunuli a doplnili elektroinštalácie pre osvetlenie a ovládače, ktoré viac vyhovovali novému návrhu. Rovnako tak boli upravené rozvody pre kuchynskú linku.

Bývanie s perspektívou

Byt sme prevzali od majiteľky bez interiérového zariadenia v základnom štandarde. Majiteľka si priala praktickú a veľkú kuchynskú linku a dostatok úložných priestorov v celom byte, počíta, že v byte už nebude dlho sama, do budúcnosti sa tešia aj na deti, " opisuje zadanie Ivana Šustrová.

Majiteľka mala celkom jasnú predstavu o rozmiestnení jednotlivých prvkov interiéru do priestoru a o farbách v miestnostiach. Dôraz kládla na prírodné materiály, ľahký a čistý dizajn. Preferovala farebné ladenie interiéru v pokojných, čistých tónoch so svojou obľúbenou modrou farbou.

Ivana tak svoj návrh prispôsobila základu, ktorý ponúkal developer. Sú tu použité kvalitné drevené podlahy z bieleného duba, interiérové ​​i vstupné dvere majú výšku 210 cm v bezfalcovom prevedení. „Okná sú drevohliníkové, na terasách boli použité bezúdržbové lamely z drevoplastu. Byt využíva centrálne vykurovanie s modernými dizajnovými radiátormi Boki, kúpeľne mali už v základnom štandarde vybavenia od nemeckých firiem Villeroy & Boch a Grohe, " popisuje dizajnérka.

Do interiéru použila Ivana Šustrová takmer kompletne výrobky od českých výrobcov. Popri stolárskych atypoch, ktoré navrhla dizajnérka na mieru potrebám klientky a ktoré vyrobili šikovní stolári z Devoto, sa tu objavilo osvetlenie Lucis, sedacia súprava Phase, barové stoličky a servírovací stolík od Lugi, živé obrazy od Gardners, 3D tapety od Daniela Piršča a sklenené výrobky od Kataríny Smolíkovej.

Petra je dnes veľmi spokojná. „Spolupráca s dizajnérom je určite dobrá aj pre usmernenie vkusu. Veľa mi pomohlo, že som nemusela zháňať dodávateľa a riešiť s nimi, kam presne premiestniť zásuvky a vývody, to by som určite sama dobre nezvládla. Od spolupráce som očakávala zaujímavé a originálne riešenie interiéru, ktoré by som sama nevymyslela. A to sa aj podarilo. "
 

01 - Modified: 2007-09-18 11:50:00 - Feat.: 0 - Title: Pozemky pod cestami by sme mali vysporiadať zákonom
01 - Modified: 2024-04-23 09:10:00 - Feat.: - Title: Opel odhalil kompletne prepracované rodinné SUV. Väčšie, štýlovejšie a nielen elektrické 02 - Modified: 2024-04-17 22:00:00 - Feat.: - Title: Príďte zažiť, ako sa bude bývať vo Vydrici! 03 - Modified: 2024-04-17 13:30:00 - Feat.: - Title: Bývanie v paneláku si vyžaduje vyššiu toleranciu voči susedom. Koho môžete požiadať o pomoc? 04 - Modified: 2024-04-19 12:51:38 - Feat.: - Title: Česi cez krízu závideli Slovákom lacné hypotéky, no situácia sa otočila. Odborník zdvíha varovný prst 05 - Modified: 2024-04-17 22:00:00 - Feat.: - Title: Priestor, ktorý stiera líniu medzi interiérom a lesom. Ovocím surovosti a minimalizmu sa stal dokonalý domov
menuLevel = 2, menuRoute = style/byvanie, menuAlias = byvanie, menuRouteLevel0 = style, homepage = false
23. apríl 2024 19:31