StoryEditor

Je tu čas jarných kabátov. Pozrite si tipy na lacné aj luxusné

13.04.2014, 00:02
Autor:
iDnes.cziDnes.cz
Biele, čierne, kvetinové, so zvieracou potlačou, ale aj... bez rukávov. Pozrite sa, aké kúsky by ste si mali zaobstarať do šatníka.

Nastal čas definitívne odhodiť zimné zvrchníky a vyraziť do ulíc v úplne novom jarnom kabáte. Tie tohtoročné sú navyše za posledných niekoľko rokov najzaujímavejšie. Nechýba im štýl, nápad a predovšetkým pocit pohodlia. Ako byť „in“ ? Predovšetkým by jarný model mal siahať minimálne pod zadok a byť z kvalitného materiálu.


Kvetiny

Rozhodne nie je prekvapením, že medzi hlavné trendy jari patria kvety v mnohých podobách - od klasických potlačí cez výšivky až po 3D aplikácie. Vo veľkom sa trend dostal na jarné kabátiky, v rámci ktorých nájdete mnoho variácií. Vyberie si skutočne každý, či už dávate prednosť umiernenej elegancii či nápadnej každodennej extravagancii.


Maximum farieb a vzorov

Nápadné vzory a farby, mnohokrát inšpirované umeleckými dielami minulosti, tvoria jeden zo základných pilierov módneho jarného šatníka. Kabáty samozrejme nevynímajúc. Skvele oživia existujúcu garderóbu a rozhodne upútajú pozornosť.


Objem á la 80.roky

Módne trendy súčasnosti sa čoraz častejšie vracajú k estetike 80. rokov, kedy umiernenosť a triezva elegancia ustúpili nápadnému až prehnanému objemu. Nemusíte sa ho vôbec báť, veľké zvrchníky sú v skutočnosti zábavné . Zvyšok odevu však nechajte úzky, nech celkovú siluetu opticky vyvážite.


Veľké saká

S 80. rokmi súvisí ďalší výrazný trend - veľké saká v dĺžke pod zadok a jasne definovanými ramenami. Bez poriadnych vypchávok to tento rok nepôjde. Rovnako ako pri XXL strihoch, aj tu platí pravidlo o celkovej vyváženosti. Sukne a nohavice držte pri tele.


Dlhé svetre

Povedľa klasických látok sa túto sezónu vo veľkom uplatňujú úplety. Poriadny, dlhý kardigán v jarnom povetrí zahreje a ľahko ho počas slnečného popoludnia zložíte do tašky - bez toho, aby utrpel jeho vzhľad. Hľadajte medzi kvalitnými materiálmi, pokiaľ chcete mať skutočne radosť z nosenia, tak nešetrite.


Biela od hlavy po päty

Biele oblečenie od hlavy až po päty sa objavuje aj tohtoročnú sezónu. Evokuje štýlový minimalizmus, čistotu a zároveň odvahu svojej nositeľky, lebo za bielu sa neschováte. Napriek tomu stojí za to tento trend vyskúšať, aj keď naozaj nepatrí medzi najpraktickejšie.


Holé ruky

Zaujímavé kúsky hľadajte v tomto trende - štýlovom, dlhšom kabáte odhaľujúcom ruky. Či už rukávy vôbec nemá alebo ich dizajnéri vytvorili z transparentných látok, stoja tieto kúsky za pozornosť. Nemožno ich prehliadnuť, pôsobia rafinovane a príjemne originálne. Ak pravidelne cvičíte, nečakajte do leta, svoje paže odhaľte už teraz.


Nežné pastely

Delikátne odtiene modrej, zelenej a žltej nájdete prakticky v každej jarnej kolekcii a niet sa čo diviť. Pôsobia ako príjemný kontrast k nápadným kvetinovým či umeleckým vzorom, udržujú sa ľahšie ako biela a veľmi lichotia pokožke. Pastelovo ladené jarné kabáty ľahko skombinujete so zvyškom šatníka, dajú sa nosiť so žiarivými aj tlmenými doplnkami.


Priama linka

Radi experimentujete? Stavte na prúžky. Pruhovaný zvrchník rozhodne zaujme pozornosť širokého okolia. Ak nemáte radi kvetinové vzory na jar (ruku na srdce, zas natoľko originálne nie sú), pruhovaný kabát bude tým pravým pre váš šatník. Nebojte sa tohto vzoru, nie je dôvod. Naozaj pristane mnohým typom postáv.


Jar v čiernej

Aj napriek mimoriadne pestrej palete jarných modelov túžite po nadčasovej klasike? Neostýchajte sa vytiahnuť túto sezónu čierne kabáty, napokon celé množstvo návrhárov ich zaradilo do svojich aktuálnych kolekcií. Aj keď príroda rozkvitá, všetko pôsobí jemnejšie, na čiernu je vždy ten správny čas.

 

Zvieracie potlače

Aby nápadných potlačí na kabátoch nebolo málo, nájdete v kolekciách luxusných značiek aj v módnych reťazcoch obľúbené zvieracie vzory. Hady aj mačkovité šelmy si našli svoju cestu do jarnej garderóby rovnako ladne ako čierna. Ponúkajú alternatívu k ostatným potlačiam.

Ak máte skôr divokú povahu a kvety ani decentné pastelové tóny by vám nikto neveril, potom je tento trend presne pre vás. Investujte do poriadneho modelu, viete sami najlepšie, že vás bude sprevádzať aj niekoľko sezón.

 

Viac kabátov si pozrite vo fotogalérii.

Cindy Kerberová, idnes.cz

01 - Modified: 2006-04-04 22:00:00 - Feat.: 0 - Title: Lampárňou je sekcia služieb zákazníkom
01 - Modified: 2024-04-17 08:26:39 - Feat.: - Title: Opuch, bolesť ci pľuzgiere: Tieto znaky vám napovedia, že nosíte ZLÚ OBUV 02 - Modified: 2024-04-12 20:27:40 - Feat.: - Title: Zomrel taliansky módny návrhár Roberto Cavalli 03 - Modified: 2024-04-12 12:00:00 - Feat.: - Title: Klasické čierne šaty či kožené saká: Tieto trendy z deväťdesiatok sa opäť hlásia o slovo 04 - Modified: 2024-03-24 12:11:11 - Feat.: - Title: Hodinky nie sú len praktickým, ale aj estetickým doplnkom: Naučte sa ich ladiť aj so zvyškom outfitu 05 - Modified: 2024-03-18 14:30:42 - Feat.: - Title: MÓDA z Krištáľového krídla: Drobná po rozchode, schudnutá Ďurianová, Višňovskí a výrazní Lelkesovci
menuLevel = 2, menuRoute = style/byvanie, menuAlias = byvanie, menuRouteLevel0 = style, homepage = false
19. apríl 2024 04:36