Antistresové topánky: Nie len biele tenisky sú in.NOWS
StoryEditor

Topánky posunuli na vyšší level. Slováci vytvorili antistresové tenisky

08.08.2016, 00:00
Autor:
mabmab

Anabela a Tomáš Lamosovci majú dve deti a už dlhšie sa pohrávali s myšlienkou vytvoriť niečo, vďaka čomu môžu ľudia odhaliť svoju kreatívnu dušu. Majú fungujúcu firmu zameranú na predaj tesnení, no Anabela chcela niečo iné, a tak si našla aktivitu, ako hovorí, z detských čias. Dvojica začala tvoriť tenisky na pomaľovanie.

Nielen biele tenisky sú trendy. To si povedali aj Anabela a Tomáš, ktorí popri deťoch vymýšľali niečo originálne. Tomášovi zrazu skrsol nápad vrátiť sa do starých čias. „Pamätáme si, ako sme si kreslili na staré´ číňany´, keď sme boli študenti. Chytili sme pero a už sme vymýšľali. A potom sme nimi ´frajerili´, lebo také nikto nemal. A tak vznikli NOWS-ky, teda not only white shoes (nielen biele topánky, pozn.red.),“ vysvetlila Anabela.

Keď sa nápad podarí
Najskôr vytvorili čisto biele tenisky, ku ktorým pridali aj sadu fixiek na textil. Každý si sám môže nakresliť, čo len chce a jednoznačne vie, že je to jeho umelecký originál. Neskôr rozmýšľali nad tým, že nie každý má takého umeleckého ducha, aby dokázal kresliť na tenisky a neobával sa, že dielo, ktoré pripraví, bude vhodné skôr do koša.

Tak vznikli tenisky "color me", ktoré už majú vzor pripravený, stačí ho vyplniť farbami na textil. Permanentné fixky na textil alebo farby na textil sa ani po niekoľkých praniach nezničia. Sama Anabela ich už niekoľkokrát hodila do práčky a stále sú krásne. Navyše, farby sú ekologické a nedráždia pokožku. Do tretice sa rozhodli pre tenisky "painted", teda už vymaľované. Ako Anabela a Tomášs úsmevom hovoria, ide o taký model tenisiek „na kľúč“. Len treba vedieť, čo by na teniskách malo byť a šikovní umelci sa o dizajn postarajú.

Doteraz spolupracovali so slovenskými i talianskymi dizajnérmi, no v pláne je aj niečo väčšie. „Chceme sa posúvať. Chceli by sme spolupracovať s umelcami, dizajnérmi, grafikmi, tak uvidíme. Máme plány rozšíriť ponuku,“ usmiala sa Anabela, ktorá hovorí aj o pripravovanej sade tričiek, ktoré si po vzore tenisiek bude môcť nový majiteľ ľubovoľne vyfarbiť a nosiť tak skutočný unikát.

„Tak, ako existujú antistresové omaľovánky, tak existujú aj naše tenisky. Každý sa stane maliarom, umelcom, vytvorí si jedinečný dizajn. A to chceme. Chceme byť farební, jedineční, iní,“ uzavrela Anabela. Aj tieto tenisky sú tak skvelým príkladom toho, ako sa dokáže doba vrátiť - v novom, modernejšom šate.

01 - Modified: 2024-04-23 09:10:00 - Feat.: - Title: Opel odhalil kompletne prepracované rodinné SUV. Väčšie, štýlovejšie a nielen elektrické 02 - Modified: 2024-04-17 22:00:00 - Feat.: - Title: Priestor, ktorý stiera líniu medzi interiérom a lesom. Ovocím surovosti a minimalizmu sa stal dokonalý domov 03 - Modified: 2024-04-14 17:45:00 - Feat.: - Title: Slováci si tvoria železnú rezervu, trojmesačné výdavky by z nej však pokryla menej než polovica 04 - Modified: 2024-04-10 09:34:39 - Feat.: - Title: Opel znovuzrodil ikonický model Frontera. Výroba bude na Slovensku, na off-road však zabudnite 05 - Modified: 2024-04-10 09:03:57 - Feat.: - Title: Minulosť a budúcnosť ľanu a konopy: Látky, ktoré nevyšli z módy od praveku
menuLevel = 2, menuRoute = style/byvanie, menuAlias = byvanie, menuRouteLevel0 = style, homepage = false
23. apríl 2024 17:06