StoryEditor

Betón, drevo a veľa kovu. V Bratislave vzniklo výnimočné postprodukčné štúdio

26.09.2016, 00:00
Autor:
lucluc

Už po pätnástykrát vyhlasuje Slovenská komora architektov súťaž Cena za architektúru. Hospodárske noviny ako hlavný mediálny partner vám postupne predstavia všetky nominované diela súťaže CE-ZA-AR 2016. Tak, ako ich vidia samotní autori. Vy potom môžete rozhodnúť o Cene verejnosti.

Slovenská komora architektov

​Framehouse, Bratislava
Miesto: Miletičova 5, Bratislava
Kategória: Interiér
Autori: Maroš Fečík, Filip Kandravý

Interiér postprodukčného štúdia Framehouse sa nachádza v zrekonštruovanom polyfunkčnom objekte na Miletičovej ulici v Bratislave. Štúdio zaberá plochu 145 m2 rozdelenú do dvoch podlaží a pohráva sa s materialitou, minimalizmom a tvaroslovím. Heslo “v jednoduchosti je krása” sa architekti snažia naštrbiť občasnými priestorovými prvkami.

"Heslom je drevo, betón a trošku kovu. Do štúdia sa vstupuje cez recepciu, nachádzajúcu sa v parteri objektu situovanom do pešieho korza. Recepcii dominuje zalomený betónový pult, pripomínajúci kameň vyrastajúci z betónovej podlahy. Hranatosť pultu je doplnená o amorfnú vlnitosť prírodnej kresby obkladu stien z veľkoformátových olejovaných preglejkových platní o rozmeroch 2000x1250mm. Tento preglejkový obklad sa tiahne celým priestorom recepcie, cez schodisko, až po priestory na 2. nadzemnom podlaží a vytvára tak dojem celistvosti a kontinuity v priestore rozdelenom podlažiami," zhodujú sa tvorcovia.

​V schodiskovom zrkadle sa nachádza levitujúca priestorová sieťovina z roxorových tyčí, ktorá okrem svojej primárnej funkcie zábradlia slúži aj ako knižnica a nosič interiérovej zelene. Hneď oproti schodisku sa otvára open space priestor pre šéfa štúdia. Vedľa neho sa nachádzajú najdôležitejšie priestory štúdia, ktorými sú pracoviská online a 3D. "Online pracovisko je koncipované ako prezentačný priestor pre klientov s dominantným zalomeným betónovým strihačským pultom a pódiom s “kino” sedením na prezentáciu prác. Toto pracovisko je uzavreté s typovou preskleno/preglejkovou stenou, ktorá ho oddeľuje od doplnkových priestorov štúdia."

Jedným z takýchto doplnkových priestorov je aj meeting/coffee bar s celopreglejkovou multifunkčnou barovou stenou. Za týmto priestorom oddychu a dobrej kávy sa nachádzajú toalety, pracovisko 3D a technologická miestnosť. 

Hlasovať o Cene verejnosti môžete TU.

01 - Modified: 2022-08-17 22:00:00 - Feat.: - Title: Dom v bratislavskej Ľudovej štvrti príjemne vybočuje z radu. Spája moderné aj pôvodné 02 - Modified: 2022-08-16 16:10:04 - Feat.: - Title: Námornícka móda pre rodiny: Nepodľahli trendom, upísali sa udržateľnej móde a Slovensku 03 - Modified: 2022-08-15 22:00:00 - Feat.: - Title: Jednoduchá rafinovanosť. Aj to vystihuje tento dom v Lamači, ktorý pokoril niekoľko výziev 04 - Modified: 2022-08-10 14:00:00 - Feat.: - Title: A24: Príbeh najprogresívnejšieho štúdia, ktoré vytvorilo najväčšie filmové a televízne pecky posledných rokov 05 - Modified: 2022-08-08 22:00:00 - Feat.: - Title: Od lajdácky postaveného mezonetu ju odhovárali. Nevzdala sa a vzniklo z neho výnimočné bývanie
menuLevel = 2, menuRoute = style/byvanie, menuAlias = byvanie, menuRouteLevel0 = style, homepage = false
19. august 2022 03:38