StoryEditor

Aby boli zamestnanci výkonní a šťastní. Firmu zariadili ako obývačku

18.10.2016, 02:00
Autor:
mušmuš

Dizajnérska spoločnosť Rapt Studio vytvorila pre nové sídlo firmy Ancestry v americkom štáte Utah kancelárie, ktoré pripomínajú izby rodinných domov a bytov, píše dezeen.com.

Americká firma Rapt Studio navrhla interiéry nových pracovných priestorov technologickej spoločnosti Ancestry tak, že zahrňujú pohodlné obývačky aj komunálne jedálenské kútiky. Štvorposchodová budova sa nachádza v centre Utahu, medzi mestami Salt Lake City a Provo. Priestor s celkovou obytnou plochou 19,510 metrov štvorcových ponúka výhľad na vrch Mount Timpanogos a okolité údolia. Okrem nezvyčajných kancelárii sa tu nachádza aj fitnes centrum, kaviareň a terasa.

​Budova slúži ako hlavné sídlo technologickej spoločnosti ponúkajúcej internetové služby pre genealogický výskum. Firma Ancestry bola založená v roku 1980 a dnes ponúka najväčšiu genealogickú databázu na svete.

Presne ako doma
„Každý prvok budovy je navrhnutý tak, aby prepájal chod firmy so spoločenskými väzbami jej zamestnancov. Schodisko s drevenými nášľapmi a skleneným zábradlím vedie cez átrium až na najvyššie podlažie, kde sa najčastejšie združujú pracovníci.

Zo stropov na tenkých kábloch visia gule z lepenky, ktoré dotvárajú a zároveň vyplňujú priestor centrálneho schodiska. Presne ako vo väčšine trendovo zariadených domácností," uviedlo interiérové štúdio.

Jeremy Bittermann

Okná bez konca
Každé poschodie ponúka spoločenské zóny používané na neformálne stretnutia a presklené konferenčné miestnosti s oknami siahajúcimi od podlahy až k stropu. Takzvané rodinné izby boli umiestnené vedľa konferenčných miestností a sú doplnené o pohodlné pohovky a kreslá.

V kantíne pre zamestnancov pripomínajú dlhé stoly tie z domova, kde sa pri posedení stretáva niekoľko generácii. Tím dizajnérov zútulnil veľké priestory v budove portrétmi - fotografiami zamestnancov a ich predkov, ktorí boli znovu nájdení prostredníctvom internetových stránok spoločnosti.

Dizajnérske Rapt Studio sídli v Los Angeles a San Franciscu, avšak venuje sa projektom po celom svete.

01 - Modified: 2024-04-18 12:25:51 - Feat.: - Title: KVÍZ: Špecifický volant, tlačidlá či displej? Spoznajte pohľadom do interiéru značky áut 02 - Modified: 2024-04-17 22:00:00 - Feat.: - Title: Priestor, ktorý stiera líniu medzi interiérom a lesom. Ovocím surovosti a minimalizmu sa stal dokonalý domov 03 - Modified: 2024-04-10 09:34:39 - Feat.: - Title: Opel znovuzrodil ikonický model Frontera. Výroba bude na Slovensku, na off-road však zabudnite 04 - Modified: 2024-04-10 09:03:57 - Feat.: - Title: Minulosť a budúcnosť ľanu a konopy: Látky, ktoré nevyšli z módy od praveku 05 - Modified: 2024-04-08 09:15:00 - Feat.: - Title: Odvrátená stránka štýlového prvku áut. Môže byť pre motoristov nebezpečný, varuje ADAC
menuLevel = 2, menuRoute = style/byvanie, menuAlias = byvanie, menuRouteLevel0 = style, homepage = false
19. apríl 2024 22:07