StoryEditor

Zoznámte sa s pražskou ex: Známy britský denník porovnal možnosti na Slovensku a v Česku

18.11.2018, 23:00
Autor:
ipip
Britský denník The Telegraph porovnal nielen Bratislavu a Prahu, ale aj Česko a Slovensko.

„Bratislava má zaujímavý charakter,“ píše známy britský denník The Telegraph. „Horami si vynahrádza menšiu rozlohu oproti Českej republike.“

"Ak milujete hory, lyžovanie, prírodu a chcete spoznať divokú krásu krajiny, Slovensko má čo ponúknuť zahraničným návštevníkom,“ uvádza The Telegraph. A ak túžite stráviť Vianoce v nezabudnuteľnom prostredí, voľba je jasná. Jedine Praha.

Zoznámte sa s pražskou ex

„Bratislava má zaujímavý charakter, k tomu patria najmä galérie, obchody, bary a skvelé reštaurácie,“ píše britský denník a čitateľom spomína aj známy bratislavský hotel Marrol’s Boutique Hotel.

Spomedzi múzeí v našom hlavnom meste odporúča Slovenské národné múzeum, ktoré približuje históriu oboch národov, Čechov a Slovákov a sté výročie od založenia spoločného štátu, ktoré sme pred časom oslávili.

Screenshot/Telegraph

​Priemyselné dedičstvo „pražskej ex“ má podľa autora priblížiť Národné technické múzeum, v ktorom cudzinci spoznajú históriu oboch národov v rozmedzí rokov 1918 – 1992.

„Napriek tomu, že Slovensko v rámci Československa tvorilo tú menšiu časť, priestor na objavovanie je rozsiahlejší,“ píše denník. Pre cestovateľov odporúča návštevu našich veľhôr a okrem Vysokých Tatier aj mesto Poprad a Štrbské Pleso.

Túžite po divokej kráse prírody? Vysoké Tatry

„Relatívna izolácia Tatier z nich robí útočisko pre slovenskú divokú zver, čo je ideálne pre tých, ktorí vnímajú život cez šošovky fotoaparátu,“ píše známy britský portál.

Portál Tatra Photography, ktorý denník v súvislosti s krásami Slovenska spomína, na svojom webe zverejňuje fotografie z prostredia Vysokých Tatier, ale aj zábery prírody a scenérií.

„Mráz, sneh a ľad v raji. Ako, prosím? Nuž, nejde len o to, že Slovensko má hory,“ píše známy denník. „Tatry sú dostatočne veľké, aby sa mohli stať miestom na dovolenku pre milovníkov lyžovania.“

Spomína aj portál mountainparadise.co.uk. Ten sa v rámci Tatier venuje aj (pre Britov) menej známym svahom na Slovensku.

Česko je viac než len Praha

"V Českej republike treba vyzdvihnúť napríklad mesto Mělník na sútoku rieky Labe a Vltavy či Litoměřice.“ Portál explore.co.uk podľa Telegraph ponúka napríklad cyklotúry, ktoré štartujú v Prahe a informácie o cestovateľsky zaujímavých udalostiach v rámci Českej republiky.

Na sviatky ako sú Vianoce denník odporúča Prahu. „Mesto ponúka návštevníkom niekoľko vianočných trhov, vrátane tých na Václavskom a Staromestskom námestí. Aj ´Otec Vianoc´ sa údajne plánuje presťahovať z Laponska do hlavného mesta Českej republiky,“ žartuje autor v článku, na margo možností, ktoré návštevníkom Praha na Vianoce ponúka.

„A ktoré mesto v Českej republike je na druhom mieste? Je to Brno. Ideálnym tipom na dvojdňový útek z každodennej reality je päť-hviezdičkový hotel Grandezza Luxury Palace,“ uzatvára Telegraph.

Denník porovnal tak možnosti v oboch krajinách, aj ich hlavných mestách, ktoré po "rozchode" v rámci Československa, prešli výraznou zmenou. V oboch ako je jasné našiel to najlepšie, čo tu cestovateľ môže nájsť.

01 - Modified: 2024-04-23 15:55:06 - Feat.: - Title: Česko oceňuje dohodu Arménska a Azerbajdžanu, nestabilita nahráva Rusku, tvrdí český minister Lipavský 02 - Modified: 2024-04-23 16:48:10 - Feat.: - Title: Slovákom nie je osud Ukrajiny ľahostajný. Na muníciu vyzbierali 3,5 milióna eur, suma stále rastie 03 - Modified: 2024-04-23 10:54:00 - Feat.: - Title: Web ČTK napadli hackeri, vydali správy o zmarenom atentáte na Pellegriniho 04 - Modified: 2024-04-23 09:20:03 - Feat.: - Title: Fedor Flašík mal veľké ústa 05 - Modified: 2024-04-22 12:24:40 - Feat.: - Title: Vallov údiv: Primátor Bratislavy to prehnal a už to asi aj vie (komentár)
menuLevel = 2, menuRoute = style/cestovanie, menuAlias = cestovanie, menuRouteLevel0 = style, homepage = false
23. apríl 2024 22:17