StoryEditor

Najlepšie tipy na víkend. Skúste festival, hory či supernoc na zámku

07.08.2015, 10:46
Autor:
apnapn
Prinášame prehľad akcií na voľné dni aj nasledujúci týždeň po celom Slovensku.

Smokovecké trhy umenia a zábavy
Kedy:
3. – 9. augusta
Kde: OC Mladosť, Starý Smokovec
Prostredníctvom tejto akcie chcú organizátori sprostredkovať ukážky umeleckej a remeselnej tvorby a predaj umeleckých výrobkov. Podvečer a večer vás zas čaká umelecký program na pódiu Kaviarne a čajovne U VLKA – koncerty, filmové a literárne večery a iné. 

Made in Slovakia
Kedy:
5. –  8. augusta
Kde: Námestie sv. Egídia, Poprad
V Poprade nájdete všetko, čím je Slovensko charakteristické a výnimočné. Štvrtý ročník festivalu predvedie originálne a autentické slovenské výrobky a ľudovo-umeleckú tvorbu.  

4 živly
Kedy:
5. – 9. augusta
Kde: Banská Štiavnica
Banská Štiavnica bude aj toto leto hostiť filmový seminár 4 živly. Témou 17. ročníka jeho letnej verzie budú Zmysly a práve im bude venovaný bohatý filmový aj sprievodný program. Okrem toho môžete vaše deti prihlásiť aj na Detské 4 živly.

Rock pod kameňom 
Kedy:
6. – 8. augusta
Kde: Amfiteáter Snina
13. ročník medzinárodného hudobného festivalu Rock pod Kameňom na Sninských Rybníkoch opäť predstaví rock, metal, punk vo všetkých ich podobách.

Oáza International Gastrofestival
Kedy:
6. – 8. augusta
Kde: Oaza Camp, Komoča
Na gastrofestivale budete môcť ochutnať tradičné jedlá, rôzne regionálne pochúťky, sledovať ich prípravu a precítiť tradíciu, na základe ktorej ich poznáme dodnes. Festival navyše už trikrát za sebou získal titul najväčšieho slovenského gastrofestivalu.

CampFest 2015
Kedy:
6. – 9. augusta
Kde: Kráľova Lehota
Na programe 17. ročníka kresťanského open air festivalu sú koncerty slovenských i zahraničných kapiel rôznych štýlov, umenie, semináre, diskusie, športy... 

Supernoc na zámku
Kedy:
6. – 9. augusta
Kde: Bojnice
Jeden z najkrajších slovenských zámkov ponúka opäť raz zaujímavé nočné predstavenie. V muzikálovej úprave vám niekdajšia hradná pani vyrozpráva svoj príbeh plný vášne, smútku, utrpenia i sklamania.

Medzinárodné stretnutie mládeže Rysy
Kedy:
6. – 9. augusta
Kde: Tatranská Lomnica, Tatry
V areáli Tatranec sa koná už 59. ročník Medzinárodného stretnutia mládeže Rysy. Okrem turistiky sú v kempe pripravené rôzne športové akcie a kultúrny program. 

Trnavský Jazzyk
Kedy:
7. – 8. augusta
Kde: Mestský amfiteáter Trnava
Program bude ako tradične namiešaný z hudobných osobností Slovenska, ale aj zo zahraničia, z rôznych hudobných štýlov či už klasického a moderného džezu, fusion, chilloutu, etna, funku či soulu. Zároveň poskytne zaujímavú scenériu pre prepojenie hudby, výtvarného, sochárskeho a filmárskeho umenia. Každý deň po programe Jam Session až do skorého rána. 

Podroháčske folklórne slávnosti
Kedy:
7. – 9. augusta
Kde: Zuberec
Oravské folklórne leto vyvrcholí jubilejným 40. ročníkom Podroháčskych folklórnych slávností v Zuberci. Tri dni na poľane Brestová budú patriť oravskému sviatku folklóru, na ktorom vystúpi viac ako 1 500 účinkujúcich zo Slovenska a zo zahraničia. 

Galota Fest 2015
Kedy
: 7. – 9. augusta
Kde: Zelená Voda, Nové Mesto nad Váhom
Tretí ročník multižánrového festivalu privíta okrem iného aj StreetArt a BMX JAM za účasti writerov a jazdcov z celého Slovenska, cestovateľské kino, workshop Recyklácia ako umenie, prezentácia fotiek amatérskych fotografov, športové aktivity a mnoho iného.

Festival Červeník 
Kedy:
7. – 8. augusta
Kde: amfiteáter Červeník
Aj tento rok sa v amfiteátri obce Červeník koná jeden z najstarších slovenských hudobných festivalov. Jubilejný 50. ročník prinesie zábavu plnú hudby, spevu a tanca patriacu všetkým generáciám.

Kongen Fest 
Kedy:
7. – 8. augusta
Kde: Borová Sihoť, Liptovský Hrádok
Piaty ročník hudobného festivalu odprezentuje najmä alternatívnejšie hudobné smery od metalu, indie až po house, hip hop či dancehall.

Dereš Open 
Kedy:
7. – 8. augusta
Kde: Jatov – Kendereš (pri Šali)
Piaty ročník hudobného výprasku v obci Jatov-Kendereš (neďaleko Šale) ponúkne dva dni toho najlepšieho z domácej nekomerčnej hudobnej scény.

Rock Beskyd Fest 
Kedy:
8. augusta
Kde: prírodný amfiteáter Turzovka
Kysucký jednodňový rockový „nášup“ vám nadelí aj Arakain a Luciou Bílou, Sexit, Iron Maiden Tribute, Everlong a mnoho ďalších.

Krásnohorské hradné hry 
Kedy:
8. augusta
Kde: Krásnohorské Podhradie
Krásnohorské hradné hry ponúknu aj v tomto roku výlet do histórie. Návštevníci majú jedinečnú možnosť vidieť naživo rytiersky turnaj s heslom Za kráľa a za vlasť. Meče si neskrížia len rytieri od nás, ale aj z Francúzska či Talianska. Exkurziu do stredoveku umocní aj množstvo šermiarov, kaukliari zo Slovenska, sokoliar z Mojína, hudobníci z Moravy, ale aj tanečný majster z Prahy. Samozrejme, nebudú chýbať ani remeselníci, obchodníci či kuchári. Pre návštevníkov je pripravené aj bábkové divadlo či možnosť zajazdiť si na koni, historické stanové mestečko, streľba z lukov, kuší a rôzne hry, pričom atmosféru umocní dobová hudba.

Rock Show Vráble
Kedy:
8. augusta
Kde: futbalový štadión, Vráble
Malý festival s dlhoročnou tradíciou a dobrou atmosférou, ktorý prináša koncerty zaujímavých slovenských a českých kapiel.

Podsitnianske dni hojnosti 
Kedy:
8. augusta
Kde: futbalové ihrisko, okolie Remeselného domu, Prenčov
Už pätnásť rokov sa v Prenčove oslavuje návratov k ľudovým zvykom a tradíciám. S bohatým kultúrnym programom.

Letná škola v múzeu
Kedy:
11. – 15. augusta
Kde: Kammerhof-Dielnička, Banská Štiavnica
V auguste sa tretím turnusom uzavrie tohtoročná Letná škola v múzeu, ktorá zahŕňa tvorivé dielne s najrôznejšími remeselnými a umeleckými technikami a smermi.

Medzinárodný motozraz Sveta motocyklov 
Kedy:
13. – 16. augusta
Kde: Zemplínska šírava
Šírava sa teší na príchod tisícok motorkárov na najväčší medzinárodný motozraz v strednej Európe. V piatok vyrazia na známy výjazd na námestie do Michaloviec. V areáli budú prichystané rôzne súťaže, večer bude nabitý dobrou muzikou, ktorej zárukou sú skupiny Rammstein a Kabát rev., No Name a Hovada SK.

01 - Modified: 2007-08-14 22:00:00 - Feat.: 0 - Title: 17. Dopravná nehoda v cudzine je drahá
01 - Modified: 2024-04-12 07:58:00 - Feat.: - Title: Lovestream predstavil prvých tohtoročných headlinerov. Do Bratislavy príde Rita Ora, Dimitri Vegas & Like Mike či Tom Walker 02 - Modified: 2024-04-11 12:42:54 - Feat.: - Title: Jean-Michel Jarre vystúpi v Bratislave zadarmo s Brianom Mayom. Naše hlavné mesto bude na okamih najinteligentnejším na Zemi 03 - Modified: 2024-04-09 15:01:47 - Feat.: - Title: Klenot našej atletiky napíše ďalšiu kapitolu. Bez zvýhodnení, národný beh je pre všetkých, tvrdí organizátor 04 - Modified: 2024-03-29 17:46:49 - Feat.: - Title: Meteorológovia očakávajú cez víkend prvý letný deň tohto roka, teplo bude aj v pondelok 05 - Modified: 2024-03-27 09:40:02 - Feat.: - Title: Liam Gallagher, Halsey, Janelle Monáe, Skrillex, Tom Odell: Sziget zverejnil nové mená tohtoročného festivalu
menuLevel = 2, menuRoute = style/cestovanie, menuAlias = cestovanie, menuRouteLevel0 = style, homepage = false
19. apríl 2024 15:09