StoryEditor

Sedem tipov na romantický valentínsky únik

12.02.2014, 23:02
Autor:
stlstl
Sedem najromantickejších destinácií sveta. Pozrite sa, kam sa vám oplatí vyraziť s milovanou osobou.

1. Bali, Indonézia

Pozrite si západ slnka nad blankytnou hladinou v Sanure, populárnej plážovej destinácii. Kultovou atrakciou je Tanah Lot, chrám z 15. storočia, ktorý stojí na malej skale, vyčnievajúcej z oceánu. Nenechajte si ujsť päticu vodopádov medzi Bedugulom a Singarajou. A pokiaľ chcete uniknúť davom na južných plážach Bali, navštívte Echo Beach v meste Seminyak. V intímnej samote si tu užijete východy slnka i časté snové hmly.


2. Bruggy, Belgicko


Rozprávkový Brugge nadchne každého návštevníka. Mesto svojimi otvorenými námestiami, malebnými domami a dláždenými ulicami vytvára romantickú atmosféru, ktorú si môžete užiť aj z lode, plaviacej sa po tunajších kanáloch.
Vyjdite si 366 schodov, a užite si mesto z vtáčej perspektívy. Kočiarom, ťahanom koňmi, sa zas môžete zviezť na Beguinage, rozľahlý kláštor s mostmi a rybníkmi plných labutí.
Odporúčame rezerváciu izbu v hoteli De Tuilerieen. Ponúka očarujúce izby a salóny, k bonusom patrí bezplatná belgická čokoláda.
Doprajte si márnotratnú hostinu v De Karmeliet. Reštaurácia v budove z 18. storočia ponúka stolovanie v záhrade pod šírym nebom.

3. Buenos Aires, Argentína


Je ľahké nechať sa uniesť vírom farebného nočného života v Buenos Aires a jeho rozmanitej kultúry. Sadnúť si do červenej zamatovej sedačky v Teatro Colón a užiť si operu alebo balet...
Najlepšími reštauráciami a butikmi v meste sa môže pochváliť Palermo, ktoré zároveň ponúka rozľahlé parky ideálne na pikniky alebo dlhé prechádzky. Zatancujte si v Rojo Tango, populárnom klube s kabaretnými vystúpeniami a očarujúcimi, zamatom lemovanými interiérmi. Argentínu je ideálne navštíviť počas septembra až decembra: pre kvitnúce kvety, mierne teploty a menšie davy.

4. Charleston, USA


Nedotknuté záhrady, historická atmosféra a bezstarostný južanský šarm – to všetko sú výzvy pre romantický útek. Prejdite si magnóliami lemované ulice a zelenajúce sa parky v štvrti South Broad.
Obraz dokonalej scenérie, s vodopádmi a výhľadom na miestny prístav zas ponúka Mount Pleasant Memorial Waterfront Park. Do pozornosti dávame tiež reštauráciu Tristan, ktorá sa môže pochváliť čerstvo ulovenými morskými plodmi, ručne robenými cestovinami a elegantným, moderným interiérom.

5. Cinque Terre, talianska riviéra


Skalnaté brehy talianskej riviéry patria na stránky románu. Návštevníci si môžu prezrieť malebný vidiecky prístav, alebo sa prejsť priamo po plážovej promenáde.
Vylezte si na turistické chodníky Cinque Terre a preskúmajte vinice, dediny a rozhľadňu nad morom. Svetoznáma Giardini Botanici Hanbury predstavuje jednu z najväčších záhrad v Taliansku a ponúka panoramatický výhľad na more. Strávte deň aj v Portofino, sviežej prímorskej dedine, preslávenej záhradami na útesoch.

6. Fez, Maroko


Prejsť cez bránou Fez je ako vrátiť sa v čase. Ocitnete sa v stredovekých uličkách s trhmi a historickými budovami.
Navštívte Heri el Souani, sýpku dizajnovanú starovekým kráľom. Prejdite námestím Medina do Meknès, kde vás očarí Bab Mansour, mramorová brána s nádhernými rytinami. Oblasť okolo Fezu je tiež domovom lyžiarskeho strediska. Rezervujte si izbu v Michlifen Ifrane Suites and Spa  a nadchýňajte sa výhľadom na hory a luxusnými službami.

7. Grécke ostrovy Kyklady


Najznámejší z ostrovov, Santorini, ponúka úchvatné západy slnka a dramatické biele kamenné útesy. Naxos, najväčší z ostrovov, vás zas dostane dlhými piesočnými plážami a nádhernými zelenými údoliami a roklinami. Ak sa chystáte na návštevu ostrovov, zvážte rezerváciu izby na jar alebo na jeseň. Letné mesiace znamenajú viac turistov a preplnené pláže, zima zas búrlivé počasie.
 

Zdroj: businessinsider.com

01 - Modified: 2006-01-19 13:03:16 - Feat.: 0 - Title: Pálffy nečakane ukončil kariéru
01 - Modified: 2024-04-19 10:00:01 - Feat.: - Title: Top dovolenka za minimum peňazí? Toto letovisko označujú za európske Maldivy, zatiaľ ho pozná len málo ľudí 02 - Modified: 2024-04-19 07:00:00 - Feat.: - Title: Nechoďte sem, odkazuje turistom talianske mestečko. Bojí sa náporu turistov, môže za to nový seriál od Netflixu 03 - Modified: 2024-04-16 22:00:00 - Feat.: - Title: Veľká zmena pre ľudí s postihnutím: Cestovanie bude ľahšie vďaka európskym preukazom 04 - Modified: 2024-04-16 07:45:48 - Feat.: - Title: Veľká zmena pre ľudí s postihnutím: Cestovanie bude ľahšie vďaka európskym preukazom 05 - Modified: 2024-04-13 11:30:00 - Feat.: - Title: Najpodivnejší kus zeme? Toto územie patrí jednému štátu, no je obklopené iným štátom, ktorý je obklopený ďalším štátom
menuLevel = 2, menuRoute = style/cestovanie, menuAlias = cestovanie, menuRouteLevel0 = style, homepage = false
25. apríl 2024 02:53