StoryEditor

Niekoľko hodín v lietadle? Neriešte jet lag, užite si luxus

01.05.2015, 14:39
Cesta lietadlom do ďalekých krajín nemusí pre vás znamenať len následný jet lag, môžete si užiť luxus. S týmito aerolinkami.



Ako v sne. Prvá trieda Etihad Airways
To najlepšie na oblohe. Takto možno smelo nazvať prvú triedu aeroliniek z Abú Zabí. Suverénne kraľuje v rebríčku portálu airlineratings.com, ktorý hodnotil najlepšie cestovanie lietadlom za rok 2015. A to právom. V nijakom prípade nemožno hovoriť o vlastnom „sedadle“. Let si užívate vo vlastnej súkromnej kajute. Vyrovná sa – rozlohou aj službami – luxusnej hotelovej izbe. Jedlá á la carte sú samozrejmosťou, rovnako ako najlepšie vína z celého sveta. Etihad k tomu pridáva luxusný kožený nábytok, exkluzívne značkové obliečky a vankúše. A vlastnú kúpeľňu. A 24-palcový LCD televízor. A... oveľa viac. Slová netreba, stačí fotografia.
Príklad ceny: 20. mája až 27. mája, trasa Abú Zabí - Londýn, trieda First Suite: 29 800 eur


 

Najlepší biznis pre biznis. Od Cathay Pacific
Služobná cesta do Hongkongu? Dovolenka v Ázii? Z lietadla nemusíte vystúpiť ako ubitá kôpka nešťastia. Ani po 11 hodinách letu. Liekom na bolestivý jet lag je biznis trieda. Výrazne lacnejšia ako priam hriešne luxusná first class. Ale výrazne drahšia ako sardinková economy. Medzinárodné hodnotenia v tejto kategórii pravidelne vyhrávajú aerolinky Cathay Pacific. Dôvody sú dva: okrem komfortu, ktorý aj v biznis triede ťažko nájde súpera, je to aj excelentne vyškolený personál. Pasažierov poznajú po mene a nech sa deje čokoľvek, úsmev z tváre nemizne. „Paráda“ sa však nezačína v lietadle. Biznis lonunge týchto aeroliniek v jej domovskom Hongkongu vyhráva rebríčky top kuchyne či komfortu.
Príklad ceny: 20. mája až 27. mája, trasa Amesterdam - Hongkong, trieda Business: 3 016 eur


Švajčiarsky minimalistický luxus: Swiss Business Class
Zatiaľ čo ázijské či blízkovýchodné aerolinky sú vychýrené pre často viac ako okázalý luxus a servis na palube, európske sú na prvý pohľad viac strohé. Jednoduchšie línie, menej nápadné dekorácie... To však nemusí znamenať horšie služby. Ak máte radi „jednoduchý“ čistý luxus, zaleťte si so Swiss International Airlines. Ich prémiové triedy sú synonymom čistoty, jednoduchosti, presnosti a kvality. Bonusom je, samozrejme, švajčiarska čokoláda a najlepšie syry zo švajčiarskych fariem v rámci menu. Mimochodom, v prospech letu so Swiss hovorí aj letisko v Zürichu, ktoré patrí k najobľúbenejším v Európe.
Príklad ceny: 20. mája až 27. mája, trasa Zurich - New York, trieda Business: 3 300 eur


Turecká pohostinnosť. Aj na palube
Ktoré európske aerolinky sú najlepšie? Tie turecké. Turkish Airlines sa často ako jediné európske aerolínie umiestňujú vo svetových rebríčkoch kvality. Úspechy žne ich palubný catering či komfort. A to aj v triede economy. Naši cestujúci dostávajú jedlo a obsluhu naozaj ako v reštaurácii, chváli sa dopravca. Ten si vybudoval také meno, že patrí k značkám, ktoré cielene vyhľadávajú skúsení cestovatelia, ktorým záleží na komforte. Turkish Airlines pritom dokážu poskytnúť celkom zaujímavé akciové ceny. Avšak pozor – letné zájazdové chartre z Bratislavy do Antalye zvyčajne (nikdy) Turkisch Airlines nelietajú.
Príklad ceny: 20. mája až 27. mája, trasa Viedeň - Istanbul, trieda Business Flexible: 823 eur


Prekvapenie z Ruska
Letieť ruským lietadlom – pre mnohých to môže byť dobrý námet na rôzne žarty. Pre tých, čo ešte neleteli Aeroflotom – najlepšie v jeho biznis triede. Ruský národný dopravca patrí k špičke. Zlú povesť ruského letectva netreba v nijakom prípade spájať s ich národným prepravcom. Biznis triede Aeroflotu smelo udeľujeme štyri hviezdičky z piatich. Reakcie „západných“ cestujúcich často sršia nadšením – z jedla, personálu a ruskej pohostinnosti. Pozor, od Aeroflotu nečakajte zázraky, ku ktorým sa blížia zážitky z ázijských aeroliniek. Avšak bez výhrad sa vyrovná Lufthanse a podľa mnohých hravo preskočí francúzske Air France.
Príklad ceny: 20. mája až 27. mája, trasa Moskva - Praha, trieda Business Flexible: 1300 eur

01 - Modified: 2007-05-22 05:53:00 - Feat.: 0 - Title: Rezort diplomacie je znepokojený ozbrojenými zrážkami v Libanone
01 - Modified: 2024-03-07 07:00:00 - Feat.: - Title: Kanadský študent namiesto platenia nájmu do školy pravidelne lieta. Ušetrí tak obrovské množstvo peňazí 02 - Modified: 2024-02-27 09:30:00 - Feat.: - Title: Zlá správa pre slovenských turistov. Ryanair chce zdražiť letenky až o 10 percent, hrozí aj obmedzenie letných spojov 03 - Modified: 2024-02-03 10:30:00 - Feat.: - Title: S týmito aerolinkami nemusíš pred cestou stresovať. Prinášame zoznam najbezpečnejších letov na svete 04 - Modified: 2023-12-18 11:31:43 - Feat.: - Title: Namiesto garáže hangár a namiesto hlavnej cesty ranvej. Takto vyzerá mestská štvrť pre pilotov 05 - Modified: 2023-12-14 23:05:00 - Feat.: - Title: Keď svitol vek lietajúcich strojov. Pri prvom úspešnom pokuse sa aeroplán bratov Wrightovcov vznášal 12 sekúnd
menuLevel = 2, menuRoute = style/cestovanie, menuAlias = cestovanie, menuRouteLevel0 = style, homepage = false
27. apríl 2024 03:56