StoryEditor

Slovensko trochu inak. Pozrite si výhľady, ktoré vás dostanú

26.08.2014, 00:05
Autor:
zubzub
Zaľúbenci zbystrite pozornosť, vybrali sme pre vás tie najromantickejšie miesta na Slovensku.

Vedeli ste o tom, že to, že so svojou láskou vyhľadávate krásne výhľady má aj logický dôvod? Zistite aký. Pozriete si prehľad 5 najromantickejších miest.

Banská Štiavnica

Ak si chcete z takmer vtáčej perspektívy pozrieť staré banské mestečko – Banskú Štiavnicu, určite si dajte tú námahu a vyberte sa k najvyššie položenému tajchu, k Ottergrundskému jazeru. Je odtiaľ nádherný výhľad nielen na mesto, ale aj na sopečný kalder. Určite oceníte aj okolité prírodné krásy. A ak sa za romantikou vyberiete večer, jazero sa vám odvďačí odrazom jagajúcich sa hviezd a mesiaca na svojej hladine.

Čo môžete vidieť: kostoly, klopačku, Kalváriu
Cena: zadarmo

Tatry – Chopok

Chopok je azda jediné miesto, kde môžete mať Slovensko, ako sa povie, na dlani. Kruhový výhľad zahŕňa množstvo našich štítov. Hovorí sa, že ak sú ideálne podmienky, vidieť až ostrihomskú baziliku. Na krajinu sa pozeráte z výšky 2023 metrov.

Čo môžete vidieť: štíty Vysokých aj Západných Tatier, Slovenského rudohoria, Liptov, Horehronie a ostatné naše kopce
Cena obojsmerného lístka na lanovku: dospelí 18 eur; junior/senior 15 eur; deti 13 eur

Nitra

Najromantickejší výhľad na Nitru je z pyramídy. Predtým však musíte absolvovať približne hodinovú prechádzku lesom so stúpaním. Okúzľujúci výhľad na jagajúce sa mesto však stojí za tú námahu. Na vrchole nájdete aj zopár lavičiek z ktorých si skutočne romantický výhľad môžete vychutnať.

Čo môžete vidieť: Chrám svätého Emeráma, Kalváriu, rieku Nitra
Cena: zadarmo

Poloniny

Romantika sa od nepamäti spája s hviezdami. Tak ak chcete zažiť najkrajší výhľad práve na jagajúcu sa oblohu, navštívte Park tmavej oblohy v Poloninách. Stačí si len za bezoblačnej noci ľahnúť na lúku a uvidíte toľko hviezd ako zo žiadneho iného miesta na Slovensku.

Čo môžete vidieť: Merkúr, Venušu, Saturn
Cena: zadarmo

Tatry - Lomnický štít

Ak chcete spolu so svojou láskou nakuknúť k našim susedom do Poľska alebo na Ukrajinu, stačí aj sa vyveziete na výhliadku na Lomnický štít. Nad krajinou sa týči vo výške 2 634 metrov. Nachádza sa tu aj najvyššie položené observatórium. Navštíviť ho však môžete iba počas dňa otvorených dverí.

Čo môžete vidieť: doliny v južnom Poľsku, ukrajinský Karpatský oblúk, Kežmarok, Prešov
Cena obojsmerného lístka na lanovku: Dospelí 26 eur; juniori/seniori/ZŤP 22 eur; deti 19 eur.

 

Čo dnes, 26. augusta, nájdete v prílohe Leto s HN

- reportáž z bratislavského Mosta SNP
- ďalších 9 tipov na romantické výhľady

Alebo si môžete jednoducho objednať pdf vydanie (aktuálne v deň vyjdenia) cez SMS na váš mail TU.

Staršie pdf vydania najdete TU.

Všetky tipy na výhľady plné romantiky nájdete TU.

01 - Modified: 2006-09-27 17:38:00 - Feat.: 0 - Title: Prvých 300 maklérov v službách realitných kancelárií dostane preukaz
01 - Modified: 2024-04-16 11:17:30 - Feat.: - Title: Má o vás skutočný záujem alebo vás chce len do postele? Toto všetko prezradí očný kontakt 02 - Modified: 2024-04-03 15:11:51 - Feat.: - Title: Je jeden z vás vo vzťahu nespokojný? Spoznať to môžete vďaka týmto signálom 03 - Modified: 2024-03-29 17:46:49 - Feat.: - Title: Meteorológovia očakávajú cez víkend prvý letný deň tohto roka, teplo bude aj v pondelok 04 - Modified: 2024-03-24 18:00:00 - Feat.: - Title: Zuzana, 48 rokov: Tadeáša milovali všetky dievčatá z triedy, vrátane mňa... 05 - Modified: 2024-03-21 12:30:00 - Feat.: - Title: Aké bude počasie toto leto? Poznáme prvú predpoveď, vedci na ňu použili neobvyklú metódu
menuLevel = 2, menuRoute = style/cestovanie, menuAlias = cestovanie, menuRouteLevel0 = style, homepage = false
20. apríl 2024 16:01