StoryEditor

Čím žijem

10.08.2007, 00:00

Zatiaľ čo u iných vrcholí uhorková sezóna, ja riešim veľkú dilemu. Pretože je tu leto a s ním žúry, žúry, žúry. Francúzi to pomenovali úplne presne, deň a žúr jedným ťahom. Inak povedané, využi deň a usporiadaj žúr. Taký, aby bol naozaj bon. No a zápletka je na svete. Každý, kto už aspoň raz organizoval párty, vám potvrdí, že najlepšie sa žúruje u niekoho iného. Ale v tom prípade zasa nevyberáte spoločnosť. Alebo naopak -- hostí vyberáte vy, no samotný žúr si veľmi neužijete.
Ilustrujem.
Dostanete pozvánku a prídete si na žúr ako veľký pán. Odovzdáte niečo nepitné z vášho baru hostiteľovi. Ak chcete byť za galantného, darujte malú sladkosť aj jeho panej, ktorá väčšinou neopustí kuchyňu. No a potom sa zostáva už len modliť, aby na rovnakom žúre nebol niektorý z vyhlásených postrachov zábavy. Pretože ak áno, tak vôbec nevyužijete deň. Namiesto toho budete do rána počúvať strašné veci ako "Tento poznáte?" alebo "Hádam nie sme na kare!" (podľa tejto hlášky rozpoznáte hrobára humoru) alebo ešte aj "Decká, mám tu fotky zo svadby!" To už je zrejme záverečná.
No a potom je tu druhá možnosť. Žúr zorganizujete vy. Čiže -- pozvete výkvet vášho priateľstva a chodiace studnice humoru (pozor, nie vždy to býva jedno a to isté). A potom už len chystáte, opekáte, hľadáte vývrtku, presviedčate kráľa žúru, že vyhodenie chodbových dverí nie je najlepší nápad, zabraňujete pokusom flambovať vášho psa, u všetkých ste za suchára, donekonečna odprevádzate a dobrý týždeň dávate byt či dom dokopy. A ešte dlho po tom stretávate chichotajúcich sa susedov.
A teraz si vyberte.
Už aby tu bola jeseň a s ňou koniec veľkej dilemy.

menuLevel = 2, menuRoute = style/cim-zijem, menuAlias = cim-zijem, menuRouteLevel0 = style, homepage = false
06. máj 2024 17:57