StoryEditor

Pozrite si výber najkrajších kancelárií roka na Slovensku

23.02.2018, 09:39
Autor:
ipip
Odborníci zo Slovenska a zahraničia ocenili a určili top kancelárie roka.
  • Absolútnym víťazom aktuálneho ročníka súťaže o najinšpiratívnejšie pracovné prostredie na Slovensku - OFFICE ROKA - sa stala spoločnosť Profesia. Rozhodla o tom svojím hlasovaním päťčlenná odborná porota, väčšinu ktorej tvorili odborníci zo zahraničia.

Tri ocenenia si za svoje pracovné prostredie odnáša spoločnosť Sygic, jedno víťazstvo berie EY. Organizátorom súťaže je spoločnosť CBRE.

Do 2. ročníka súťaže postúpilo napokon 36 finalistov, ktorí súťažili o víťazstvo v kategóriách Zdravá kancelária, Smart kancelária, Kancelária ako DNA firmy a tiež o titul absolútneho víťaza súťaže.

Víťaza každej kategórie vyberali členovia odbornej poroty, tentokrát boli medzi nimi aj odborníci zo zahraničia – architekti Ian Bogle z Veľkej Británie a Friedrich Passler z Rakúska či expert CBRE na pracovné prostredie pre strednú a východnú Európu Martin Pongratz (Rakúsko).

Slovensko v porote zastupovali Šimon Šicko z PixelFederation a Tomáš Jaššo zo spoločnosti Slovanet. „Konkurencia súťažných kancelárií bola tento rok mimoriadne silná. Je to jasným dôkazom toho, že firmám na Slovensku skutočne záleží na modernom a inšpiratívnom pracovnom prostredí, ktoré je dnes veľmi dôležité v boji o udržanie si alebo získanie nových talentovaných zamestnancov. Sme radi, že spoločnosti, ktoré sa prihlásili sa do našej súťaže, idú príkladom ostatným,“ hovorí výkonný riaditeľ CBRE Slovensko Tomáš Hegedűš.

Porotcovia svojim hlasovaním zvolili TOP 10 najkrajších a najinšpiratívnejších kancelárií tohto ročníka súťaže. Prvú desiatku tvoria nasledovné spoločnosti (v abecednom poradí): ARVAL, BAUMIT, CAMPUS 0100, CISCO, ČSOB, EY, JOHNSON CONTROLS INTERNATIONAL, PROFESIA, SWISS RE a SYGIC.

Najkrajšie kancelárie 2017 si pozrite v galérii:

​Súťaž urobila dojem aj na uznávaného architekta z Veľkej Británie Iana Bogla zo spoločnosti Bogle Architects. „Zaujalo ma množstvo zaujímavých kombinácií materiálov a špičkových riešení. Môžem si dovoliť s čistým svedomím povedať, že viaceré kancelárske koncepty zo Slovenska by dokázali uspieť aj na medzinárodnej scéne“, tvrdí Bogle.

O výbornej kvalite pracovného prostredia vo viacerých firmách na Slovensku hovorí aj rakúsky architekt Friedrich Passler. „Myslím si, že niektoré súťažné kancelárie dosahujú svetovú úroveň. Je pozoruhodné, že kvalita pracovného prostredia, ktorú môžeme vidieť, nezáleží na veľkosti spoločnosti. Vidieť, že mnohé firmy si už uvedomujú dôležitosť atmosféry v kancelárii a jej členenia na zóny, ktoré podporujú neformálnu komunikáciu.“

Svoj názor mohla v tomto ročníku súťaže vyjadriť aj verejnosť, a to formou internetového hlasovania. "Vox populi" rozhodol o tom, že najkrajšie kancelárie má spoločnosť SYGIC.

01 - Modified: 2024-04-17 22:00:00 - Feat.: - Title: Priestor, ktorý stiera líniu medzi interiérom a lesom. Ovocím surovosti a minimalizmu sa stal dokonalý domov 02 - Modified: 2024-04-10 09:34:39 - Feat.: - Title: Opel znovuzrodil ikonický model Frontera. Výroba bude na Slovensku, na off-road však zabudnite 03 - Modified: 2024-04-10 09:03:57 - Feat.: - Title: Minulosť a budúcnosť ľanu a konopy: Látky, ktoré nevyšli z módy od praveku 04 - Modified: 2024-04-08 09:15:00 - Feat.: - Title: Odvrátená stránka štýlového prvku áut. Môže byť pre motoristov nebezpečný, varuje ADAC 05 - Modified: 2024-04-06 22:00:00 - Feat.: - Title: Návrh inšpiratívneho interiéru v novostavbe v Záhorskej Bystrici: Architekti stavili na remeslo a čisté línie
menuLevel = 2, menuRoute = style/dizajn, menuAlias = dizajn, menuRouteLevel0 = style, homepage = false
19. apríl 2024 00:48