wikipedia
StoryEditor

Známy šéfkuchár pod paľbou kritiky, jeho reštauráciu zvozili Francúzi pod čiernu zem

21.09.2017, 09:22
Jamie Olivier zarobil ako šéfkuchár a autor populárnych kuchárskych kníh už 150 miliónov libier, no jeho najnovšia reštaurácia mu prináša skôr hanbu ako úspech.

Vo Francúzsku, v Nice otvoril Jamie Olivier svoju najnovšiu reštauráciu, no zákazníci ju podrobili paľbou kritiky, píše portál Dailymail. 

V recenziách píšu, že káva sa nedá piť, obsluha je nepríjemná a jedlo nevýrazné a predražené. 

Celebritný šéfkuchár má vo Veľkej Británii už 41 reštaurácií. V lete sa rozhodol, že skúsi šťastie aj vo Francúzsku. Na letisku v Nice otvoril svoj podnik Jamie's Deli. Reštaurácia ponúka kávu, koláče, šaláty a sendviče. Má exkluzívny výhľad na pristávaciu dráhu, ktorá sa nachádza v úchvatnej scenérii, na okraji útesu a ústi rovno do mora. 

Zákazníci výhľad obdivujú, no to sa už nedá povedať o jedlách a obsluhe. Dailymail pripomína, že na Twitteri sa hromadia sťažnosti na nekompetentných zamestnancov a "vyschnuté" jedlo. 

"Jamie Oliver na letisku v Nice zamestnáva málo ľudí a ešte k tomu sú aj nekompetentní," píše sa v recenzii. Ďalší zákazník sa pohoršuje nad cenami: "Zaplatil som 17 eur a dostal som Caesar šalát a gumené kurča."

Ani ďalší Jamieho kuchyňu nešetril: "Potraviny suché, predražené, žiadne maslo. Vôbec z toho nie som nadšený."

Webová stránka Deli pritom sľubuje, že cestujúci si u nich pochutia na lahodnom čerstvom pečive, no zákazníci majú iný názor. Píšu, že croissanty, ktoré dostali, neboli ani zďaleka čerstvé. 

27-ročný Londýnčan Daniel Wiliams sa tešil, že si na letisku dá dobrú kávu a jedlo. No bol sklamaný:

"Objednali sme si dve kapučína a croissanty. Všetko sme dostali studené, kapučíno bolo bez peny, croissanty mokré. Bolo jasné, že ich pár dní držali v chladničke."

01 - Modified: 2017-08-30 19:04:29 - Feat.: 0 - Title: Gordon Ramsey varuje: Toto jedlo si nikdy, ale nikdy neobjednávajte
01 - Modified: 2025-12-13 23:00:00 - Feat.: - Title: Piekli sa v kláštoroch, u šľachty i ako afrodiziakum. Ako sa medovníky a perníky stali súčasťou histórie 02 - Modified: 2025-12-12 15:00:00 - Feat.: - Title: Karin Šturcová: Silná káva a silná žena nie sú pre každého. Žena, a mladá, je pre mnohých ťažšie stráviteľné 03 - Modified: 2025-12-12 12:13:48 - Feat.: - Title: Mzdy rástli vo všetkých odvetviach, v gastre takmer o deväť percent. Ktoré porazili infláciu? 04 - Modified: 2025-12-12 08:00:00 - Feat.: - Title: Portugalci na Slovensku, ktorí vedia podnikať. Bratislava sa rozrástla o ďalšiu prevádzku Beija Flor 05 - Modified: 2025-12-11 23:00:00 - Feat.: - Title: Lacný „zázrak“, ktorý máme takmer všetci doma: Prospieva kostiam, pečeni aj chudnutiu a skvelo chutí
menuLevel = 2, menuRoute = style/gastro, menuAlias = gastro, menuRouteLevel0 = style, homepage = false
19. december 2025 10:56