wikipedia
StoryEditor

Známy šéfkuchár pod paľbou kritiky, jeho reštauráciu zvozili Francúzi pod čiernu zem

21.09.2017, 09:22
Jamie Olivier zarobil ako šéfkuchár a autor populárnych kuchárskych kníh už 150 miliónov libier, no jeho najnovšia reštaurácia mu prináša skôr hanbu ako úspech.

Vo Francúzsku, v Nice otvoril Jamie Olivier svoju najnovšiu reštauráciu, no zákazníci ju podrobili paľbou kritiky, píše portál Dailymail. 

V recenziách píšu, že káva sa nedá piť, obsluha je nepríjemná a jedlo nevýrazné a predražené. 

Celebritný šéfkuchár má vo Veľkej Británii už 41 reštaurácií. V lete sa rozhodol, že skúsi šťastie aj vo Francúzsku. Na letisku v Nice otvoril svoj podnik Jamie's Deli. Reštaurácia ponúka kávu, koláče, šaláty a sendviče. Má exkluzívny výhľad na pristávaciu dráhu, ktorá sa nachádza v úchvatnej scenérii, na okraji útesu a ústi rovno do mora. 

Zákazníci výhľad obdivujú, no to sa už nedá povedať o jedlách a obsluhe. Dailymail pripomína, že na Twitteri sa hromadia sťažnosti na nekompetentných zamestnancov a "vyschnuté" jedlo. 

"Jamie Oliver na letisku v Nice zamestnáva málo ľudí a ešte k tomu sú aj nekompetentní," píše sa v recenzii. Ďalší zákazník sa pohoršuje nad cenami: "Zaplatil som 17 eur a dostal som Caesar šalát a gumené kurča."

Ani ďalší Jamieho kuchyňu nešetril: "Potraviny suché, predražené, žiadne maslo. Vôbec z toho nie som nadšený."

Webová stránka Deli pritom sľubuje, že cestujúci si u nich pochutia na lahodnom čerstvom pečive, no zákazníci majú iný názor. Píšu, že croissanty, ktoré dostali, neboli ani zďaleka čerstvé. 

27-ročný Londýnčan Daniel Wiliams sa tešil, že si na letisku dá dobrú kávu a jedlo. No bol sklamaný:

"Objednali sme si dve kapučína a croissanty. Všetko sme dostali studené, kapučíno bolo bez peny, croissanty mokré. Bolo jasné, že ich pár dní držali v chladničke."

01 - Modified: 2017-08-30 19:04:29 - Feat.: 0 - Title: Gordon Ramsey varuje: Toto jedlo si nikdy, ale nikdy neobjednávajte
01 - Modified: 2023-01-29 08:00:00 - Feat.: - Title: Vyskúšal som sa prestravovať za 15 eur na týždeň. Ako vyzeral môj jedálniček v hodnote dvoch denných menu? 02 - Modified: 2023-01-25 10:10:01 - Feat.: - Title: Slovák pôsobil v najlepšej reštaurácii sveta. Prvý mesiac to v Nome polovica ľudí nedala, večera stála aj 800 eur 03 - Modified: 2023-01-16 08:40:05 - Feat.: - Title: Príbehy známych jedál: Donuty nie sú americký výmysel, mali ich už v starovekom Ríme. Počas vojny ich jedli v zákopoch 04 - Modified: 2023-01-13 10:33:47 - Feat.: - Title: Nápad, ktorý rozdelil celé Taliansko. Držiteľ Nobelovky vymyslel zlepšovák, ako pri varení cestovín ušetriť 05 - Modified: 2023-01-09 15:10:26 - Feat.: - Title: Najlepšia reštaurácia na svete končí. Potopilo ju, že stážisti začali dostávať plat
menuLevel = 2, menuRoute = style/gastro, menuAlias = gastro, menuRouteLevel0 = style, homepage = false
31. január 2023 07:16