Šéfkuchár Mariny získaval skúsenosti v hoteli Four Season v Prahe pod vedením Andrea Accordiho (mimochodom, reštaurácia sa v tom čase pýšila michelinskou hviezdou) a učil sa aj u Gaba Kocáka v Hoteli Lomnica. Preto sme boli zvedaví na jeho majstrovstvo.
Pozorná obsluha nás privítala pozdravom z kuchyne v podobe gratinovanej bylinkovej bryndze s farmárskym maslom. Ako predjedlo sme si vybrali penu z údeného pstruha, cuketový tatar a paradajkové pečivo. Rozmixovaný pstruh pripomínal skôr kašu ako penu, tatar a paradajkový chlieb nám nechutili.
Prezentácia jedla na tanieri bola veľmi jednoduchá, bez kreativity. A taký bol aj prekladaný čerstvý ovčí syr s paradajkami, rovnako majoránkové pesto a tatar z čiernych olív. Všetko to malo zaujímavé názvy, no výsledok nás nenadchol. Dokonca tatarák sme nedostali vôbec.
Chceli sme vyskúšať aj polievku, objednali sme si rybaciu na spôsob ragú s domácou raviolou. Bola to však polievka alebo ragú? Nevedeli sme sa zhodnúť. Nechutila nám ani raviola, cesto bolo málo vyvaľkané.
Šéfkuchár sa vytiahol
Zatiaľ sme boli sklamaní. No, našťastie, hlavné jedlo to zachránilo. Kukuričné kuracie prsia Supreme s tlačenými zemiakmi s údenou bryndzou a restovaným mangoldom boli vynikajúce. Prsíčko malo chrumkavú kožu, omáčka bola výborná a chutili nám aj prílohy. Šéfkuchár konečne ukázal svoje kvality, toto bol najlepší chod. Bravó!
Kuriatka to pokazili
Ďalšie vynikajúce jedlo boli teľacie líčka na čiernom pive s medom, pripravené na spôsob sous-vide. Chutili nám aj maslové halušky a glazovaná baby mrkva. Jedlá však pokazili kuriatka. Boli gumové, určite nie čerstvé. Pravdepodobne boli naložené v náleve alebo zmrazené.
Ak nemáme čerstvý tovar, prečo kazíme dobré jedlo? To isté platilo aj pri hubovom rizote Baranec s konfitovanými kuriatkami. Opäť neboli čerstvé, no rizoto bolo dobré, al dente, pekne ochutené.
Šťavelová zmrzlina
Z ponuky dezertov sme si vybrali zemiakové šúľance s čokoládovo-limetkovou tortičkou so šťavelovou zmrzlinou. Šúľance boli, bohužiaľ, tuhé a tortička na horúci deň veľmi hutná a ťažká. Šťavelovej zmrzline sme neprišli na chuť.
Nápojový lístok sa nám vôbec nepáčil. Restaurant Marina na ňom ešte musí popracovať. Po jedle sme sa ešte zastavili na návšteve v kuchyni. S údivom som zistil, že architekt zabudol kuchárom naplánovať aspoň jedno okno a k plynovému sporáku prívod plynu. Neuveriteľné, to nie je prvoaprílový žart.
Vzhľadom na to, že šéfkuchár pôsobil v čase našej návštevy iba mesiac, jedlo bolo veľmi solídne. Prajeme reštaurácii veľa úspechov.
Hodnotenie Pavla Pospíšila:
Service 1
Čistota 1
Kuchyňa 2-
Nápojový lístok 3