StoryEditor

Známi slovenskí šéfkuchári vystríhajú. Na toto si dajte v reštauráciách pozor

29.10.2021, 15:00
Na to, ktorým jedlám by sme sa mali vyhnúť, sme sa spýtali známych slovenských šéfkuchárov.

Keď si vyrazíme do reštaurácie či do podniku, platíme nielen za priestory, atmosféru, servis, ale - a najmä - za jedlo a jeho pridanú kvalitu, ktorú sami doma nedosiahneme. Tak by to aspoň malo byť.

Avšak mnohé naše obľúbené jedlá, ktoré si radi a často doprajeme, by si šéfkuchári neobjednali a vedia prečo. Naposledy sme priniesli pohľad svetových šéfkuchárov, tentokrát sme sa však pozreli priamo na Slovensko.

​O pohľad do zákulisia nelichotivej stránky gastronómie sa s nami podelili slovenskí odborníci a prezradili, čo by sme si v podnikoch mali všímať, aby sme mali istotu, že môžeme očakávať kvalitné jedlo.

Svoje rady nám prepožičali známi slovenskí šéfkuchári Miloslav Pabiš, Miroslav Zamiška a Michal Kordoš. O ktoré ide, si pozrite v galérii:

Miroslav Zamiška

  • Pochádza zo Starej Ľubovne
  • Šéfkuchár Grand Hotela Kempinski High Tatras
  • Začínal ako čašník, prvýkrát sa do kuchyne dostal až na Cypre
  • Život, myslenie, filozofiu mu zmenilo až pôsobenie v anglickom hoteli, kde ho zocelil rumunský šéfkuchár
  • Snaží sa hosťom servírovať tradičnú kuchyňu oblečenú v modernom, nadčasovom šate
  • Na konte má ocenenia Trend Top Šéfkuchári 2019, Trend Top Šéfkuchári 2020

Miloslav Pabiš:

  • V začiatkoch pracoval doma v Poprade vo Vysokých Tatrách
  • Rok pôsobil v Prahe
  • Päť rokov žil a pracoval v reštauráciách v Írskom Dubline
  • Pôsobil štyri roky v Mexiku, kde sa venoval organizácií privátnych večerí a príprave recepcií cateringu.
  • Momentálne pôsobí ako executive head chef v reštauráciách:
    - Korzo (Hviezdoslavovo námestie , Bratislava)
    - Spilka – beer & restaurant (Legionárska , Bratislava)
    - Reštaurácia 19th hole (Hrubá Borša)

Michal Kordoš:

  • Vášeň k jedlu má od detstva.
  • Bol prvým slovenským stážistom v Nome v Kodani – svojho času najlepšej reštaurácii sveta.
  • Pracoval s tými najlepšími z gastronómie v Dánsku, vo Francúzsku a na Islande.
  • Baví ho škandinávsky štýl varenia.
  • Dôraz kladie pri varení na sezónne suroviny, prirodzenosť, čistú naturálnu chuť.

22. máj 2022 17:09