StoryEditor

Známi slovenskí šéfkuchári vystríhajú. Na toto si dajte v reštauráciách pozor

29.10.2021, 15:00
Na to, ktorým jedlám by sme sa mali vyhnúť, sme sa spýtali známych slovenských šéfkuchárov.

Keď si vyrazíme do reštaurácie či do podniku, platíme nielen za priestory, atmosféru, servis, ale - a najmä - za jedlo a jeho pridanú kvalitu, ktorú sami doma nedosiahneme. Tak by to aspoň malo byť.

Avšak mnohé naše obľúbené jedlá, ktoré si radi a často doprajeme, by si šéfkuchári neobjednali a vedia prečo. Naposledy sme priniesli pohľad svetových šéfkuchárov, tentokrát sme sa však pozreli priamo na Slovensko.

​O pohľad do zákulisia nelichotivej stránky gastronómie sa s nami podelili slovenskí odborníci a prezradili, čo by sme si v podnikoch mali všímať, aby sme mali istotu, že môžeme očakávať kvalitné jedlo.

Svoje rady nám prepožičali známi slovenskí šéfkuchári Miloslav Pabiš, Miroslav Zamiška a Michal Kordoš. O ktoré ide, si pozrite v galérii:

Miroslav Zamiška

  • Pochádza zo Starej Ľubovne
  • Šéfkuchár Grand Hotela Kempinski High Tatras
  • Začínal ako čašník, prvýkrát sa do kuchyne dostal až na Cypre
  • Život, myslenie, filozofiu mu zmenilo až pôsobenie v anglickom hoteli, kde ho zocelil rumunský šéfkuchár
  • Snaží sa hosťom servírovať tradičnú kuchyňu oblečenú v modernom, nadčasovom šate
  • Na konte má ocenenia Trend Top Šéfkuchári 2019, Trend Top Šéfkuchári 2020

Miloslav Pabiš:

  • V začiatkoch pracoval doma v Poprade vo Vysokých Tatrách
  • Rok pôsobil v Prahe
  • Päť rokov žil a pracoval v reštauráciách v Írskom Dubline
  • Pôsobil štyri roky v Mexiku, kde sa venoval organizácií privátnych večerí a príprave recepcií cateringu.
  • Momentálne pôsobí ako executive head chef v reštauráciách:
    - Korzo (Hviezdoslavovo námestie , Bratislava)
    - Spilka – beer & restaurant (Legionárska , Bratislava)
    - Reštaurácia 19th hole (Hrubá Borša)

Michal Kordoš:

  • Vášeň k jedlu má od detstva.
  • Bol prvým slovenským stážistom v Nome v Kodani – svojho času najlepšej reštaurácii sveta.
  • Pracoval s tými najlepšími z gastronómie v Dánsku, vo Francúzsku a na Islande.
  • Baví ho škandinávsky štýl varenia.
  • Dôraz kladie pri varení na sezónne suroviny, prirodzenosť, čistú naturálnu chuť.

01 - Modified: 2021-08-04 13:56:55 - Feat.: 0 - Title: Kam na dokonalý steak? Toto miesto je rajom pre milovníkov jedla, na svoje si prídu aj vegetariáni 02 - Modified: 2021-08-19 13:52:21 - Feat.: 0 - Title: Moderné jedlá monarchie: Nebojíme sa ani kuracích pŕs s broskyňou, odkazuje šéfkuchár a žne úspech 03 - Modified: 2021-08-27 20:36:08 - Feat.: 0 - Title: Ako chutila minulosť: Deti raňajkovali zohriate pivo s chlebom, zemiaky Slováci dlho odmietali 04 - Modified: 2021-09-30 13:12:04 - Feat.: 0 - Title: Viete vôbec, čo jete? Otestujte sa 05 - Modified: 2021-11-11 16:03:50 - Feat.: 0 - Title: Prekvapivé dôvody, prečo aj napriek snahe nechudneme 06 - Modified: 2022-02-04 10:11:05 - Feat.: 0 - Title: Zo Sniny na špičku našej gastronómie: Ponúkame to, čo je na Slovensku dobré, tvrdí šéfkuchár Jozef Breza
01 - Modified: 2022-06-23 16:00:00 - Feat.: - Title: Z týchto potravín sa najľahšie chudne: Uľahčia spaľovanie aj zrýchlia metabolizmus 02 - Modified: 2022-06-20 16:37:35 - Feat.: - Title: Pivo, langoše aj sexuálne dobrodružstvá. Ako to vyzerá na bratislavskej Kuchajde? 03 - Modified: 2022-06-10 22:00:00 - Feat.: - Title: Vladimír Kaznakov, kočovný pivovarník: Za pivom sa vždy snažím nájsť príbeh 04 - Modified: 2022-06-09 22:00:00 - Feat.: - Title: Tuky ako cesta k zdraviu: Prečo ich potrebujeme a aké si zvoliť? 05 - Modified: 2022-06-03 11:19:02 - Feat.: - Title: Príbehy slávnych jedál: Každú sekundu sa predajú desiatky hamburgerov, jeho príbeh začína u Čingischána
menuLevel = 2, menuRoute = style/gastro, menuAlias = gastro, menuRouteLevel0 = style, homepage = false
29. jún 2022 02:43