Väčšina pečených výrobkov - najmä tých, ktoré sa vyrábajú komerčne, sú plné cukru a nasýtených tukov (ako je maslo alebo palmový olej) alebo trans-tukov (ako čiastočne hydrogenovaný rastlinný olej). "To sú dve zložky, ktoré navzájom spolupracujú, aby ´dopomohli´ k najhoršiemu možnému výživovému profilu," hovorí Druzová.Pixabay
StoryEditor

Táto desiatka jedál najviac škodí vášmu srdcu

13.03.2018, 23:01
Autor:
ipip
Ak máte záujem žiť zdravšie, no najmä chcete udržať zdravé svoje srdce, niektorým jedlám by ste sa mali vyhnúť.

Stále viac a viac ľudí premýšľa, ako žiť zdravšie. Žijeme dobu bio, raw či vegánstva. To, čo zjeme ovplyvňuje náš celkový zdravotný stav a týka sa to aj srdca.
Lekári pre Time odporúčajú, aby sme sa vyhli jedlám, ktoré nám škodia a nahradili ich zdravšími alternatívami. V galérii si pozrite, čo najviac škodí nášmu srdcu:

01 - Modified: 2018-03-08 14:25:27 - Feat.: 0 - Title: Známy šéfkuchár Martin Korbelič predstavil päticu najlepších reštaurácií Bratislavy
01 - Modified: 2025-12-13 23:00:00 - Feat.: - Title: Piekli sa v kláštoroch, u šľachty i ako afrodiziakum. Ako sa medovníky a perníky stali súčasťou histórie 02 - Modified: 2025-12-12 15:00:00 - Feat.: - Title: Karin Šturcová: Silná káva a silná žena nie sú pre každého. Žena, a mladá, je pre mnohých ťažšie stráviteľné 03 - Modified: 2025-12-12 12:13:48 - Feat.: - Title: Mzdy rástli vo všetkých odvetviach, v gastre takmer o deväť percent. Ktoré porazili infláciu? 04 - Modified: 2025-12-12 08:00:00 - Feat.: - Title: Portugalci na Slovensku, ktorí vedia podnikať. Bratislava sa rozrástla o ďalšiu prevádzku Beija Flor 05 - Modified: 2025-12-11 23:00:00 - Feat.: - Title: Lacný „zázrak“, ktorý máme takmer všetci doma: Prospieva kostiam, pečeni aj chudnutiu a skvelo chutí
menuLevel = 2, menuRoute = style/gastro, menuAlias = gastro, menuRouteLevel0 = style, homepage = false
17. december 2025 16:23