StoryEditor

Podnik, ktorý uchvátil Bystričanov. A nielen kvôli káve, krupici a skvelému jedlu

18.08.2018, 10:00
V tehličkovom dome na Bottovej ulici, v srdci malebnej Banskej Bystrice, vznikol netradičný koncept spájajúci kávu, jedlo a dizajn. A samozrejme gin.

Zvesť o štýlových raňajkách sa rýchlo rozniesla po Bystrici i okolí. Hneď od skorého rána tu vládne čulá atmosféra, stretávajú sa známi, ale vznikajú aj nové priateľstvá. Presne tak, ako si to majitelia predstavovali a prečo sa rozhodli otvoriť si vlastný podnik, ktorý vám priblížime v spolupráci s portálom kavickari.sk.

Jedlá servírované z obľúbených a moderných surovín na tanieri neostanú dlho. Hostia sa však pomerne často po raňajkách vrátia aj na brunch či obed, ktorý vždy pozostáva z polievky a dvoch jedál.

Ondrej Bobek

​Všetko samozrejme fresh, ukuchtené priamo pred vami, v presklenenej kuchyni. V ponuke nájdete avokádo, či lososa na kváskovom chlebíku z neďalekej pekárne, ale aj obľúbenú praženicu, či rôzne variácie sladkých lievancov.

Majitelia veria, že chute nám ostávajú zakódované od malička. Práve preto v menu objavíte i „nesmrteľnú“ krupicovú kašu. Menu prešlo „tvrdým“ testovaním zákazníkov, priateľov i samotných majiteľov, jeho súčasťou je aj kávička a pomarančový fresh, ktorý sa denne čerstvo pripravuje priamo na Bottovej.

Menu sa samozrejme bude meniť s novými sezónnymi potravinami. Príjemným faktorom je to, že tu vidíte majiteľov. Jeden tvorí kreácie v kuchyni a druhého nájdete takmer každé ráno medzi hosťami, či pomáhať na rájone alebo za barom.

Ondrej Bobek

​Práve preto je kuchyňa otvorená a kávovar sa nachádza v srdci prevádzky. Všetko na Bottovej je transparentné a viditeľné. Dôležité orgány Bottovej sú prepojené s hosťami. Prirodzene sa tak stávate súčasťou Bottovej.

Príjemným a najmä praktickým doplnkom sú na prevádzke pripravené ostrovčeky, ktoré by sme mohli nazvať „prvá pomoc“. Vždy na nich nájdete karafy plné vody, koreniny či čerstvý chlieb. Interiér je svieži, inšpirovaný Škandináviou.

Základ tvoria čisté línie a drevo. Cez sklenenú stenu môžete nakuknúť a pokojne vstúpiť do školiaceho strediska Bazzara Academy, ktoré sa zameriava najmä na školenia baristov. V prípade potreby sa premení aj na coworkingový priestor.

Ondrej Bobek

​Stretnutie s priateľmi a rodinou osviežia chutné limonády a čerstvé zákusky. Príjemným spestrením sú čerstvé kvety a pohodová hudba, bez ktorej by ste sa necítili tak pohodlne.

Hostia sa tu často pri raňajkách zdržia hodinu a dlhšie. Bottova sa v piatok večer premieňa na bar-bistro, ktoré spája rôzne jedlá s klasickými ginovými koktejlmi či modernými „gintonicmi“.

Na Bottovej objavíte v každom kúsku svet a inšpirácie, ktoré majitelia zbierali po svete a priniesli do svojho rodného mesta. Alebo jednoducho „vypnete“ a načerpáte pozitívnu energiu, ktorú tu cítiť a je tak dôležitá pre každodenné bytie.

01 - Modified: 2018-08-07 13:39:45 - Feat.: 0 - Title: Slovenský šéfkuchár: Mladí chcú všetko hneď. Nevedia uvariť ani omeletu a vypýtajú si tisícku
01 - Modified: 2024-04-10 22:00:00 - Feat.: - Title: Opuchy, zhoršené dýchanie, tráviace ťažkosti, migrény, vyčerpanosť: Kedy nám jedlo robí zo života peklo? 02 - Modified: 2024-04-13 06:00:00 - Feat.: - Title: Dobrá správa pre hubárov: Rastú smrčky aj májovky, prvé sa práve objavili na Slovensku, hovorí mykologička 03 - Modified: 2024-04-03 07:41:46 - Feat.: - Title: Výzvy a cesty k úspechu 04 - Modified: 2024-04-02 14:12:00 - Feat.: - Title: Vzniká nová gastrozóna Bratislavy? Do novej top štvrte sa sťahujú známe reštaurácie 05 - Modified: 2024-04-02 06:24:06 - Feat.: - Title: Kúpili drahé zariadenia, no 500-tisíc eur už nezaplatili. Podnikatelia z Bystrice tvrdia, že firmu nevlastnia
menuLevel = 2, menuRoute = style/gastro, menuAlias = gastro, menuRouteLevel0 = style, homepage = false
19. apríl 2024 15:42