Ak si kladiete otázku, prečo by malo mäso po tepelnej úprave „oddychovať“, odpoveď je jednoduchá. Ak necháte jedlo na chvíľu odstáť, bude šťavnatejšie a menej suché.Pixabay
StoryEditor

Solíte vodu na začiatku varenia a krájate mäso hneď po upečení? Tieto chyby nám ničia jedlo aj zdravie

13.10.2021, 15:00
Autor:
ipip
Základné rady by mal ovládať každý, kto sa aspoň občas v kuchyni objaví.

Málokto z nás je odborníkom na varenie, ale v kuchyni existujú určité pravidlá, ktoré by sme mali dodržiavať. V opačnom prípade si buď zničíme alebo v horšom prípade kontaminujeme jedlo a privodíme ochorenie. Z odporúčaní, ktoré priniesol portál Reader´s Digest sme vybrali 18 hlavných zásad.

Základné rady v galérii by mal ovládať každý, kto sa aspoň občas v kuchyni objaví:

01 - Modified: 2025-03-20 23:00:00 - Feat.: - Title: Bolesti hlavy, únava, zlé trávenie? Nepodceňujte tieto príznaky, môže ísť o syndróm priepustného čreva 02 - Modified: 2025-03-14 15:26:30 - Feat.: - Title: Dankovo opatrenie prebíjajú nové dane. Za obedné menu míňame o desiatky centov viac 03 - Modified: 2025-03-07 11:30:09 - Feat.: - Title: Nemusíš cestovať k moru, aby si si vychutnal čerstvé delikatesy. Kam v Bratislave na plody mora? 04 - Modified: 2025-03-01 08:00:00 - Feat.: - Title: Príbehy slávnych jedál: Croissant vôbec nevznikol vo Francúzsku, ale v skutočnosti len 50 kilometrov od Bratislavy 05 - Modified: 2025-02-28 11:38:09 - Feat.: - Title: GALÉRIA Tajomstvo palubnej kuchyne: Nahliadni, kde vznikajú jedlá pre najlepšiu leteckú spoločnosť
menuLevel = 2, menuRoute = style/gastro, menuAlias = gastro, menuRouteLevel0 = style, homepage = false
30. marec 2025 23:32