Ak si kladiete otázku, prečo by malo mäso po tepelnej úprave „oddychovať“, odpoveď je jednoduchá. Ak necháte jedlo na chvíľu odstáť, bude šťavnatejšie a menej suché.Pixabay
StoryEditor

Solíte vodu na začiatku varenia a krájate mäso hneď po upečení? Tieto chyby nám ničia jedlo aj zdravie

13.10.2021, 15:00
Autor:
ipip
Základné rady by mal ovládať každý, kto sa aspoň občas v kuchyni objaví.

Málokto z nás je odborníkom na varenie, ale v kuchyni existujú určité pravidlá, ktoré by sme mali dodržiavať. V opačnom prípade si buď zničíme alebo v horšom prípade kontaminujeme jedlo a privodíme ochorenie. Z odporúčaní, ktoré priniesol portál Reader´s Digest sme vybrali 18 hlavných zásad.

Základné rady v galérii by mal ovládať každý, kto sa aspoň občas v kuchyni objaví:

01 - Modified: 2022-09-28 16:00:00 - Feat.: - Title: Kvíz pre všetkých gurmánov: Vyznáte sa v kulinárskych pokrmoch a výrazoch? 02 - Modified: 2022-09-23 09:17:59 - Feat.: - Title: Vietnamci sa pustia do hocičoho, aby mohli zabezpečiť rodinu a prežiť, tvrdí pre HN šéfka gastrosiete 03 - Modified: 2022-09-23 07:16:30 - Feat.: - Title: Tieto potraviny vám na jeseň pomôžu s imunitou, ale aj s chudnutím či prechladnutím 04 - Modified: 2022-09-26 22:00:00 - Feat.: - Title: Čím sa v reštauráciách strápňujeme? Známi šéfkuchári prezradili najväčšie prešľapy Slovákov 05 - Modified: 2022-09-16 22:00:00 - Feat.: - Title: Šesť potravín s minimom kalórií, ktoré nemôžu chýbať vo vašom jedálničku
menuLevel = 2, menuRoute = style/gastro, menuAlias = gastro, menuRouteLevel0 = style, homepage = false
29. september 2022 19:35