Ak si kladiete otázku, prečo by malo mäso po tepelnej úprave „oddychovať“, odpoveď je jednoduchá. Ak necháte jedlo na chvíľu odstáť, bude šťavnatejšie a menej suché.Pixabay
StoryEditor

Solíte vodu na začiatku varenia a krájate mäso hneď po upečení? Tieto chyby nám ničia jedlo aj zdravie

13.10.2021, 15:00
Autor:
ipip
Základné rady by mal ovládať každý, kto sa aspoň občas v kuchyni objaví.

Málokto z nás je odborníkom na varenie, ale v kuchyni existujú určité pravidlá, ktoré by sme mali dodržiavať. V opačnom prípade si buď zničíme alebo v horšom prípade kontaminujeme jedlo a privodíme ochorenie. Z odporúčaní, ktoré priniesol portál Reader´s Digest sme vybrali 18 hlavných zásad.

Základné rady v galérii by mal ovládať každý, kto sa aspoň občas v kuchyni objaví:

01 - Modified: 2025-07-09 14:00:00 - Feat.: - Title: Očistenie prihorenej panvice či dozretie avokáda? Tieto jednoduché triky vám ušetria čas, energiu aj miesto 02 - Modified: 2025-07-07 12:57:51 - Feat.: - Title: Príbehy slávnych jedál: Langoš ako kúpalisková legenda východného bloku, ktorá prežila pád socializmu aj nástup streetfoodu 03 - Modified: 2025-06-27 14:00:00 - Feat.: - Title: Šéfkuchár Jiří Zajíček: Mladá generácia dnes vie zo všetkého urobiť gél, ale nevie uvariť poctivú omáčku 04 - Modified: 2025-06-26 08:04:05 - Feat.: - Title: Pavol Brezina: Hudba formuje atmosféru. Prečo nevhodne pôsobí rádio a čo naopak udrží hostí najdlhšie? 05 - Modified: 2025-06-25 14:00:00 - Feat.: - Title: Inakosť nie je nebezpečná: Naša kaviareň nie je o súcite, ale o príležitosti, znie z trenčianskej kaviarne
menuLevel = 2, menuRoute = style/gastro, menuAlias = gastro, menuRouteLevel0 = style, homepage = false
09. júl 2025 21:28