Ak si kladiete otázku, prečo by malo mäso po tepelnej úprave „oddychovať“, odpoveď je jednoduchá. Ak necháte jedlo na chvíľu odstáť, bude šťavnatejšie a menej suché.Pixabay
StoryEditorSolíte vodu na začiatku varenia a krájate mäso hneď po upečení? Tieto chyby nám ničia jedlo aj zdravie
Základné rady by mal ovládať každý, kto sa aspoň občas v kuchyni objaví.
Málokto z nás je odborníkom na varenie, ale v kuchyni existujú určité pravidlá, ktoré by sme mali dodržiavať. V opačnom prípade si buď zničíme alebo v horšom prípade kontaminujeme jedlo a privodíme ochorenie. Z odporúčaní, ktoré priniesol portál Reader´s Digest sme vybrali 18 hlavných zásad.
Základné rady v galérii by mal ovládať každý, kto sa aspoň občas v kuchyni objaví:
01 - Modified: 2025-11-25 08:29:48 - Feat.: - Title: Keď sa o trende dozvie malý investor, je už často neskoro. Analytik varuje pred chybou pri AI či zbraniach
02 - Modified: 2025-11-21 15:00:00 - Feat.: - Title: Čo môže za obezitu? Nedostatok pohybu nie je vinníkom, vyvracia mýty rozsiahla štúdia
03 - Modified: 2025-11-21 08:37:27 - Feat.: - Title: Príbehy slávnych jedál: Chlieb vo vajci poznali už v antickom Ríme, dnes zachraňuje staré pečivo a je kultovým streetfoodom
04 - Modified: 2025-11-04 13:00:00 - Feat.: - Title: VIDEO Robot za 80-tisíc zdemoloval kuchyňu, keď sa snažil variť. Internet sa baví na jeho nešikovnosti
05 - Modified: 2025-10-29 11:00:00 - Feat.: - Title: Konečne dobrá výhovorka na prejedanie sa? Tvoj mozog si vyberá jedlo ešte predtým, ako si vôbec uvedomíš, na čo sa pozeráš