KFCReuters
StoryEditor

Revolúcia v ponuke svetového reťazca: KFC prichádza s vegánskym "podvodníkom"

14.06.2019, 13:23
Autor:
ČTKČTK
Burger bez mäsa nazvali jeho tvorcovia The Imposter, čo by sa dalo preložiť ako "podvodník".

Reťazec rýchleho občerstvenia KFC, ktorý je známy vyprážanými kúskami kuracieho mäsa, chce osloviť aj tých, ktorí mäso nejedia. V 20 britských reštauráciách bude od budúceho týždňa do polovice júla ponúkať sendvič, v ktorom je namiesto kuracieho mäsa rastlinná bielkovina.

Ak bude o novinku dostatočný záujem, zváži KFC jej trvalé zaradenie do ponuky, uvádzajú britské médiá. Burger bez mäsa nazvali jeho tvorcovia The Imposter, čo by sa dalo preložiť ako "podvodník" alebo niekto, kto sa vydáva za niekoho iného.

Namiesto kuracieho rezňa je v sendviči náhradka mäsa s názvom Quorn. Ďalej obsahuje kúsky šalátu, klasickú majonézu nahradila vegánska. Podľa KFC The Imposter za ostatnými produktmi nezaostáva "v chuti, chrumkavosti či šťavnatosti".

Podobnou cestou sa už predtým vydal aj McDonald's, ktorý začal v januári ponúkať vegánsku verziu detského menu, v Škandinávii je potom od konca roku 2017 stálou súčasťou ponuky ich sendvič McVegan.

Bulvárny denník The Sun naznačuje, že novinka KFC by mohla reťazcu pomôcť, ak by sa opakoval prípad z vlaňajška, kedy stovkám britských pobočiek došlo mäso. "Keby im z akéhokoľvek nepravdepodobného dôvodu (zase) došlo kuracie mäso, potom by som si s radosťou objednala vegánsky burger," napísala reportérka The Sun, ktorá The Imposter vyskúšala.

KFC bude vegánsky sendvič ponúkať v dvadsiatich pobočkách v Londýne, Bristole a v anglickom regióne Midlands počas štyroch týždňov, a to už od pondelka. Predávať sa bude za tri libry (asi 3,37 eur), teda o libru lacnejšie ako verzia s mäsom. The Imposter má ešte v porovnaní s tradičným kuracím sendvičom o niečo menej kalórií.

"Nie je to spravodlivé. Vegánom bola až doteraz úžasná chuť KFC kruto odopieraná. Z toho dôvodu sme tvrdo pracovali, aby sme zdokonalili The Impostor," citovala televízia Sky News Vicotriu Robertsonovú z KFC UK & Ireland. Tvár reťazca - plukovník Sanders - by bol podľa nej na novinku pyšný.

01 - Modified: 2024-04-22 22:00:00 - Feat.: - Title: Nutričná poradkyňa: Nie som prísny typ poradcu, aj malé zmeny totiž môžu mať veľký efekt (aj) na zdravie 02 - Modified: 2024-04-10 22:00:00 - Feat.: - Title: Opuchy, zhoršené dýchanie, tráviace ťažkosti, migrény, vyčerpanosť: Kedy nám jedlo robí zo života peklo? 03 - Modified: 2024-04-13 06:00:00 - Feat.: - Title: Dobrá správa pre hubárov: Rastú smrčky aj májovky, prvé sa práve objavili na Slovensku, hovorí mykologička 04 - Modified: 2024-04-03 07:41:46 - Feat.: - Title: Výzvy a cesty k úspechu 05 - Modified: 2024-04-02 14:12:00 - Feat.: - Title: Vzniká nová gastrozóna Bratislavy? Do novej top štvrte sa sťahujú známe reštaurácie
menuLevel = 2, menuRoute = style/gastro, menuAlias = gastro, menuRouteLevel0 = style, homepage = false
23. apríl 2024 18:22