Čo sa týka čipsov alebo grilovacej omáčky, je asi zbytočné polemizovať o tom, aké skonzumované množstvo je v poriadku, pretože nezdravé je ich akékoľvek množstvo. V prípade zemiakov či sušených marhúľ to však také jednoznačné nie je.
V galérii vám prinášame potraviny, ktoré síce zdravo vyzerajú, ukrývajú však aj odvrátenú stránku:
Zbavte jedlo toxínov
- Ovocie a zelenina
Pred konzumáciou ich umyte špeciálnym prípravkom, ktorý odstráni zvyšky toxických látok z povrchu plodov, prípadne použite slabý roztok vody s octom. Z jabĺk a hrušiek vykrojte vrch v priehlbine, kde je stopka. Môžu sa tam hromadiť pesticídy.
- Mäso, ryby, údeniny
Z mäsa alebo rýb odkrojte vždy všetok viditeľný tuk. Mäso pečte alebo grilujte, nevyprážajte ho. Vyhýbajte sa párkom, salámam a klobásam, do ktorých sa obvykle zomelie všetko možné. A mäsové konzervy vynechajte úplne.
- Papier a sklo miesto plastu
Nikdy si neohrievajte v mikrovlnke jedlo, na ktorom je plastová fólia (alebo je v plastovej nádobe). Pokiaľ ho potrebujete zakryť, použite papierový obrúsok.
Nekupujte plastové potravinárske fólie, alebo aspoň nie tie, ktoré obsahujú bisfenol A (BPA), chemickú zlúčeninu, ktorá sa užíva pri výrobe plastov. Jedlo neskladujte v plastových obaloch, ale nahraďte ich sklenenými.