StoryEditor

Slovenský hotel a reštaurácia sú medzi najlepšími v Európe

12.01.2013, 23:00
Autor:
stl, apnstl, apn
Bratislavský Kempinski Hotel River Park a reštaurácia Liviano bodovali v prestížnych rebríčkoch.

Kempinski Hotel River Park je podľa hodnotenia špecializovaného portálu hotel.info druhým najlepším wellness hotelom v Európe. Bratislavský hotel, ktorý vyrástol pred necelými troma rokmi na brehu Dunaja pred seba pustil len nemeckého konkurenta Hotel La Quinta. Zostavovatelia rebríčka pritom zohľadňovali kritéria ako sú čistota izieb, kvalita raňajok, ústretovosť personálu, wellnes či športové aktivity. Hodnotenie prebiehalo na základe bodovania, pričom maximom bolo 10 bodov. Bratislavský hotel dosiahol 9,4 bodu, len o dve desatiny menej ako líder rebríčka.

Od začiatku prevádzky hotel veľký dôraz kládol práve na tamojšie Zion Spa, kde prináša rôzne novinky v tomto segmente, napríklad možnosť oddýchnuť si v takzvanej hladine alfa.



„Vynikajúce umiestnenie Kempinski Hotel River Park si veľmi vážime. Je potvrdením faktu, že v kvalite služieb poskytovaných našim klientom dokážeme nielen konkurovať, ale aj predstihnúť renomované hotely v západnej Európe. Po získaní Certifikátu dokonalosti za rok 2012 od prestížneho cestovateľského webu tripadvisor.com, kde Kempinski Hotel River Park získal päť bodov z piatich možných, je to už druhé významné ocenenie v krátkom čase,“ hovorí Gerald Haberhauer, generálny riaditeľ Kempinski Hotel River Park.


Prestížneho ocenenia sa dostalo aj reštaurácii Liviano, ktorú medzi 101 najlepších reštaurácií Európy zaradil renomovaný americký portál The Daily Meal. Obsadila 80. priečku a predbehla dokonca reštaurácie ocenené Michelinovou hviezdou. Pre zaujímavosť uveďme, že do rebríčka sa nedostala ani jedna česká reštaurácia napriek tomu, že vlani sa dva podniky našich západných susedov dočkali práve tohto ocenenia.


„Pred pár dňami sme dostali e-mailom informáciu, od pani Lauren Mack, z The Daily Meal, že naša reštaurácia bola zaradená medzi 101 najlepších reštaurácií v Európe. Následne sa rebríček objavil aj na serveri www.thedailymeal.com,,“ hovorí Adriana Husáková, riaditeľka reštaurácie Liviano a dodáva, že reštaurácia o výberovom procese vopred nevedela a celý tím sa z ocenenia veľmi teší.

The Daily Meal je celosvetovo uznávaný gastronomický server. Zostaveniu zoznamu najlepších európskych reštaurácií predchádzal dlhý sedem mesačný výberový proces, na ktorom pracovalo 33 gastronomických expertov. Tí reštaurácie hodnotili osobne, na základe recenzií a nechali sa inšpirovať aj zoznamom reštaurácií, ktorým bola udelená hviezda od Michelina. V rebríčku má zastupenie 26 krajín, medzi ktorými nechýba Taliansko, Maďarsko, Rakúsko, Grécko či Francúzsko.
Prvé miesto si vyslúžila reštaurácia Osteria Francescana z talianskej Modeny, v ktorej varí trojmichelinový Massimo Bottura.

„V Liviane vytvoril jeho majiteľ Pavel Pospíšil priestor s čistými líniami použitím prírodných materiálov... Jeho inovatívny prístup k slovenskej kuchyni mu vynáša chválu za jedlá ako krémová husacia polievka s raviolou, srnčí vývar s hľuzovkovými gnocchi, grilovaný tuniak v medovo-zázvorovej omáčke, kura s dubákovou plnkou a hráškovým pyré a bravčové líčka so zázvorom a kalerábom,“ píše v hodnotení server.

Samotný Pavel Pospíšil, ktorý hodnotí gastronómiu v magazíne HN prečo nie?, na ocenenie reagoval slovami: „Liviano patrí medzi elitu a som rád, že si to všimli aj experti zo zahraničia. Je to pre náš tím patričné uznanie, ktoré nám robí veľkú radosť. A malo by aj celému Slovensku.“
 

01 - Modified: 2004-10-03 22:04:36 - Feat.: 0 - Title: Globalizácia mení logistiku
menuLevel = 2, menuRoute = style/gastro, menuAlias = gastro, menuRouteLevel0 = style, homepage = false
20. september 2024 04:57