Dezert z arašidového masla
Prísady:
4 veľké vajcia
150 gramov arašidového masly
3/4 šálky cukru
Ako na to:
Vyložte si kruhovú formu papierom na pečenie. Predhrejte rúru na 180 stupňov. V mixéri poriadne vyšľahajte vajíčka – aspoň na trojnásobný objem. Pridajte cukor a šľahajte ďalšie dve minúty. Do veľkej misy vyklopte arašidové maslo a po tretinách doň špachtľou opatrne vmiešavajte vyšľahanú vaječnú zmes. Hotové cesto vylejte na formu a pečte 30 až 35 minút.
Švédsky kávový dezert
Prísady:
125 g masla
50g kakaa
2 lyžičky instantnej kávy
300 g cukru
150 g hladkej múky
3 vajcia
Ako na to:
Predhrejte rúru na 180 stupňov a vyložte tortovú formu papierom na pečenie. Rozpustite maslo na miernom ohni v stredne veľkom hrnci a vmiešajte do zmesi zvyšné prísady. Preklopte cesty do tortovej formy a pečte asi 30 minút. Pred podávaním ho nechajte vychladnúť a ochuťte malinami a
šľahačkou.
Nepečený nutelový cheesecake
Prísady:
2/3 hrnčeka Nutelly (s čokoládovo-lieskovou príchuťou)
150 gramov nátierkového masla (alebo mascarpone)
1 lyžička vanilkového extraktu
240 gramov šľahačky
piškóty
1/4 šálky nasekanej čokolády
Ako na to:
Nutellu a maslo zmixujte spoločne dohladka. Pridajte vanilku a opäť premiešajte. Zmes potom opatrne zmiešajte s vyšľahanou šľahačkou, vylejte na formu vyloženú piškótami a posypte čokoládou. Nechajte aspoň dve hodiny v chladničke, ideálne cez noc.
StoryEditor
Neuveriteľne chutné dezerty pre lenivcov
Prinášame vám recepty podľa portálu buzzfeed.com, ktoré oceníte v čase, keď máte chuť na sladké, no nechce sa vám príliš vypekať.