StoryEditor

Fit s HN: Chcete schudnúť? Tancujte, aj doma

12.08.2014, 00:00
Autor:
stlstl
Pozrite si siedmy diel seriálu Fit s HN, kde vám každý druhý týždeň spolu s Trénerom na Dosah ukážeme, ako zdravšie žiť a ako vydržať.

Patríte medzi ľudí, ktorým sa v posilňovni nepáči, ale chceli by zmeniť svoju postavu a zhodiť nejaké to kilo? Alebo chcete posilňovňu skombinovať ešte s niečím zábavným? Mám pre vás skvelý tip: začnite tancovať. Dnes sa tancuje všade, ale vy nemusíte vyhľadávať diskotéky. Doma v kuchyni, v obývačke, v kúpeľni – to všetko sú priestory, kde môžete skákať, krútiť zadkom, vyhadzovať nohami a rukami a pritom sa „brutálne“ zabávať. Navyše, tukové vankúše sa začnú roztápať jedna radosť, vaše telo bude mať krivky, po akých túžite a vaša kondícia bude skvelá.


Dnes si môžete vybrať tanec, ktorý sa vám páči a dokonca by ste sa mu chceli venovať. Nie hneď, ale možno niekedy v budúcnosti... Pri našich chudnúcich a tvarovacích cieľoch záleží na type tanca a na dĺžke tancovania. Za hodinu môžete pri tanci spáliť aj viac ako 2000 kJ. Tanec si vždy vyberajte podľa seba, nie podľa kamošky.

Ideálne je, ak tancujete s partnerom, aj keď viem, že je naozaj ťažké zvábiť na tento druh pohybu mužov. No v prípade partnerského tanečného snaženia sa upevňujú nielen svaly, veď viete. Dôležité je, že sa zbavíte stereotypov a pohyb hoci len raz do týždňa je viac ako nič. ... a mimochodom tancovanie pristane každému veku.

Dnes už sú v ponuke fitness centier a tanečných štúdií rôzne kurzy tanca, stačí si len vybrať. Ponúkam vám prehľad tých najvyhľadávanejších:

SALSA - výhodou je, že sa naučíte pekne vrtieť bokmi a naozaj k nej nepotrebujete partnera. Existujú kurzy, kam chodia jednotlivci, ktorých podľa pokročilosti spáruje tréner. 

BRUŠNÉ TANCE - vhodný typ tanca nielen pre mladšiu generáciu. Ak neholdujete skákaniu a rýchlemu tempu, brušný tanec je ideálna voľba. Precvičíte poriadne oblasť pásu, sedacie a stehenné svaly, naučíte sa správne držanie tela, vytvarujete paže a hlavne, budete sa cítiť krásne žensky.

TANCE PRI TYČI - vyzerá to pekne, jednoducho a sexi. Pravda je taká, že tanec pri tyči je riadny zaberák. Absolútne vám precvičí celé telo. Brucho ani ovísajúce paže nemajú šancu. Začnite pomaly. Zahoďte ostych a vyskúšajte si to.

SPOLOČENSKÉ TANCE - Výhodou je, že nielen spaľujete kalórie, ale máte s partnerom o zábavu postarané. Je na vás, aký druh tanca si vyberiete. či to bude tango, alebo cha - cha.

Vhodnou alternatívou sú aj rôzne školy tanca, kde si môžete vybrať cez balet, hip - hop, až po tance z video klipov, čo ocení hlavne mladšia generácia, ktorej sa možno nechce potiť na bežiacom páse, ale vedieť tancovať ako Beyoncé, či Michael Jackson, to už áno. Ak však chceme zobrať tancovanie vážne a naozaj chceme vidieť na svojom tele zmeny, je potrebné hýbať sa minimálne 3x do týždňa po 45 minút.

Takže už len vyčistiť črievice a môžeme sa ísť zvŕtať vo víre tanca :o) Ak si neviete vybrať, najlepšie vyskúšať všetko, niečo vás za srdce určite chytí.

 

V prvom diele nášho seriálu Fit s HN sme ukázali ako vydržať. Pokračovali sme o tom, že ak ste zaneprázdnení, nemusíte byť aj produktívni, potom sme pridali abecedu cvikov a rady ako schudnúť do plaviek. Pred mesiacom sme sa pozreli na súboj biela vs. špaldová múka a naposledy na to, ako bojovať s celulitídou.

 

Kto je ALEXANDRA MACHANOVÁ
Alexandra Machanová vyštudovala Strednú pedagogickú školu a neskôr sociálnu prácu v Bratislave. Osobnú trenerku robí už viac ako 15 rokov. Začínala ako precvičovateľka aerobicu a neskôr si spravila "trénera 3 triedy - SAFA". Cvičí na Slovensku aj v zahraničí a projekt TRÉNER NA DOSAH vznikol minulý rok ako prirodzené vyústenie jej pôsobenia v športovom živote.  Snaží sa ľuďom priblížiť pohyb ako taký a základy zdravej stravy. Dnes pri množstve klientov pracuje aj formou virtuálneho koučovania.

01 - Modified: 2006-09-12 22:00:00 - Feat.: 0 - Title: Týždeň neprial akciovým fondom
01 - Modified: 2016-01-05 14:24:23 - Feat.: - Title: 8 bodov, s ktorými môžete zvládnuť novoročné predsavzatia 02 - Modified: 2015-12-08 16:20:20 - Feat.: - Title: Zostaňte fit aj v zime. Skúste tieto cviky z obývačky 03 - Modified: 2015-11-25 15:00:01 - Feat.: - Title: Tip na zdravú večeru, nad ktorou vám nikto neohrnie nos 04 - Modified: 2015-11-24 18:16:31 - Feat.: - Title: Zostaňte fit aj na jeseň a v zime. Cvičte doma tieto cviky 05 - Modified: 2015-10-27 12:25:49 - Feat.: - Title: Toto je spôsob, ako motivovať deti naozaj zjesť špenát
menuLevel = 2, menuRoute = style/gastro, menuAlias = gastro, menuRouteLevel0 = style, homepage = false
25. apríl 2024 04:07