Pražiareň Verticcio coffee & tea. Snímka: Ondrej Bobek
StoryEditor

Kávu podávajú v Žiline len “na stojáka”, ale stále majú plno

22.02.2016, 18:45
Autor:
HNstyle.skHNstyle.sk

Nie je ani starý, ani nový. Žilinský bulvár napriek tomu svojou retro atmosférou láka ľudí a hľadí ich spomienkou na staré časy. A pri čom sa najlepšie spomína? Predsa pri dobrej káve. A tú nájdete práve v pražiarni a milej predajni Verticcio coffee & tea, prečítajte si ďalší tip portálu kávičkári.sk.

Príjemný obchodík plný dobrej kávy, čaju a čokolády je v Žiline už známym pojmom. Nájdete v ňom  všetky tie milé a lahodné veci. Napriek tomu, že káva sa tu podáva len “na stojáka”, dvere sa tu nezatvoria a ruka na kľúčke dverí strieda ruku. Prídu sem študenti, manažéri, ale aj mamičky s kočíkmi. Napriek menším rozmerom sa tu zmestia vraj až tri.

Obchodík Verticcio coffee & tea ukrýva za svojimi stenami poklad, a to vlastnú pražičku. Skúsený pražiar pracuje niekoľkokrát do týždňa na tom, aby svojim klientom pripravil tie najlahodnejšie zrnká kávy. Tá sa potom dá priamo v obchode otestovať a následne kúpiť. Tri mlyčeky s kávou ponúkajú zážitok pre každého. My sme podľahli čaru miestneho mainstreamu  a zvolili sme si kávu Bulvar espresso blend, ktorú vyladili chuťové bunky ulice. Práve Žilinčania totiž hlasovaním na lístkoch zvolili túto zmes za najpopulárnejšiu.

Okrem vlastnej kávy si môžete zakúpiť aj populárne zmesy od talianskych výrobcov. Ostatné, a to najmä čokoládu, už má Verticcio so slovenským pôvodom.

Ak máte chuť na kávu, dajte si espresso, ale nebojte sa aj cappuccina. Šikovné baristky ho pripravia raz dva a nezľaknú sa ani sójového mlieka. A výsledok je skutočne pôsobivý. A ten, kto si rád život osladí, iste ocení aj výber cukrov  medzi inými aj kokosový, či brezový. Prekvapila nás ochota, milosť a znalosť personálu. Hrejivý pocit z návštevy si tak nesieme aj po ceste späť.

Pripravené v spolupráci s:

01 - Modified: 2024-04-10 22:00:00 - Feat.: - Title: Opuchy, zhoršené dýchanie, tráviace ťažkosti, migrény, vyčerpanosť: Kedy nám jedlo robí zo života peklo? 02 - Modified: 2024-04-13 06:00:00 - Feat.: - Title: Dobrá správa pre hubárov: Rastú smrčky aj májovky, prvé sa práve objavili na Slovensku, hovorí mykologička 03 - Modified: 2024-04-03 07:41:46 - Feat.: - Title: Výzvy a cesty k úspechu 04 - Modified: 2024-04-02 14:12:00 - Feat.: - Title: Vzniká nová gastrozóna Bratislavy? Do novej top štvrte sa sťahujú známe reštaurácie 05 - Modified: 2024-03-29 23:00:00 - Feat.: - Title: Útrapy veľkonočného baránka: Prečo ho vlastne pečieme?
menuLevel = 2, menuRoute = style/gastro, menuAlias = gastro, menuRouteLevel0 = style, homepage = false
20. apríl 2024 10:08