Leto je o chvíľu tu – a s vyššími teplotami prichádza chuť schladiť sa niečím lahodným. Kým kopček zmrzliny môže byť pochúťka, ktorá zaručene osvieži a preberie, je to žiaľ odmena, ktorá je zároveň plná kalórií a cukru. Existujú však aj alternatívy, píše vogue.com.
Chloe Coscarelli, šéfkuchárka a zakladateľka vegánskeho fenoménu By Chloe, našla riešenie na horúce dni: minimálne sladenú vegánsku pochúťku, ktorá je zároveň výživná a výborne chutí. Chloeina exkluzívna zmrzlina je vyrobená na báze kelu a sušienok a volá sa Kale Cookies ’n’ Cream Ice Cream. Začína sa tešiť obrovskej popularite a odborníci predpokladajú, že sa stane absolútnym hitom blížiaceho sa leta. Prinášame vám jej recept.
Suroviny:
1 plechovica kokosového mlieka
1 a pol pohára mandľového alebo sójového mlieka
10 gramov čerstvého kelu s odstránenými stonkami
3/4 pohára agávového sirupu
3 lyžice repkového oleja
Semiačka z jedného vanilkové struku
štipka soli
3/4 čajovej lyžičky xanthanu alebo guarovej gumy
1 šálka rozdrvených sušienok
Postup:
1. Kokosové mlieko, mandľové mlieko, kel, agávu, olej, vanilku, soľ a xanthan nalejte do mixéru a rozmixujte.
2. Dajte vychladiť do chladničky na tri hodiny.
3. Keď je zmrzlinový základ vychladený, nalejte ho do zmrzlinovača a ďalej postupujte podľa inštrukcií, ktoré sú na ňom uvedené.
4. Do hotovej zmrzliny vsypte rozdrvené sušienky a uložte do mrazničky.
5. Podávajte podľa chuti.