StoryEditor

Hitom leta bude zdravá zelená zmrzlina. Kelová

09.06.2016, 00:00
Autor:
mušmuš

Leto je o chvíľu tu – a s vyššími teplotami prichádza chuť schladiť sa niečím lahodným. Kým kopček zmrzliny môže byť pochúťka, ktorá zaručene osvieži a preberie, je to žiaľ odmena, ktorá je zároveň plná kalórií a cukru. Existujú však aj alternatívy, píše vogue.com.

Chloe Coscarelli, šéfkuchárka a zakladateľka vegánskeho fenoménu By Chloe, našla riešenie na horúce dni: minimálne sladenú vegánsku pochúťku, ktorá je zároveň výživná a výborne chutí. Chloeina exkluzívna zmrzlina je vyrobená na báze kelu a sušienok a volá sa Kale Cookies ’n’ Cream Ice Cream. Začína sa tešiť obrovskej popularite a odborníci predpokladajú, že sa stane absolútnym hitom blížiaceho sa leta. Prinášame vám jej recept. 

Suroviny:
1 plechovica kokosového mlieka
1 a pol pohára mandľového alebo sójového mlieka
10 gramov čerstvého kelu s odstránenými stonkami
3/4 pohára agávového sirupu
3 lyžice repkového oleja
Semiačka z jedného vanilkové struku
štipka soli
3/4 čajovej lyžičky xanthanu alebo guarovej gumy
1 šálka rozdrvených sušienok

Flickr

Postup:
1. Kokosové mlieko, mandľové mlieko, kel, agávu, olej, vanilku, soľ a xanthan nalejte do mixéru a rozmixujte.
2. Dajte vychladiť do chladničky na tri hodiny. 
3. Keď je zmrzlinový základ vychladený, nalejte ho do zmrzlinovača a ďalej postupujte podľa inštrukcií, ktoré sú na ňom uvedené. 
4. Do hotovej zmrzliny vsypte rozdrvené sušienky a uložte do mrazničky. 
5. Podávajte podľa chuti.

01 - Modified: 2024-11-10 23:00:00 - Feat.: - Title: Trávenie vs. mozog: Ako podporiť a opraviť si trávenie? 02 - Modified: 2024-11-08 15:00:00 - Feat.: - Title: Prvá pomoc z komory na boľavé hrdlo: Vyskúšajte tieto jednoduché, ale mimoriadne účinné tipy 03 - Modified: 2024-11-08 06:30:00 - Feat.: - Title: XXL balenia a tieto potraviny nechajte v regáli. Poradíme vám, ako ušetriť, ale napriek tomu jesť kvalitne 04 - Modified: 2024-11-07 06:30:00 - Feat.: - Title: Usporiť pri varení a neutrpieť na kvalite? Takto skladujte potraviny a nezabúdajte na pokrievku 05 - Modified: 2024-11-01 23:00:00 - Feat.: - Title: Šéfkuchárka Eva Polomská: Čo je podľa nej z hľadiska chutí hriech a čo by si nedala ani za nič na svete?
menuLevel = 2, menuRoute = style/gastro, menuAlias = gastro, menuRouteLevel0 = style, homepage = false
22. november 2024 09:57