Archív Hedi Gh
StoryEditor

Vesmírne šišky sa stali hitom internetu. Autorka na nátlak fanúšikov zverejnila aj recept

15.06.2016, 00:00
Autor:
mušmuš

Dvadsaťdvaročná iránska cukrárka Hedi Gh začala na Instagrame zverejňovať fotografie svojich výtvorov ako z iného sveta. A spustila šialenstvo. Fanúšikovia jej sladkostí pripomínajúcich dezerty z fantasy filmov chceli spoznať ich recept, píše portál boredpanda.com.

Po niekoľkých týždňoch prosieb a jemného nátlaku Hedi napokon zverejnila recept na fenomenálne galaktické vegánske šišky. Pôvodne ich vymyslela pre chorého priateľa, ktorého chcela potešiť atypickou, zábavnou a hlavne chutnou kreáciou. O tom, že vytvorí niečo, čo je napokon príliš krásne na to, aby sa to zjedlo, vôbec netušila.

Ako sa cukrárke podarilo vytvoriť na šiškách “sci-fi efekt”? Ak ste sa ako deti na hodinách výtvarnej výchovy niekedy učili techniku mramorovania, tak kreovanie Hediných vesmírnych polev používa rovnaký postup. Finálny vesmírny šmrnc im dodáva trblietavý vegánsky prášok na cukrovinky.

Recept na vegánske galaktické šišky z dielne Hedi Gh

Ingrediencie - šišky:
1 šálka hladkej múky
1/2 šálky surového trstinového cukru
1 a pol čajovej lyžičky prášku do pečiva
1/4 čajovej lyžičky soli
1/4 čajovej lyžičky mletého muškátového orecha
štipka škorice
1/2 šálky sójového mlieka
1 čajová lyžička jablčného octu
1 čajová lyžička čistého vanilkového extraktu aj so semienkami
1 polievková lyžica mletých ľanových semienok zmiešaná s 3 čajovými lyžicami vody
1/4 šálky vegánskeho margarínu

Postup - šišky:
1. Predhrejte rúru na 180 stupňov Celzia
2. Vymastite plechovú formu na americké šišky
3. V mise zmiešajte najprv všetky suché prísady
4. V druhej nádobe zmiešajte sójové mlieko a jablčný ocot a nechajte tekutinu na niekoľko minút odstáť
5. V malej panvici rozpustite na miernom ohni sójové mlieko, margarín a vanilku. Dajte pozor, aby sa nezačali variť. 
6. Zmiešajte suché suroviny s tekutými a vytvorte z nich cesto 
7. Cesto nalejte do formy 
8. Pečte 12 minút, kým cesto nespevnie a nezhnedne
9. Šišky vyberte z rúry a nechajte ich vychladnúť

Ingrediencie - poleva:
2-3 polievkové lyžice rozpusteného kokosového oleja
2-3 polievkové lyžice sójového mlieka
1 a pol - 2 šálky práškového cukru
prírodné vegánske potravinové farbivo (odtiene: modrá a červená)

Postup – poleva:
1. Zmiešajte roztavený kokosový olej a sójové mlieko a pomaly ich začnite šľahať do práškového cukru, kým nedosiahnete požadovanú konzistenciu. Ak je treba, upravte pomer
2. Do tekutiny vmiešajte farbivo
3. Technikou mramorovania pripravte správne vyzerajúcu „glazúru“ 
4. Šišky namáčajte do polovice do polevy
5. Posypte trblietavým práškom

Príjemné obdivovanie a dobrú chuť. 

01 - Modified: 2024-12-22 06:30:00 - Feat.: - Title: Otázniky (nielen) okolo Štedrej večere: Ako z rýb vyťažiť to najlepšie a aká je najlepšia voľba? 02 - Modified: 2024-12-14 06:30:00 - Feat.: - Title: Týchto sedem každodenných vecí brzdí vaše chudnutie 03 - Modified: 2024-12-13 16:38:46 - Feat.: - Title: Na prácu v gastre už netreba osvedčenie spôsobilosti. Povinnosť ruší zákon, ktorý podpísal Pellegrini 04 - Modified: 2024-12-13 11:00:00 - Feat.: - Title: Príbehy slávnych jedál: Švédske mäsové guľky vo svete preslávil nábytkársky gigant, ich pôvod však siaha do Osmanskej ríše 05 - Modified: 2024-12-13 06:30:00 - Feat.: - Title: Univerzálny pomocník? Stavte na citrón, pomôže s čistením aj s pleťou, hneď niekoľkými spôsobmi
menuLevel = 2, menuRoute = style/gastro, menuAlias = gastro, menuRouteLevel0 = style, homepage = false
22. december 2024 12:07