Nie je taká obyčajná večera v meste. Jedlá šéfkuchárov si môžu obyvatelia i návštevníci Bratislavy vychutnať ešte dnes a zajtra aj vo vzduchu, vo výške 50 metrov nad zemou. Do hlavného mesta totiž zavítal projekt Dinner in the Sky - Večera v oblakoch. Ten už bol realizovaný v 40 štátoch sveta.
Na Tyršovom nábreží, v blízkosti Starého mosta, ponúka tento projekt záujemcom neopakovateľný zážitok stolovania s jedinečným výhľadom na Bratislavu. Plošinu, ktorá váži sedem ton, bude zdvíhať spolu s návštevníkmi špeciálny žeriav do výšky 50 metrov.
"Na nábreží Dunaja je pripravený stôl pre 22 hostí. Starať sa o nich budú top šéfkuchári a tím čašníkov, ktorí im budú servírovať jedlo zo stredu stola," priblížila projektová manažérka The Dinner in the Sky Slovensko Petra Millerová.
Nad zemou si môžu dať návštevníci raňajky, obed, večeru alebo si môžu vychutnať šampanské a koktail. Varili už šéfkuchári Michal Konrád, Jozef Riska a dnes a zajtra je na programe ekvádorský kuchár Josue Vergara. Ten do svojho menu zaradil napríklad Ekvádorskú rybaciu polievka, Kuracie prsia s lanýžovým voňajúcim farebným kuskusom a bylinkovou penou a Kokosový krém s Physalis. Počas podávania večere sa šéfkuchár osobne pripojí k hosťom, aby im naservíroval jedlo a predstavil menu.
Naposledy si tento zážitok mohli vyskúšať koncom júna slovenské osobnosti vo Viedni, kde pre nich obed "v oblakoch" varila šéfkuchárka Iside de Cesare z reštaurácie v Ríme.