Cestujete do Rio de Janeiro s plným kufrom, pasom v ruke a lístkami na Letné olympijské hry? Nič nemôže byť krajšie, ako osláviť so slovenskými športovcami ich účasť a držať im palce priamo na mieste. Keď tam však už budete, myslite aj na to, že jedlo z fast foodov nemôžete jesť stále a cestovanie je predsa aj o ochutnávaní lokálnych špecialít. The National Geographic pripravil zoznam jedál, ktoré by ste mali (s)poznať.
Pilierom miestnej stravy je manioka alebo yuca. Je odolná a vyrába sa z nej múka, šťava aj pasta. Táto potravina musí byť poriadne pripravená, pretože inak môže dôjsť k otrave kyanidom. Legenda hovorí, že prvá rastlinka vyrástla z hrobu milovaného dieťatka dcéry indiánskeho náčelníka.
Nájdete tu aj nezvyčajné ovocie ako camu camu či jabuticuba. Z tých známejších je napríklad acai, ktorého chuť už poznáme aj my na Slovensku, preto pre nás nie je nijakou špeciálnou novinkou.