StoryEditor

Kože, chrupavky a kosti. Po tomto videu vás prejde chuť na gumových medvedíkov

24.08.2016, 00:00
Autor:
chocho
Želatína sa vyrába vyvarením častí zvierat, najmä prasiat a kráv.

Želé cukríky sú všeobecne obľúbenou sladkosťou nielen v našich končinách. Je však otázne, či ich milovníci zotrvajú pri svojej vášni aj po vzhliadnutí tohto videa.

Video, o ktorom píše portál Independent, zobrazuje výrobný proces želé cukríkov. Ukazuje zrezanie kože z prasaťa, jeho naporcovanie a varenie kostí až po vyrobenie želatíny, ale v opačnom poradí.

Želatína je bez chuti a vyrába sa varením koží, chrupaviek a kostí zvierat, najčastejšie z ošípaných a kráv. Používa sa vo viacerých produktoch, okrem obľúbených sladkostí aj vo vitamínoch, syroch, jogurtoch či polievkach.

01 - Modified: 2024-04-29 22:00:00 - Feat.: - Title: Vytvorte si svoju vlastnú „modrú zónu“. Prinášame tipy, ako si môžete predĺžiť život 02 - Modified: 2024-04-29 13:17:08 - Feat.: - Title: Ľudia ignorujú signály, idú na doraz. Pred ťažkým pretekom odporúčam prehliadku u lekára, hovorí Maroš Molnár o Sparťanovi 03 - Modified: 2024-04-29 05:39:16 - Feat.: - Title: Keď tabletky nezaberajú, horúčku môžete poraziť aj bez chemikálii. Zistite ako! 04 - Modified: 2024-04-26 22:00:00 - Feat.: - Title: Klimatické zmeny v priamom prenose. Ako nás zaskočí predčasná jar 05 - Modified: 2024-04-26 13:33:35 - Feat.: - Title: Tri kroky Britov aj s radikálnym rezom zastavili fajčiarov. Slovensko robí málo, len zdražiť cigarety nestačí
menuLevel = 2, menuRoute = style/gastro, menuAlias = gastro, menuRouteLevel0 = style, homepage = false
30. apríl 2024 11:00