StoryEditorKože, chrupavky a kosti. Po tomto videu vás prejde chuť na gumových medvedíkov
Želatína sa vyrába vyvarením častí zvierat, najmä prasiat a kráv.
Želé cukríky sú všeobecne obľúbenou sladkosťou nielen v našich končinách. Je však otázne, či ich milovníci zotrvajú pri svojej vášni aj po vzhliadnutí tohto videa.
Video, o ktorom píše portál Independent, zobrazuje výrobný proces želé cukríkov. Ukazuje zrezanie kože z prasaťa, jeho naporcovanie a varenie kostí až po vyrobenie želatíny, ale v opačnom poradí.
Želatína je bez chuti a vyrába sa varením koží, chrupaviek a kostí zvierat, najčastejšie z ošípaných a kráv. Používa sa vo viacerých produktoch, okrem obľúbených sladkostí aj vo vitamínoch, syroch, jogurtoch či polievkach.
01 - Modified: 2024-04-29 22:00:00 - Feat.: - Title: Vytvorte si svoju vlastnú „modrú zónu“. Prinášame tipy, ako si môžete predĺžiť život
02 - Modified: 2024-04-29 13:17:08 - Feat.: - Title: Ľudia ignorujú signály, idú na doraz. Pred ťažkým pretekom odporúčam prehliadku u lekára, hovorí Maroš Molnár o Sparťanovi
03 - Modified: 2024-04-29 05:39:16 - Feat.: - Title: Keď tabletky nezaberajú, horúčku môžete poraziť aj bez chemikálii. Zistite ako!
04 - Modified: 2024-04-26 22:00:00 - Feat.: - Title: Klimatické zmeny v priamom prenose. Ako nás zaskočí predčasná jar
05 - Modified: 2024-04-26 13:33:35 - Feat.: - Title: Tri kroky Britov aj s radikálnym rezom zastavili fajčiarov. Slovensko robí málo, len zdražiť cigarety nestačí