Na prvej priečke sa umiestnili prevádzky rýchleho občerstvenia KFC. CDC odhaduje, že najmenej dva milióny Američanov sa ročne stávajú rezistentnými voči antibiotikám, určeným na liečbu infekcií.
CNN upozorňuje, že by sme mali venovať pozornosť tomu, o aký druh mäsa ide, lebo šanca, že naša informovanosť o jeho kvalite v obľúbenom fast foode, je malá. Nová správa zahŕňa dokonca 25 najväčších fast foodov v USA, z ktorých až šestnásť obdržalo stupeň F, aj keď to je vlastne zlepšenie oproti minuloročným zisteniam.
Odborníci z American Academy of Pediatrics vysvetlili, že nadmerné užívanie antibiotík u zvierat môže viesť k rastu baktérií, ako je Salmonella, E. coli a Campylobacter, ktoré sa stávajú silnejšími a odolnejšími ako kedykoľvek predtým.
Friends of the Earth, Natural Resources Defense Council, Consumers Union, Food Animal Concerns Trust, Keep Antibiotics Working a Center for Food Safety prispeli k výskumu a pre účely správy o Chain Reaction II., zahŕňajúce prieskumy z firiem a verejne dostupných informácií, v rámci hodnotenia firemnej politiky v oblasti spotreby antibiotík, vykonávanie týchto politík a transparentnosti o použití antibiotík.
Nasledujúce reštauračné reťazce, podľa stránky Friends of the Earth, v galérii skončili na stupni F, dve z nich sa nachádzajú aj u nás, zoradené sú od prvého až po desiate, ktoré skončilo s najmenším množstvom podporných látok.