StoryEditor

Chudnite s rozumom!

06.06.2024, 00:00

Leto sa blíži a váha vám neukazuje ideálne číslo? Predovšetkým po štyridsiatke môže byť chudnutie náročnejšie. Dosiahnite svoju vysnívanú postavu a svoje ciele bez zbytočného stresu a hladovania.

Neprepadajte panike, povieme vám ako zdravo schudnúť!

  • Zabudnite na kadejaké diéty

Zabudnite na všetky drastické diéty, ktoré vám toho nasľubujú… Číslo na váhe sa síce rýchlo znižuje, ale vy budete unavená, hladná a náladová, nedostanete do tela totiž potrebné živiny, aby telo správne fungovalo. A pretože takýto režim nejde vydržať dlhodobo, tak rýchlo ako šla váha dole, tak rýchlo sa opäť vrátite so svojim pôvodným jedálenským návykom. A váha tak pôjde zase rýchlo hore. Oveľa lepšie je si nájsť spôsob stravovania, o ktorom budete vedieť, že u neho budete vedieť vydržať dlhodobo.

  • Strava a pohyb sú kľúčom k úspechu

Keď telo nedostane dlho živiny, začne si akýkoľvek zdroj energie ukladať. Práve preto je nutné dodržiavať pravidelné a hlavne vyvážené porcie. Naplánujete si svoj jedálniček tak, aby ste zjedli aspoň 5 jedál denne a posledné jedlo ste jedli najneskôr 2 hodiny pred spaním. Zdravý tanier by mal obsahovať bielkoviny, sacharidy, tuky a hlavne dostatok zeleniny.A pri chudnutí je niekedy bohužiaľ nutné vyvarovať sa niektorým jedlám a potravinám, ktoré môžu prispievať k nárastu váhy. Nie je to ale tak, že už svoju obľúbenú čokoládu alebo malinovku nesmiete nikdy jesť. Môžete. Len si tieto pochutiny nedávajte každý deň vo veľkom množstve.

S príbytkom váhy po štyridsiatke bojujte tiež pravidelnou a vhodnou pohybovou aktivitou. Navyše pokiaľ máte sedavé zamestnanie, dodajte telu pohyb ideálne každý deň. Práve podiel svalovej hmoty v tele má veľký vplyv na rýchlosť metabolizmu. Svaly totiž spotrebúvajú viac energie ako tuková hmota, a preto je v tomto období ideálny silový tréning. S pribúdajúcim vekom totiž svaly ochabujú a pravidelným cvičením tomu zabránite.

  • Relaxácia je tiež potrebná

Rovnako ako pohyb a strava, tak aj odpočinok je pri chudnutí dôležitý. Málo spánku prináša telu stres a veľmi dobre vieme, že stres pôsobí zle nielen na naše myslenie, ale aj na naše telo. Spite tak dlho, aby bolo telo oddýchnuté, a vy ste sa necítila unavená. Niekomu stačí 6 hodín, niekto potrebuje 8 hodín spánku. Každé telo je iné, a preto ho počúvajte.

Čo keď ale toto všetko dodržiavate, ale kilá sa vás stále držia?

Ak ste už žena v zrelom veku, môže byť chudnutie náročnejšie. Na vine je menopauza, ktorej sa žiadna žena nevyhne. Menopauza je síce náročnejším obdobím v živote ženy, ale nie je to nič, čo by silná a sebavedomá žena nezvládla. Ide o prirodzený proces v živote ženy, počas ktorého môže dochádzať k nárastu hmotnosti a zmene tvaru postavy. A práve kvôli poklesu niektorých hormónov a spomaleniu metabolizmu je problematickejšie sa nadobúdajúcich kíl zbaviť.

Kúpite výhodne na zlekarne.sk 

Keď už strava, pohyb ani odpočinok nestačia, sú tu pomocníci z lekárne!

Niekedy ale ani všetko to cvičenie a strava nestačí, a preto sa nehanbite v týchto situáciách využiť nejakých pomocníkov. S kilami dole vám môže pomôcť výživový doplnok Bellasin Celluslim, ktorý bol vyvinutý špeciálne pre potreby ženského organizmu po 40. roku života. Nové zloženie s účinnými zložkami pre redukciu celulitídy podporuje aj obsiahnutý zelený čaj napomáhajúci k efektívnemu chudnutiu a kontrole ukladania tukov. Ďalej prípravok obsahuje tiež ľan, ktorý pomáha udržiavať pocit sýtosti a znižovať nadmernú chuť do jedla. Navyše tiež obsiahnutý extrakt zo semien červeného hrozna zmierňuje celulitídu a ďatelina lúčna tlmí menopauzálne problémy, ako sú návaly tepla, potenie, nepokoj a podráždenosť.

menuLevel = 2, menuRoute = style/gastro, menuAlias = gastro, menuRouteLevel0 = style, homepage = false
06. september 2024 05:58