StoryEditor

Takto v korporácii trestajú zamestnancov. Ide o udalosť, ktorú pozná každý

07.12.2016, 18:04
Autor:
corpoRATcorpoRAT
Prečítajte si pravidelnú rubriku HN magazínu Môj život v korporácii alebo Príručný slovník krysy korporátnej.

Ak ste v minulých životoch páchali zločiny, pri ktorých by znechutením zbledol aj Josif Stalin, karma vám to vráti. V podobe poriadnych korporátnych brainstormingov. Teda kolektívneho samobičovania, ktoré s mozgom (brain) majú spoločný len ten názov.

Bez vzduchu

Dobrý brainstorming sa pozná jednoducho. Ste spolu s ostatnými zatvorený v mítingovej miestnosti. Steny sú oblepené megahárkami papiera. Tie sú nevyhnutné. Pretože budú zachytávať všetky záblesky kolektívneho ducha pre budúce pokolenia. Vzduch je buď nedýchateľný a vy omdlievate. No ste korporátna krysa, a tak sa tvárite, že len sústredene zachytávate každé slovo.

Alebo naopak. Klíma je zapnutá na maximum a vy sa trasiete od zimy. Len pre ostatných predstierate, že ide o pretlak kreativity, ktorá vám elektrizuje celé telo. V jednom i druhom prípade sa však musíte zaradiť do niektorej z troch skupín korporátnikov, ktoré brainstorming vytvára. A naopak, oni z brainstormingu robia trest za zločiny z predchádzajúcich životov.

Neuznaní géniovia

Najrozšírenejšou skupinou sú no-brain-stormisti. Teda podivuhodné osôbky, ktoré si skutočne myslia, že tento míting tvorí priestor, aby ostatným odhaľovali svoju netušenú genialitu, ako zlepšiť biznis na nadnárodnej úrovni. A neváhajú zahulákať každú zdanlivo súvislú vetu, ktorá im v tom momente napadne. Keďže ich postrehy nemajú ani hlavu, ani pätu, a už vôbec nie mozog, prirodzene narážajú na druhú skupinu účastníkov. Na idea killerov. (Zabijakov nápadov.)

Idea killeri plnia úlohu korporátnych šakalov. Teda roztrhajú na franforce každý nápad, hneď ako zaznie. A bránia tak osud korporácie pred okamžitý zánikom v dôsledku idiotských nápadov no-brain-stormistov. Na druhej strane, idea killeri nikdy s vlastnými nápadmi neprídu. Keď pre nič iné, tak preto, lebo ich nemajú. A ak by aj takáto zázračná chvíľa nadišla, dobre vedia jedno. Šakalia svorka sa vrhne i na nich. Aj v prírode sú vždy slabí a chorí jedinci skrátka odstránení.

Kecálkovia a svorka

Treťou skupinou sú kecálkovia. Tých mám najradšej. Do mítingu s cieľom brainstormingu sa zapájajú dlhým prejavmi. V rámci nich koniec popiera úvod. Čo vôbec neprekáža. Pretože počas desiatich viet zmenili názor priemerne dvanásťkrát. No nejde o multischizofrenikov. Zvyčajne. Dôležité pre nich je, aby niečo povedali a je im úplne jedno, čo.

Brainstorming tak predstavuje zvláštny dramatický útvar. Niečo medzi kabaretom ľudí, ktorí sa považujú za géniov. A pocit vyvolenosti u nich stupňuje skutočnosť, že oni jediní na svete to vidia. To dopĺňa lovecká slávnosť šakalej svorky. A celé to uzatvárajú fraškoidné vystúpenia kecálkov, ktorými pohŕdajú obe skupiny. A vďaka tomu je výsledok brainstormingu vždy pozitívny. Nič sa nestane. Len korporátne krysy v akváriu polepenom veľkými hárkami papiera trpia za svoje zločiny. Myslite na to už v tomto živote.

01 - Modified: 2016-12-31 11:22:14 - Feat.: - Title: Toto je jediný deň v roku, keď je v práci uvoľnená atmosféra. Nikde nestriehne viac nástrah 02 - Modified: 2016-12-21 17:26:16 - Feat.: - Title: Toto je najnudnejšia vec, ktorú denne musí každý v práci absolvovať 03 - Modified: 2016-12-14 22:07:35 - Feat.: - Title: Budete sa chcieť obesiť. Viete, ktorý je najhorší deň v práci? 04 - Modified: 2016-12-01 14:20:10 - Feat.: - Title: Jedna stupídna otázka, ktorá vám s istotou ukáže, že pracujete v korporácii 05 - Modified: 2016-11-20 09:32:07 - Feat.: - Title: Stretol ich už každý. Tieto dva typy kolegov vás dostanú na psychiatriu
menuLevel = 2, menuRoute = style/hn-magazin, menuAlias = hn-magazin, menuRouteLevel0 = style, homepage = false
19. apríl 2024 05:25